CAGE 46 -otteluviikko on käsillä!

11.02.2019

CAGE 46 -otteluviikko on käsillä!

CAGE 46 -ammattilaisvapaaottelutapahtuma otellaan Helsingin Kulttuuritalossa lauantaina 16.2.2019 alkaen klo 18.

CAGE 46 -punnitus järjestetään Helsingin Casinolla perjantaina 15.2. klo 18. Punnitus on yleisölle avoin ja ilmainen.

Alla läpileikkaus illan huipputasoiseen urheiluantiin.
Saat enemmän tietoja ottelupareista kuvaa klikkaamalla.


Edward Walls vs Denis Silva

Walls saa pääottelussa vastaansa BJJ-mustavyön Brasiliasta.

Lappeenrannan Edward Walls kohtaa Brasilian BJJ-mustavyö Denis Silvan Helsingin Kulttuuritalossa 16. helmikuuta. Luvassa on klassinen pystyottelijan ja painijan välienselvittely. Walls on tunnettu tyrmäävänä pystyottelijana ja Silva kuristuksia lukitsevana mattotaiturina.

23-vuotias Edward Walls tyrmäsi edellisessä ottelussaan Georgian Paata Robakidzen oikealla kohokoukulla. Neljän ottelun voittoputkessa viilettävä MMA Lappeenrannan ottelija on nyt ensimmäistä kertaa CAGE:n pääottelussa.

Wallsin suunnitelmissa on ottaa vielä muutama voitto Euroopan häkeissä ja suunnata sitten UFC:n tai jonkin muun ison promootion leipiin. Onnistuakseen projekti vaatii vakuuttavia voittoja kovista vastustajista ja Silvan nimen lisääminen voittosarakkeeseen on hyvä seuraava askel. Keinot voiton ottamiseen on jo tiedossa.

– Denis on väkevän oloinen BJJ-mustavyö, jolla on muutamia lukotusvoittoja ja on taitava pystyssäkin. Kykyni tehdä oikeita ratkaisuja ottelijana tulee olemaan tieni voittoon. Denisillä on hyvä kunto, hyvät kädet ja matossa hän on vaarallisimmillaan, joten tarkkana joutuu olemaan, pohtii Walls.

Lappeenrantalainen suunnittelee liikkuvansa ottelussa aktiivisesti ja arvaamattomasti. Walls aikoo olla valmiina rokottamaan heti kun Silva tekee virheen.

–  Yleisö tietää kyllä jo, että minun otteluiden aikana ei kannata rupatella tai räpytellä silmiä, sieltä tulee taas tuulimylly, Walls summaa.


CAGE 45 24.11.2018 Edward Walls vs Paata Robakidze.

Aleksi Mäntykivi vs Guilherme Cadena

Aleksi Mäntykivi kohtaa Brasilian Guilherme ”Warrior” Cadenan. Espanjan Salamancassa asuva Cadena on 27-vuotias ja edustaa Golden Teamia. BJJ-taustainen Cadena on matto-ottelussa erittäin vaarallinen ja on lopettanut 21:stä voitostaan peräti 18 erilaisilla lukoilla ja kuristuksilla.

– En ole kauheasti perehtynyt vastustajaan. Yhdestä matsista katsoin pätkän ja siitä oikeastaan selvisi kaikki mitä tarviysee tietää. Olen fyysisempi ja parempi joka osa-alueella, joten tämä ei täyttä aikaa tule kestämään, kuittaa helsinkiläinen tylysti.


Aleksi Mäntykivi vs. Bashir Gagiev (M-1 86) 24.11.2017Olli "The Amazing" Santalahti vs Rafael da Silva Cordeiro

Turun Olli "The Amazing" Santalahti hakee paluuta voittojen tielle Brasilian Rafael da Silva Cordeiron kustannuksella 16.2. CAGE 46 -illassa.

Uuteen nousuun

Santalahti on Suomen kokenein amatöörivapaaottelija 50 ottelun saldollaan. UFC-ottelija Teemu Packalenin valmennettava ja harjoituskaveri on kerännyt ammattilaisena kahdeksan voittoa ja kolme tappiota. Voitoista neljä on tullut luovutusottein ja kaksi tyrmäyksellä. Hän on lopettanut 75 prosenttia voittamistaan otteluista ennen täyttä aikaa.

Edellisessä ottelussa Cage Warriorsin tuleva mestaruushaastaja Alex Lohore (17-3) katkaisi turkulaisen komean kahdeksan ottelun voittoputken viime syyskuussa.

Tulevaa brasilialaisvastustajaa turkulaisleiri on jo opiskellut. Tiedossa on, että Cordeiro on tyrmäävä pystyottelija, mutta heikkouksiakin häneltä löytyy. Ottelun käsikirjoitus on hahmoteltu ja voittaja on selvillä.

