CAGE 46: Walls saa pääottelussa vastaansa BJJ-mustavyön Brasiliasta

21.01.2019


CAGE 46: Walls saa pääottelussa vastaansa BJJ-mustavyön Brasiliasta

Lappeenrannan Edward Walls kohtaa Brasilian BJJ-mustavyö Denis Silvan Helsingin Kulttuuritalossa 16. helmikuuta. Luvassa on klassinen pystyottelijan ja painijan välienselvittely. Walls on tunnettu tyrmäävänä pystyottelijana ja Silva kuristuksia lukitsevana mattotaiturina.


CAGE 45 24.11.2018 Edward Walls vs Paata Robakidze.

23-vuotias Edward Walls tyrmäsi edellisessä ottelussaan Georgian Paata Robakidzen oikealla kohokoukulla. Neljän ottelun voittoputkessa viilettävä MMA Lappeenrannan ottelija on nyt ensimmäistä kertaa CAGE:n pääottelussa.

– Olen tullut vapaaottelun maailmaan kisatakseni huipulla, enkä kaihda haasteita. Pääottelu on kova näytön paikka, mutta pääottelu tai ei, on seuraava matsi aina uran tärkein matsi. Sillä tavalla lähestyn jokaista matsia. Keskityn aina hyvään suoritukseen, Walls toteaa.

Wallsin suunnitelmissa on ottaa vielä muutama voitto Euroopan häkeissä ja suunnata sitten UFC:n tai jonkin muun ison promootion leipiin. Onnistuakseen projekti vaatii vakuuttavia voittoja kovista vastustajista ja Silvan nimen lisääminen voittosarakkeeseen on hyvä seuraava askel. Keinot voiton ottamiseen on jo tiedossa.

– Denis on väkevän oloinen BJJ-mustavyö, jolla on muutamia lukotusvoittoja ja on taitava pystyssäkin. Kykyni tehdä oikeita ratkaisuja ottelijana tulee olemaan tieni voittoon. Denisillä on hyvä kunto, hyvät kädet ja matossa hän on vaarallisimmillaan, joten tarkkana joutuu olemaan, pohtii Walls.

Lappeenrantalainen suunnittelee liikkuvansa ottelussa aktiivisesti ja arvaamattomasti. Walls aikoo olla valmiina rokottamaan heti kun Silva tekee virheen.

– Yleisö tietää kyllä jo, että minun otteluiden aikana ei kannata rupatella tai räpytellä silmiä, sieltä tulee taas tuulimylly, Walls summaa.

Norsunluurannikon sisällisodan kauhuja Suomeen lapsena paenneen Wallsin rankan elämäntarinan voit lukea täältä täältä.

CAGE 46 -ammattilaisvapaaottelutapahtuma otellaan Helsingin Kulttuuritalossa lauantaina 16.2.2019 alkaen klo 18.
Pääottelussa Edward Walls kohtaa Brasilian BJJ-mustavyö Denis Silvan.