CAGE 45: Tyrmääjät törmäävät

07.11.2018


CAGE 45: Tyrmääjät törmäävät

Lappeenrannan Jani Ridasmaa (8-6-1) saa vastaansa Kreikan Klaudio Vecanin (6-3-0) Kulttuuritalossa 24. marraskuuta. Miehet ovat kovanyrkkisiä pystyottelijoita, mutta heiltä onnistuu tarvittaessa myös painiminen.

SFC18 Ludwigshafen: Ken Antwi-Adjei vs Jani Ridasmaa.

Leuka rintaan

MMA Lappeenrantaa edustava Jani Ridasmaa aloitti kamppailu-urheilun jo 9-vuotiaana nyrkkeilyllä. Hän voitti lajissa nuorten Suomen mestaruuden ja oli maajoukkue-edustajana. Myöhemmin vapaaottelu imaisi mukaansa, kun peruskurssilla aloitettu harjoittelu johti pian kilpailemiseen.

Lajitaustasta johtuen lappeenrantalainen tykkää lyödä vastustajiaan sen verran voimakkaasti, että kehätuomarilla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin keskeyttää ottelu. Lyöntihalukkuus on tuonut Ridasmaalle viisi tyrmäysvoittoa, mutta myös ongelmia, kun liiallinen innokkuus on koitunut kohtalokkaaksi. Virheistä on kuitenkin otettu opiksi. Ridasmaalla on ammattilaishäkeistä kasassa kahdeksan voittoa, kuusi tappiota ja yksi ratkaisematon – viisi voitoista on tullut tyrmäyksellä.

– Aiemmin lähdin lyömään kaverilta päätä irti heti alusta, mutta nykyään osaan olla fiksumpi, vaikka tykkäänkin ottaa kovaa, pohtii 35-vuotias Ridasmaa.

Tulevan vastustajan vahvuudet ja heikkoudet on otettu selville.

– Vecani on hyvä pystyottelija, joka tulee kovasti päälle. Hänellä on onneksi puolustuksessa aukkoja, ja se antaa minulle hyviä vastaiskupaikkoja. Voitan ottelun olemalla häntä parempi pystyottelija ja hoidan matsin tarvittaessa myös matossa. Ottelu päättyy todennäköisesti tyrmäykseen. Vecani lyö kovia heijareita, mutta minä lyön terävästi vastaan ja voitan. Tervetuloa, pidä leuka alhaalla, lataa lappeenrantalainen haastajalleen.

– Yleisölle on luvassa värikästä ilotulitusta, lupaa Ridasmaa lopuksi.

CAGE 41: Tuukka Repo vs Klaudio Vecani.

Tällä kertaa voitolla yöhön

26-vuotias Klaudio Vecani on syntynyt Albaniassa, mutta asuu Kreikan Ateenassa ja edustaa Pyrsos Fight Teamia. Hänellä on potkunyrkkeilyssä neljä voittoa ja yksi tappio. Ammattilaisvapaaottelussa lista näyttää kuutta voittoa ja kolmea tappiota – voitoista neljä on tullut tyrmäyksellä.

Vecani on suomalaiskatsojille entuudestaan tuttu, koska vuosi sitten hän hävisi Tuukka Revolle tyrmäyksellä CAGE 41:ssä. Vecani palasi voittokantaan viime huhtikuussa ottamalla tyrmäysvoiton Colosseum Fight Show:ssa Kreikassa. Tällä Suomen vierailulla hän kertoo lähtevänsä jatkobileisiin voittajana.

Ridasmaata Vecani pitää kovana jätkänä, mutta sanoo voittavansa ottelun näyttävästi ennen täyttä aikaa.

Valitettavia peruuntumisia

Kortille kiinnitetyt Tuukka Repo ja Rasul Khataev jäävät valitettavasti pois loukkaantumisten takia.

CAGE 45 -ammattilaisvapaaottelutapahtuma otellaan Helsingin Kulttuuritalossa lauantaina 24.11.2018 alkaen klo 18. 

Illan pääottelussa Aleksi Toivonen kohtaa japanilaistaituri Taiyo Nakaharan.