CAGE 45: Elonen-Kulmala nousee pääotteluun Toivosen jäädessä katsomoon

19.11.2018


CAGE 45: Pohjoismaiden ykköseksi rankattu "Jamba" nousee pääotteluun Toivosen jäädessä sivuun

Espoon Janne ”Jamba” Elonen-Kulmala nousee lauantaina 24.11. oteltavan CAGE 45 ammattilaisvapaaottelutapahtuman pääotteluun "Jätti" Aleksi Toivosen joutuessa jäämään katsomon puolelle terveydellisistä syistä. Elonen-Kulmala on Venäläisen jättiorganisaatio M-1:n sopimusottelija ja ottelee CAGE-tapahtumassa poikkeusluvalla.

– Jalat olivat kovilla valmistavalla leirillä ja tulehtuivat todella pahasti. Lyhyen fysioterapiajakson jälkeen ne ovat yhä siinä kunnossa, että häkkiin nousemisessa olisi liian iso riski terveyden kannalta. Tilanne harmittaa, koska häkkiin nouseminen on ollut kirkkaimpana mielessä sitten viime syyskuun. Tietysti syyttä kukaan ei jalkojaan tähän kuntoon rääkkää, mutta valitettavasti en tähän tilanteeseen voinut juuri itse vaikuttaa, pahoittelee Lahden huippulupaus Toivonen.

– Aion kuitenkin pitkästä aikaa nauttia Suomen parasta vaparia ystävien kanssa katsomon puolelta. Mikäänhän ei vedä vertoja CAGE:lle paikan päällä, kertoo Toivonen.

"Yllätysmorsian"

Italialaista mattotaituri Davide Baneschia vastaan otteleva Janne Elonen-Kulmala on rankattu Pohjois-Euroopan ykköseksi ja Venäjän 12:nneksi. Ylennys illan toisesta pääottelusta varsinaiseen pääotteluun tuli Elonen-Kulmalalle yllätyksenä.

– Morsiusneidosta morsiameksi yhdessä yössä, näin se elämä vie!, kommentoi Elonen-Kulmala ottelukortin kärkeen osunutta turbulenssia.

Nyt pääotteluksi nousseesta ottelusta voit lukea aiemman jutun täältä.

Tyrmäystaiteilija Wallsin vastustaja vaihtuu kokeneeseen voimanpesään

Poikkeuksellisen taiturimaisesta pystyotteluarsenaalista tunnettun lappeenrantalaisen Edward Wallsin venäläisvastustaja Mikhail Korobkov loukkasi olkapäänsä viimeistelyharjoituksessa. Hänen paikkansa ottelussa ottaa Georgian kokenut lopetuskone Paata "Robocop" Robakidze. Robakidzellä on vyöllään peräti 46:n ottelun kokemus, joista 30 on voittoja ja 16 tappioita. Voitoista 8 on ansaittu tyrmäyksin ja 12 luovutusottein.

– Vastustaja on erittäin kokenut ja hyvin aggressivinen. Hän laittaa kaikkensa jokaisen lyönnin ja painisuorituksen taakse. Joutuu olemaan siis hyvin tarkkana, koska heijareita tulee joka suunnasta, analysoi Walls uutta tanssipariaan.

– Vastustajan vaihtuminen vaikuttaa aina tavalla tai toisella, sillä joudun kelaamaan uutta lähestymistapaa. Tätä kaveria kun katson niin tyrmäyksen mahollisuus on hyvin suuri. Täytyy olla tarkkana, eikä lähteä turhaan tappelemaan. Edetään viisaasti ja laskelmoivasti sinne voittosuoralle, pohtii Walls taktiikkaansa.

CAGE 45 -ammattilaisvapaaottelutapahtuma otellaan Helsingin Kulttuuritalossa lauantaina 24.11.2018 alkaen klo 18.

Pääottelussa Janne Elonen-Kulmala kohtaa Italian Davide Baneschin.