– Rafael on luultavasti yksipuolisempi ottelija minuun verrattuna ja selvästi pienempi kuin minä. Lähden otteluun all in -asenteella. Ottelu ei tule kestämään ensimmäistä erää pidemmälle. Valmistautukaa näkemään entistä parempi ja kehittyneempi "The Amazing" Kultsalla! Tänä vuonna ei ole vastustajille jaossa muuta kuin hopeaa, julistaa itsevarma Santalahti.

Pystymies Brasiliasta

Rafael da Silva Cordeiro on 30-vuotias potkunyrkkeilytaustainen vapaaottelija Sao Paulosta. Ammattilaisena hänellä on kasassa kahdeksan voittoa ja kaksi tappiota. Viimeisimmässä ottelussaan hän tyrmäsi ensimmäisessä erässä UFC-tittelistäkin vuosia sitten otelleen Hermes Francan (26-19).


CAGE 44: Olli Santalahti vs Alex Lohore


Batalha MMA - Rafael da Silva Cordeiro vs Jeferson Lima.

Suvi Salmimies vs Karoline Martins

Suvi Salmimies saa vastaansa Brasilian Karoline Martins Moreiran. Espanjan Madridissa asuva Moreira täyttää ottelupäivänä 22 vuotta. Ennen vapaaottelun aloittamista hän kilpaili brasilialaisessa jujutsussa ja thainyrkkeilyssä. Viimeksi mainitussa ottelulista näyttää vakuuttavia 16-1 -lukemia.

– Suvi on vahva vastustaja, mutta minä tulen voittamaan hänet joko tyrmäyksellä tai kuristuksella, Karoline lupaa.

Salmimies on ehtinyt tutustumaan vastustajansa vahvuuksiin ja heikkouksiin.

– Hän on ihan fyysisen näköinen ja tyyliltään pystyottelija – varmaan parempi potkimaan kuin minä. Karolinen ehdoton vahvuus on nyt se, että en tiedä hänestä kovinkaan paljon. Omat vahvuudet ovat varmasti pitkässä valmistautumisessa. Mun käsi nousee, keskeytyksen jälkeen, analysoi Salmimies.


CAGE 43: Suvi Salmimies vs Zejna KranticJesse Urholin Vs Vojtech Garba

Porin Jesse Urholin kohtaa Tšekin Vojtech Garban CAGE 46 -illassa lauantaina 16. helmikuuta.

Kolmas voitto kiikarissa

Moninkertainen brasilialaisen ju-jutsun ja lukkopainin Euroopan mestari 29-vuotias Jesse Urholin on voittanut vapaaottelu-uransa kaksi ensimmäistä ottelua teknisellä tyrmäyksellä. Virtuoosimaisen painisosaamisen lisäksi Urholin on esitellyt myös ennakkoluulottomuutta reippaan pystyottelemisen saralla.

Edellisessä ottelussa Ukrainan Denis Vygovsky (7-6) joutui taipumaan jo ensimmäisessä erässä, kun Urholin pääsi lyömään painavasti matossa.

– Matsi meni ihan hyvin, mutta turhan paljon intoa ja häsläämistä vielä oli. Oli se ainakin helpompaa mennä ottelemaan kun debyytti oli pois alta. Varmasti on aina viisaampi joka matsin jälkeen, summaa Urholin.

Vihaisia potkuja

Vojtech Garba on voittanut neljä ottelua ja hävinnyt kaksi, kolme voitoista on tullut tyrmäyksellä. Vuosi sitten 22-vuotias Garba voitti Mikko Ahmalan CAGE 42:ssa teknisellä tyrmäyksellä, kun terävät alapotkut veivät suomalaiselta kirjaimellisesti jalat alta.

Rautaista kuntoa parhaana aseenaan pitävä Garba pitää Urholinia tähänastisen uransa kovimpana vastustajana, mutta uskoo vakaasti ottavansa voiton kovan taistelun jälkeen.


CAGE 45: Jesse Urholin vs Denis Vygovsky.


CAGE 42: Mikko Ahmala vs Vojtech Garb.
Aleksi Savolainen Vs Saeed Ganji

Helsingin Aleksi Savolainen kohtaa Ruotsin Saeed Ganjin Kulttuuritalon CAGE 46 -illassa lauantaina 16. helmikuuta.

Hyrrän pysäyttäjä

Helsingin Loop Martial Artsia edustava MMA Imatran kasvatti Aleksi Savolainen on voittanut urallaan kuusi ottelua, hävinnyt neljä ja otellut yhden ratkaisemattoman. Savolainen suosii reipasta pystyottelua ja luottaa siihen, että omat nyrkit osuvat maaliinsa vastustajan nyrkkejä nopeammin. Marraskuun CAGE 45:ssä Rauman Toni Lampinen oli Savolaista parempi, joten voittokantaan paluu on nyt miehellä päällimmäisenä mielessä.

Ruotsin Ganjia Savolainen pitää vaarallisena vastustajana.

