CAGE 46: Nälkäinen Santalahti haluaa takaisin voittokantaan

25.01.2019


CAGE 46: Nälkäinen Santalahti haluaa takaisin voittokantaan

Turun Olli "The Amazing" Santalahti hakee paluuta voittojen tielle Brasilian Rafael da Silva Cordeiron kustannuksella 16.2. CAGE 46 -illassa.

Uuteen nousuun

Santalahti on Suomen kokenein amatöörivapaaottelija 50 ottelun saldollaan. UFC-ottelija Teemu Packalenin valmennettava ja harjoituskaveri on kerännyt ammattilaisena kahdeksan voittoa ja kolme tappiota. Voitoista neljä on tullut luovutusottein ja kaksi tyrmäyksellä. Hän on lopettanut 75 prosenttia voittamistaan otteluista ennen täyttä aikaa.

Edellisessä ottelussa Cage Warriorsin tuleva mestaruushaastaja Alex Lohore (17-3) katkaisi turkulaisen komean kahdeksan ottelun voittoputken.


CAGE 44: Olli Santalahti vs Alex Lohore.

– Ottelu alkoi hyvin ja ensimmäiset kaksi erää olivat mielestäni melko tasaisia. Lohore sai kuitenkin ottelun aikana osuttua useilla alapotkuilla, jotka rikkoivat vasemman sääreni lihaskalvon. Se vaikeutti huomattavasti liikkumistani väsyneenä ja Alex sai käännettyä voiton itselleen. Vaikka ottelu päättyi minun tappiooni sain siitä hurjasti itsevarmuutta ja luottoa omaan tekemiseeni, koska pystyin ottelemaan täyden ajan huippuluokan ottelijan kanssa ilman suurempia ongelmia, analysoi Santalahti opettavaista tappiotaan.

Viime kuukausien aikana Santalahti on keskittynyt jalkavammansa kuntouttamiseen ja heikkouksien parantamiseen. Oheisharjoittelun lisääminen on tuonut tehoja myös lajiharjoitteluun. Elämä on järjestelty harjoittelun ehdoilla ja tänä vuonna tullaan korjaamaan työn hedelmiä.

– Olen päässyt vasta alkuun ja seuraavan viiden vuoden aikana saavutetaan huippu, toteaa FFG:n ammattilainen.

Tulevaa brasilialaisvastustajaa turkulaisleiri on jo opiskellut. Tiedossa on, että Cordeiro on tyrmäävä pystyottelija, mutta heikkouksiakin häneltä löytyy. Ottelun käsikirjoitus on hahmoteltu ja voittaja on selvillä.

– Rafael on luultavasti yksipuolisempi ottelija minuun verrattuna ja selvästi pienempi kuin minä. Lähden otteluun all in -asenteella. Ottelu ei tule kestämään ensimmäistä erää pidemmälle. Valmistautukaa näkemään entistä parempi ja kehittyneempi "The Amazing" Kultsalla! Tänä vuonna ei ole vastustajille jaossa muuta kuin hopeaa, julistaa itsevarma Santalahti.

Pystymies Brasiliasta

Rafael da Silva Cordeiro on 30-vuotias potkunyrkkeilytaustainen vapaaottelija Sao Paulosta. Ammattilaisena hänellä on kasassa kahdeksan voittoa ja kaksi tappiota. Viimeisimmässä ottelussaan hän tyrmäsi ensimmäisessä erässä UFC-tittelistäkin vuosia sitten otelleen Hermes Francan (26-19).

CAGE 46 -ammattilaisvapaaottelutapahtuma otellaan Helsingin Kulttuuritalossa lauantaina 16.2.2019 alkaen klo 18. 
Pääottelussa Edward Walls kohtaa Brasilian BJJ-mustavyö Denis Silvan.