CAGE 45 Toinen pääottelu: "Jamba" kohtaa italian Davide Baneschin

01.10.2018CAGE 45: "Jamba" kohtaa italian Davide Baneschin

Espoon Janne ”Jamba” Elonen-Kulmala (15-7-1) saa vastaansa Italian Davide Baneschin (13-6-1) Helsingin Kulttuuritalossa lauantaina 24. marraskuuta CAGE 45-tapahtuman toisessa pääottelussa. Italialainen on kova mattopainija ja Elonen-Kulmala viihtyy enemmän pystyottelussa.

Uuteen nousuun

Espoon Kehähaiden 29-vuotiaan Janne Elonen-Kulmalan ammattilaisura alkoi jo kymmenen vuotta sitten. Ennen ammattilaiseksi siirtymistä Elonen-Kulmala ennätti otella amatöörinä 23 voittoa, 3 tappiota ja 2 ratkaisematonta. Suomen mestaruuksia hänellä on peräti neljä, joista kaksi on ansaittu poikkeuksellisesti samana päivänä voittamalla oman sarjansa finaaliottelut niin nuorten, kuin aikuistenkin sarjoissa.

Venäläisessä M-1 -promootiossa viimeiset kolme otteluaan ottanut Elonen-Kulmala otteli vuosien 2012 ja 2016 välillä vaikuttavan yhdentoista voiton putken. Kaikki hyvä kuitenkin loppuu aikanaan ja viimeisestä neljästä ottelusta on saldona kolme tappiota ja ratkaisematon. Voittoputken katkeamiseen ei ole kovien vastustajien lisäksi selkeää yksittäistä syytä, mutta muutoksiakin on kuvioihin tehty. Ravintovalmentaja Teemu Eloranta huolehtii nykyään ruokavaliosta ja salilla asioita on pyritty tekemään entistä paremmin. Jamba on vielä M-1 -sopimusottelija ja on nyt poikkeusluvalla lainassa tulevassa CAGE-illassa.

– Yleinen keskittyminen oli ehkä tovin hukassa, mutta se osa-alue on nyt parantunut, kommentoi Jamba viime otteluitaan.

Tulevaan vastustajaan on jo alustavasti tutustuttu ja mietitty voimasuhteita.

– Ilmeisesti mattopainotteinen kaveri, hyvältä tyypiltä vaikuttaa. Pystyottelussa voi olla eroa minun edukseni. Voitan ottelun olemalla Davidea parempi, summaa Jamba.CAGE 39: Janne "Jamba" Elonen-Kulmala vs Diego Silva, 29.4.2017.

Sinnikäs italialainen

Kaksi kuukautta Elonen-Kulmalaa vanhempi
Davide Baneschi asuu Italian Cecinassa ja edustaa Rendoki Dojoa. Baneschi on maansa parhaita kääpiäsarjan (61,2 kg) vapaaottelijoita ja tulee Helsinkiin ryöstöretkelle kahden ottelun voittoputkessa.

Sinnikkääksi ottelijaksi itseään kuvaileva Baneschi aikoo näyttää suomalaisyleisölle mihin pystyy ja jatkaa voittoputkeaan Jamban kustannuksella.Davide Baneschi vs. Imad Bouamri (Venator FC 4) 19.5.2018.

CAGE 45 -ammattilaisvapaaottelutapahtuma otellaan Helsingin Kulttuuritalossa lauantaina 24.11.2018 alkaen klo 18.