– Videoiden perusteella Ganji vaikuttaa melko fyysiseltä rouhijalta. Laajakaarisia koukkuja ja takapotkuja sataa siihen malliin, että mies meinaa nousta ilmaan kuin helikopteri. Vaikka tyyli ei olekaan kaikkein hienostunein, niin omaa leukaa en tahdo jättää tollasen yllärihyrrän tulilinjalle, koska siinä helposti sammuu valot omalta vintiltä, arvioi helsinkiläinen.

Lääkkeet ”pyörremyrskyn” pysäyttämiseksi ovat tiedossa. Savolainen uskoo olevansa kaksikosta nopeampi ja tarkempi, koska on liikkeissään harkitumpi ja hillitympi.

– Jos Ganji alkaa pyöriä kuin hyrrä, niin tööttään tukevan takakäden suoran siihen keskelle. Siitä se niiaa ja tokasta se tippuu, ennustaa Savolainen.

Myrskyinen mustavyö

Saeed Ganjilla on musta vyö karatessa ja japanilaisessa jujutsussa. Thainyrkkeilyssä hän on kolminkertainen Iranin mestari ja haaveissa on tulevaisuudessa raivata tie UFC:hen asti. Ganjin tuorein ottelu käytiin maineikkaan Cage Warriors -promootion lipun alla ja tuo ottelu päättyi ruotsalaisen voittoon kurituksella.

– Tulen ja tyrmään hänet, Ganji kertoo itsevarmasti ottelutaktiikastaan.


CAGE 45: Aleksi Savolainen vs Toni Lampinen.


Tuomas Grönvall Vs Renato Vidovic

Helsingin Tuomas Grönvall kohtaa Ruotsin Renato Vidovicin Kulttuuritalon CAGE 46 -illassa lauantaina 16. helmikuuta.

Tuotantotaloutta AMK:ssa opiskeleva Grönvall on valmistautunut Vidovicin kohtaamiseen huolellisesti.

– Vidovic on otellut amatöörinä ahkerasti ja näyttää ihan monipuoliselta. Erää en mene lupaamaan, mutta tulen puristamaan kaverista ilmat pihalle, sanoo Grönvall itsevarmasti.

Kokenut Euroopan mestari

Ruotsin 28-vuotias kroatilaistaustainen Renato Vidovic tekee CAGE:ssa ammattilaisdebyyttinsä. Amatöörinä erinomaisesti menestyneellä Gladius MMA:n ottelijalla on kasassa 28 voittoa, 12 tappiota ja parhaina saavutuksina kaksi vapaaottelun EM-kultaa ja liuta himmeämpiä arvokisamitaleita.

Grönvallista Videovic ei ota paljoa paineita.

– Hänellä ei ole samanlaisia taitoja kuin minulla. Tyrmään hänet ensimmäisessä erässä, lataa itsevarma Videovic.

Ville Mankinen Vs Sten Saaremäe

Ville Mankinen kohtaa Viron Sten Saaremäen Kulttuuritalon CAGE 46 -illan avausottelussa lauantaina 16. helmikuuta.

Harjoituskavereina hänellä on nimekäs joukko Turun kamppailukermaa kuten mm. Teemu Packalen, Tom Niinimäki ja Olli Santalahti. Saaremäkeä Mankinen pitää sitkeänä ottelijana joka jaksaa painaa loppuun saakka kovalla temmolla.

– Hän on kova vapaaottelija, mutta olen joka osa-alueella häntä askeleen edellä. Voitan ottelun lyömällä tarkemmat osumat pystyssä, ja matossa vahvan painini ansiosta, kertoo Mankinen.

Saaremäelle ja katsojille hänellä on seuraavanlaiset terveiset:

– Tervetuloa takaisin Suomeen, täällä on lumista ja kylmää, ja kylmää tulee kyyti olemaan myös häkissä! Yleisölle sellaisia terveisiä, että kannattaa olla paikalla jo heti alkuillasta, meno on kovaa ja reipasta alusta loppuun!

Tarton tykki

Viron Tartosta tuleva, Spordiklubi Englasia edustava, Sten Saaremäe on voittanut maansa mestaruuden amatöörivapaaottelussa ja ammattilaisena hänellä on kasassa kaksi voittoa ja yksi tappio. Viime syksynä hän voitti Jani Haggin Imatran Carelia Fightissa.

Saaremäe on taitava kamppailija, joka viihtyy parhaiten pystyottelussa, mutta painiminenkin luonnistuu. Mankista hän pitää rauhallisena ja monipuolisena ottelijana.

– Aion painostaa häntä pystyottelussa ja kun hän tekee virheen, vien voiton TKO:lla, povaa Saaremäe.

CAGE 46 -ammattilaisvapaaottelutapahtuma otellaan Helsingin Kulttuuritalossa lauantaina 16.2.2019 alkaen klo 18. 
Pääottelussa Edward Walls kohtaa Brasilian BJJ-mustavyö Denis Silvan.