CAGE 46: Mäntykivi palaa kotiin ja kohtaa vaarallisen venäläisen

23.01.2019

CAGE 46: Mäntykivi palaa kotiin ja kohtaa vaarallisen venäläisen

Helsingin Aleksi Mäntykivi (11-5) on venäläisen M-1 -organisaation sopimusottelija, mutta ottelee poikkeusluvalla tulevassa CAGE-illassa. Vastakkaiseen kulmaan asettuu itänaapurin Sergei Andreev (11-7).


Aleksi Mäntykivi vs. Bashir Gagiev (M-1 86) 24.11.2017.

Pistevoitot ovat tasureita

CAGE on organisaationa ihan Euroopan kärkeä. Moni on ponnistanut sieltä mm. UFC:n riveihin, joten CAGE on erinomainen paikka esitellä omaa osaamista, sanoo Mäntykivi.

Mäntykivi on voittanut seitsemän viimeisestä yhdeksästä ottelustaan. Kaksi vuotta sitten helsinkiläinen aiheutti tanskalaisen Soren Bakin uran ainoan tappiomerkinnän tyrmäämällä hänet avauserässä. Kaksikko otteli viime syksynä samassa illassa Englannissa. Bak voitti tuolloin Cage Warriorsin kevytsarjan mestaruuden, jota UFC:n supertähti Conor McGregorkin on pitänyt aiemmin hallussaan. Mäntykivi olisi voitolla ollut lähellä titteliottelua ja Bak-uusintaa, mutta Englannin pitkänhuiskea Jack Grant (15-4) yllätti avauserässä.

Edellisestä matsista isoin oppi oli se, että keskittyminen ei saa herpaantua hetkeksikään. Laji on niin anteeksiantamaton, että yksi moka voi pilata täysin hallussa olevan matsin, pohtii Hardknocks Helsingin ottelija.

Mäntykivi kertoo panostaneensa harjoittelussa Grant-ottelussa tehtyjen virheiden korjaamiseen ja kestävyysominaisuuksien parantamiseen. Tulevaan vastustajaan hän ei ole vielä ehtinyt tutustumaan, mutta nimi ja kätisyys ovat tiedossa
– kuten myös mitä tulee tapahtumaan.

Olen motivoituneempi, nuorempi, komeempi, vahvempi ja haluan voittoa enemmän. Voitan matsin jollain lopetuksella, pistevoitot lasketaan tasureiksi, Mäntykivi ennustaa.

Koen olevani uralla tällä hetkellä vaiheessa jossa ollaan askeleen-parin päässä kirkkaimmista valoista ja motivaatiota sekä aikaa on reilusti. Nyt on ehkä viimenen tilaisuus nähdä meikä Suomessa, joten liput kannattaa hommata ajoissa, Mäntykivi vinkkaa lopuksi yleisölle.


Combat Sambo -mestari Venäjältä

Sergei Andreev
on 32-vuotias kokenut ja monipuolinen vapaaottelija. Hän on saavuttanut Combat Sambossa Master of Sport -arvon ja voittanut lajissa alueensa mestaruuden. Hän on ottanut kahdeksan yhdestätoista voitostaan ennen täyttä aikaa – neljä tyrmäyksellä ja neljä luovutusotteella.

Mäntykiven hän on nähnyt ottelemassa Venäjällä ja pitää häntä monipuolisena ottelijana.

– Uskon, että ottelusta tulee rankka, mutta näyttävä. Tulen voittamaan ennen täyttä aikaa, ennustaa Andreev itsevarmasti.

CAGE 46 -ammattilaisvapaaottelutapahtuma otellaan Helsingin Kulttuuritalossa lauantaina 16.2.2019 alkaen klo 18. 
Pääottelussa Edward Walls kohtaa Brasilian BJJ-mustavyö Denis Silvan.