CAGE 46 -ottelukortin esittely

13.02.2019

CAGE 46 -ottelukortin Esittely

Alta voit lukea Helsingin Kulttuuritalossa lauantaina 16.2.2019 oteltavan CAGE 46 -ammattilaisvapaaottelutapahtuman ottelukohtaiset ennakkoanalyysit. Ottelut tulevat loppuviikosta kohteiksi Veikkauksen Pitkävedossa.

CAGE 46 -punnitus järjestetään Helsingin Casinolla perjantaina 15.2 klo 18.
Tule kokemaan tunnelman sähköistyminen kun kisakireät ottelijat kohtaavat ensimmäistä kertaa silmästä silmään!


Edward Walls vs Denis Silva

Norsunluurannikolta 8-vuotiaana Suomeen pakolaisena tullut Edward Walls on tehnyt lyhyessä ajassa itsensä tunnetuksi poikkeuksellisen näyttävällä pystyottelemisella ja nousee nyt ensimmäistä kertaa Cagen pääotteluun kohdatakseen Brasilian Denis Silvan.

Neljän ottelun voittoputkessa oleva lappeenrantalainen Walls on osoittanut voivansa tyrmätä niin lyönneillä kuin potkuillakin ja omaavansa poikkeuksellista nopeutta ja tarkkuutta. Wallsia vastaan asettuva Silva omaa brasilialaisessa ju-jutsussa mustan vyön ja on erittäin vaarallinen matto-ottelija erikoisuutenaan käsilukot ja kuristukset. Pystyssä Silva on painostava ja vaarallinen vastaan iskijä, mikä voi aiheuttaa ongelmia Wallsille, joka myös on tottunut peittoamaan vastustajansa nopeilla vastaiskuilla.

Kestääkö Wallsin keskittyminen ja fyysinen kunto Silvan armottomassa prässissä?

Saako Silva kammettua Wallsin mattoon ja näin vietyä ottelun omaan valtakuntaansa?

Vai onnistuuko ulottuvamman Wallsin hallita etäisyyttä ja iskeä pystyssä tarkemmat, kenties tyrmäävät osumat?
Aleksi Mäntykivi vs Guilherme Cadena

Toisessa pääottelussa niin ikään Lappeenrannan kasvatti Aleksi Mäntykivi palaa poikkeusluvalla yhtä ottelua varten CAGE-häkkiin oteltuaan viime vuodet Cage Warriorsin ja M1:n riveissä Venäjällä ja Briteissä. Alkuperäisen vastustajan loukkaantumisen johdosta Mäntykiveä vastaan nousee parin viikon varoitusajalla otteluun kiinnitetty Brasilian Guilherme Cadena.

Erittäin aggressiivisesta ja tyrmäyshakuisesta ottelutyylistään tunnetun Mäntykiven vahvuuksia ovat kova pystypaini sekä erityisen voimakkaat lyönnit ja potkut. Cadena taas on tyrmäysvoimainen mattospesialisti, kenen ottelutahti on vertaansa vailla – pelkästään viime vuonna Cadena kokosi ottelusaldoonsa 12 voittoa ja 5 tappiota ammattilaisten keskimääräisen ottelutahdin ollessa kolmisen ottelua vuodessa.

Pystyykö Mäntykivi estämään Cadenan alasviennit ja hyödyntämään omia tyrmääviä vahvuuksiaan pystyssä?

Kuinka paljon otteluasetelmiinn vaikuttaa Cadenan lyhyempi valmistautumisaika, mutta toisaalta kova kisarutiini ja merkittävä kokemusetu?
Olli "The Amazing" Santalahti vs Rafael da Silva Cordeiro

Pysäyttämättömistä alasvienneistään ja väkevästä painiosaamisesta tunnettu Turun Olli Santalahti kohtaa Brasilian painavalyöntisen Rafael Da Silva Cordeiron.

UFC-ottelija Teemu Packalenin kanssa harjoitteleva Santalahti voitti 8 ottelua peräkkäin, kunnes edellisessä ottelussaan hävisi pistein seuraavaksi Cage Warriors-mestaruusvyöstä ottelevalle Alex Lohorelle. Pitkän voittoputken katkeamisesta huolimatta ottelu oli osoitus siitä, että Santalahti kykenee haastamaan Euroopan kärkiottelijoita.

Lukuisia vastustajia mattolyönneillä tyrmännyt Da Silva voitti edellisessä ottelussaan UFC-mestaruudesta aiemmin otelleen lajilegenda Hermes Francan.

Ennakkoasetelmien puolesta erittäin tasaisessa ottelussa ratkaisevaa voi olla se, purevatko aina kovakuntoisen Santalahden taitavat alasviennit vai onnistuuko Da Silvan kammeta Santalahti selälleen vastaanottamaan tyrmääviä lyöntejä matossa?

