CAGE 46: Mankinen lupaa Saaremäelle kylmää kyytiä

07.02.2019


CAGE 46: Mankinen lupaa Saaremäelle kylmää kyytiä

Ville Mankinen kohtaa Viron Sten Saaremäen Kulttuuritalon CAGE 46 -illan avausottelussa lauantaina 16. helmikuuta.

Kovaa ja reipasta menoa

Laitilasta kotoisin oleva, Turun FFG:tä edustava Ville Mankinen kärsi toissa vuonna tappion ammattilaisdebyytissään ja hakee nyt CAGE:ssa avausvoittoaan. Mankinen aloitti vapaaottelun Raumalla vuonna 2010 15-vuotiaana, mutta siirtyi pian harjoittelemaan Turun FFG:lle. Amatöörinä hän otti yhdeksän voittoa ja kärsi vain kaksi tappiota. Vuoden 2017 EM-kilpailuihin Mankisella oli edustuspaikka, mutta olkapäävamma peruutti kisareissun.

Ammattilaisdebyytin tappiosta on otettu opiksi ja varsinkin alapotkujen torjumista on parannettu.

– Turha puristaminen pois ja otellaan järkevästi alusta loppuun. Puolihuolimattomat suoritukset jätetään pois, summaa Mankinen.

Harjoituskavereina hänellä on nimekäs joukko Turun kamppailukermaa kuten mm. Teemu Packalen, Tom Niinimäki ja Olli Santalahti. Saaremäkeä Mankinen pitää sitkeänä ottelijana joka jaksaa painaa loppuun saakka kovalla temmolla.

– Hän on kova vapaaottelija, mutta olen joka osa-alueella häntä askeleen edellä. Voitan ottelun lyömällä tarkemmat osumat pystyssä, ja matossa vahvan painini ansiosta, kertoo Mankinen.

Saaremäelle ja katsojille hänellä on seuraavanlaiset terveiset:

– Tervetuloa takaisin Suomeen, täällä on lumista ja kylmää, ja kylmää tulee kyyti olemaan myös häkissä! Yleisölle sellaisia terveisiä, että kannattaa olla paikalla jo heti alkuillasta, meno on kovaa ja reipasta alusta loppuun!

Tarton tykki

Viron Tartosta tuleva, Spordiklubi Englasia edustava, Sten Saaremäe on voittanut maansa mestaruuden amatöörivapaaottelussa ja ammattilaisena hänellä on kasassa kaksi voittoa ja yksi tappio. Viime syksynä hän voitti Jani Haggin Imatran Carelia Fightissa.

Saaremäe on taitava kamppailija, joka viihtyy parhaiten pystyottelussa, mutta painiminenkin luonnistuu. Mankista hän pitää rauhallisena ja monipuolisena ottelijana.

– Aion painostaa häntä pystyottelussa ja kun hän tekee virheen, vien voiton TKO:lla, povaa Saaremäe.

CAGE 46 -ammattilaisvapaaottelutapahtuma otellaan Helsingin Kulttuuritalossa lauantaina 16.2.2019 alkaen klo 18. 
Pääottelussa Edward Walls kohtaa Brasilian BJJ-mustavyö Denis Silvan.