CAGE 47: Toni Lampinen vs Klaudio Vecani

27.03.2019CAGE 47
Toni Lampinen vs Klaudio Vecani

Toni Lampinen kohtaa Albanian Klaudio Vecanin Kulttuuritalon CAGE 47 -illassa lauantaina 27. huhtikuuta.


Viidettä voittoa putkeen

MMA Raumaa edustava 28-vuotias Toni Lampinen kuvailee itseään rauhalliseksi, mutta hallitun aggressiiviseksi ottelijaksi. Hänellä on kasassa kuusi voittoa – neljä viimeistä putkeen – ja vain kaksi tappiota. Viime marraskuussa hän kukisti Helsingin Aleksi Savolaisen (6-5) giljotiinikuristuksella ensimmäisessä erässä.

– Itseltä huono matsi, liian vähän aloitteita ja kesti kauan lämmetä. Kaverin sukellus kainaloon ratkaisi ottelun minulle, kommentoi raumalainen vaatimattomasti.

Lampisen ura on kovassa nosteessa neljän voiton putken ansiosta. Kova kisapää, eli ottelutilanteessa korkealla tasolla suoriutumiseen pystyminen, on Lampisen mukaan suurimpia syitä viime aikojen menestykseen. Hän kokee olevansa juuri nyt uransa parhaassa kunnossa ja aikoo jatkaa voittojen tiellä, kun vauhtiin on nyt kerran päästy.

Tulevaa vastustajaansa Vecania raumalainen kuvailee vähän samantyyliseksi kuin Patrik Kapasta, jonka hän kohtasi viime syksynä. Eli kovia koukkuja on varmaankin luvassa Kapasta hieman isommalta ja ulottuvammalta, mutta ei ihan yhtä taitavalta albaanilta.

– Pakotetaan kaveri huitomaan ilmaa ja käydään sillä välin testaamassa leukaa. Katsotaan kuinka kauan se kestää. Jos mattoon mennään, niin ruuvataan vaikka giljotiini siellä kiinni, suunnittelee Lampinen.


CAGE 45: Aleksi Savolainen vs Toni Lampinen

Kovat koukut

27-vuotias Klaudio Vecani on syntynyt Albaniassa, mutta asuu Kreikan Ateenassa ja edustaa Pyrsos Fight Teamia. Hänellä on potkunyrkkeilyssä neljä voittoa ja yksi tappio. Ammattilaisvapaaottelussa lista näyttää kahdeksaa voittoa ja kolmea tappiota – voitoista seitsemän on tullut ennen täyttä aikaa.

Marraskuun CAGE 45 -illassa Vecani tyrmäsi Lappeenrannan Jani Ridasmaan 47:ssä sekunnissa. Helmikuussa hän nappasi yhden voiton lisää Kreikassa järjestetyssä MMA Challenge Pro 9 -illassa. Kulttuuritalossa neljättä perättäistä voittoaan hakevan Vecanin ottelutuntuma ja itseluottamus ovat siis kunnossa.

Lampista Vecani pitää vaarallisena ottelijana, mutta uskoo olevansa häntä kovaiskuisempi pystyottelunsa. Hän ennustaa voittavansa tyrmäyksellä kovan taistelun jälkeen.

Sekä Lampisella että Vecanilla on kummallakin vain yksi voitto tuomariäänillä, kaikkien muiden tullessa keskeytyksellä, joten todennäköisesti täysiä eriä ei nähdä tälläkään kertaa.


CAGE 45: Jani Ridasmaa vs Klaudio Vecani

CAGE 47 ammattilaisvapaaottelutapahtuma otellaan Helsingin Kulttuuritalolla lauantaina 27.4.2019 klo 18 alkaen.