CAGE 45: Khataev valmiina iskusotaan venäläisen tyrmääjän kanssa

29.10.2018


CAGE 45: Khataev valmiina iskusotaan venäläisen tyrmääjän kanssa


Helsingin Rasul Khataev (6-4) kohtaa Venäjän nyrkkeilytaustaisen Gleb Khabibullinin (2-0) Helsingin Kulttuuritalossa 24. marraskuuta.CAGE 34: Rasul Khataev vs Nicolas Joannes.

Hardknocks Helsinkiä edustava Tsetseniassa syntynyt 30-vuotias Rasul Khataev on jäänyt suomalaisyleisön mieliin poikkeuksellisen kiivaan ottelutyylin ja -tahdin ansiosta. Vuonna 2013 ammattilaiseksi siirtynyt Khataev otteli heti samana vuonna peräti kuusi kertaa. Yhteensä kuusi voittoa ja neljä tappiota listalleen kerännyt helsinkiläinen on viihtynyt häkissä täyden ajan ainoastaan kaksi kertaa. Voitoista kolme on tullut tyrmäyksin ja yksi kuristuksella.

Khataevin perheen kohdalla voisi todeta kamppailun olevan verissä, sillä myös pikkuveli Arslan on ansioitunut kamppailu-urheilija. Arslan ylsi nyrkkeilyssä nuorten EM-hopealle vuonna 2015 ja on yksi tämän hetken parhaista suomalaisnyrkkeilijöistä.

Khataev palaa nyt häkkiin pitkältä kahden ja puolen vuoden ottelutauolta. Mies on keskittynyt tauon aikana päivätöihinsä ja perusharjoitteluun kamppailusalilla. Khabibullinin vahva pystyottelutausta ei tuota helsinkiläiselle turhaa päänvaivaa.

– Minulla on samantyylisiä harjoituskavereita kuin hän, eikä hän tarjoa minulle mitään uutta. Olen Khabibullinia parempi jokaisella osa-alueella. Hän ei kuitenkaan ole mikään taksikuski, joten kova matsi on tiedossa, miettii Khataev.

Sech Pro - GIT Crimea 2017: Dmitry Yugay vs Gleb Khabibullin.

25-vuotias Gleb Khabibullin on voittanut molemmat ammattilaisottelunsa vapaaottelussa tyrmäyksellä. Amatöörinä hänellä on kasassa 23 voittoa ja viisi tappiota. 168-senttinen venäläinen on 12 senttiä Khataevia lyhyempi ja hän tietää sen tuottavan hieman ongelmia, mutta voittotapa on silti kirkkaana mielessä.

– Voitan tyrmäyksellä, lataa itsevarma Khabibullin.

CAGE 45 Ottelijaesittely & Open Workout Helsingin Casinolla perjantaina 2.11 klo 19.

Tule kuulemaan ottelijoiden mietteet vastustajistaan ja katsomaan taidonnäytteet tatamilla.

CAGE 45 -ammattilaisvapaaottelutapahtuma otellaan Helsingin Kulttuuritalossa lauantaina 24.11.2018 alkaen klo 18. 

Illan pääottelussa Aleksi Toivonen kohtaa japanilaistaituri Taiyo Nakaharan.