Suvi Salmimies vs Karoline Martins

Kolme perättäistä lopetusvoittoa viime vuonna urakoinut, Euroopan kokeneimpiin naisvapaaottelijoihin lukeutuva Suvi Salmimies on jo tovin ollut askeleen päässä maailman suurimmista organisaatioista. Aiemmin UFC:n Ultimate Fighter -pääsykokeet läpäissyt Salmimies kykenee lopettamaan otteluita tyrmäyksin ja luovutusottein sekä pystyssä, että matossa. Alkuperäisen vastustajan loukkaantumisesta johtuen Salmimiestä vastaan asettuu parin viikon varoitusajalla brasilialainen Karoline Martins.

Ottelupäivänä 22 vuotta täyttävä Martins on vapaaottelu-uransa lisäksi otellut thainyrkkeilyssä 16 voittoa ja ainoastaan yhden tappion. Martinsin vahvuudet ovat pystyottelussa ja mattolyönneissä. Siinä missä Martinsin eduksi laskettaneen tämän otteluparin kovimmat potkut, on Salmimiehellä puolellaan kokemus, pitkän valmistautumisen takaama kuntopohja ja lukkopainitaidot.Jesse Urholin vs Vojtech Garba

Porin Jesse Urholin on maailmanluokan mattopainitaituri josta todisteena on kaapillinen Euroopanmestaruuksia brasilialaisesta ju-jutsusta ja lukkopainista. Vapaaottelijana uransa alkutaipaleella oleva voittamaton Urholin on antanut lupaavia näyttöjä voittamalla molemmat vastustajansa ennen täyttä aikaa lyönneillä matossa. Urholinia haastamaan saapuu häntä kokeneempi Tsekin Vojtech Garba. Edellisellä CAGE-vierailullaan Mikko Ahmalan alapotkuilla keskeytyskuntoon rusikoineen Garban kaikki voitot on yhtä lukuunottamatta ansaittu tyrmäyksin.

Ulottuva ja vaarallinen iskijä on ennakkoon lupaillut yllättävänsä Urholinin matossa, mutta onko kyse bluffista?

Saako Urholin kammettua Garban alleen vai ovatko Garban pystyottelutaidot liikaa Urholinille?


Aleksi Savolainen vs Roman Dik

Helsinkiläistynyt imatralainen Aleksi Savolainen on riskejä väistämätön pystyottelija ja vahva myös matossa. Alkuperäisen vastustajan loukkaannuttua, Savolaista vastaan saapuu viikon varoitusajalla tsekkiläinen Roman Dik.

Dik on kaksinkertainen Tsekin mestari painonnostossa ja kilpaillut vapaaottelun lisäksi nyrkkeilyssä, thainyrkkeilyssä ja potkunyrkkeilyssä. Kovaa voimatasoaan taitavasti pystypainissa ja alasvienneissä hyödyntävä Dik ei kaihda ristiinlyöntitilanteitakaan. Edellisen ottelunsa Dik hävisi niukalla hajaäänitappiolla viikko ennen Savolaisen kohtaamista – kunto ja voitonnälkä ovat varmasti kohdillaan.

Molemmilla on tähän otteluun tavallista lyhyempi valmistautumisaika; Riittääkö Savolaisen kunto pelottoman aggressiiviseen pystyryskäämiseen millä ailahtelevaisesti kisatilanteessa suorittavan Dikin selkäranka voisi katketa? Vai rokottaako nuori, kovakuntoinen ja väkivahva Dik Savolaisen huolimattomuusvirheistä?Tuomas Grönvall Vs Renato Vidovic

Helsingin väkivahva painijyrä Tuomas Grönvall aloitti ammattilaisuransa jo 2012, mutta lukuisat loukkaantumiset estivät uran jatkamisen vuosien ajan. Marraskuussa vanhat kehäruosteet karistanut Grönvall on viimein terve, kovassa kunnossa ja janoaa voittoa.

Grönvallia haastamaan saapuu Ruotsin kroatialaistaustainen Renato Vidovic. Ammattilaisena debytoiva Vidovic on erittäin kokenut ja menestynyt amatöörinä, mistä todisteena ovat kaksi vapaaottelun EM-kultaa ja liuta himmeämpiä mitaleita.

Grönvallin eduksi luettaneen voimatasot ja lukkopainiosaaminen, kun taas Vidovic lienee pystyssä räjähtävämpi ja kestävämpi. Viekö Grönvall ottelun kuristuksella vai Vidovic tyrmäyksellä?


Ville Mankinen Vs Sten Saaremäe

Turun Ville Mankista on kuvailtu valmentajansa, UFC-veteraani Tom Niinimäen peilikuvaksi. Nuori, vahva ja lahjakkaana pidetty Mankinen saa nyt vastaansa Viron mestarin, Sten Saaremäen. Ennakkoon tasaisen otteluparin molemmat  osapuolet ovat monipuolisia, amatööreinä kokeneita ja kykenevät lopettamaan ottelun niin pystyssä kuin matossakin.

CAGE 46 -ammattilaisvapaaottelutapahtuma otellaan Helsingin Kulttuuritalossa lauantaina 16.2.2019 alkaen klo 18. 
Pääottelussa Edward Walls kohtaa Brasilian BJJ-mustavyö Denis Silvan.