CAGE 45 -läpileikkaus: Punnitus perjantaina – Huippuluokan vapaaotteluilotulitusta lauantaina!

22.11.2018CAGE 45 
-ammattilaisvapaaottelutapahtuma otellaan Helsingin Kulttuuritalossa lauantaina 24.11.2018 alkaen klo 18.

CAGE 45 -punnitus järjestetään Helsingin Casinolla perjantaina 23.11. klo 18.

Punnitus on yleisölle avoin ja ilmainen.

Alla läpileikkaus illan huipputasoiseen urheiluantiin.

"Jamba" kohtaa italian Davide Baneschin

Pohjois-Euroopan ranking #1 Janne ”Jamba” Elonen-Kulmala saa vastaansa Italian Davide Baneschin. Italialainen on kova mattopainija ja Elonen-Kulmala viihtyy enemmän pystyottelussa. "Jamba" on Venäläisen jättiorganisaatio M-1:n sopimusottelija ja ottelee CAGE-tapahtumassa poikkeusluvalla.

Espoon Kehähaiden 29-vuotiaan Janne Elonen-Kulmalan ammattilaisura alkoi jo kymmenen vuotta sitten. Ennen ammattilaiseksi siirtymistä Elonen-Kulmala ennätti otella amatöörinä 23 voittoa, 3 tappiota ja 2 ratkaisematonta. Suomen mestaruuksia hänellä on peräti neljä, joista kaksi on ansaittu poikkeuksellisesti samana päivänä voittamalla oman sarjansa finaaliottelut niin nuorten, kuin aikuistenkin sarjoissa.

Tulevaan vastustajaan on tutustuttu ja mietitty voimasuhteita.

– Ilmeisesti mattopainotteinen kaveri, hyvältä tyypiltä vaikuttaa. Pystyottelussa voi olla eroa minun edukseni. Voitan ottelun olemalla Davidea parempi, summaa Jamba.

Kaksi kuukautta Elonen-Kulmalaa vanhempi Davide Baneschi asuu Italian Cecinassa ja edustaa Rendoki Dojoa. Baneschi on maansa parhaita kääpiäsarjan (61,2 kg) vapaaottelijoita ja tulee Helsinkiin ryöstöretkelle kahden ottelun voittoputkessa. 

Sinnikkääksi ottelijaksi itseään kuvaileva Baneschi aikoo näyttää suomalaisyleisölle mihin pystyy ja jatkaa voittoputkeaan Jamban kustannuksella.


CAGE 33: Janne "Jamba" Elonen-Kulmala vs Orestes Betran


Davide Baneschi vs. Imad Bouamri (Venator FC 4) 19.5.2018


Tyrmäystaiteilija Wallsin vastustajaksi kokenut voimanpesä

Poikkeuksellisen taiturimaisesta pystyotteluarsenaalista tunnettun lappeenrantalaisen Edward Walls saa vastaansa Georgian kokeneen lopetuskone Paata "Robocop" Robakidzen. Georgialaisella on vyöllään peräti 46:n ottelun kokemus, joista 30 on voittoja ja 16 tappioita. Voitoista 8 on ansaittu tyrmäyksin ja 12 luovutusottein.

– Vastustaja on erittäin kokenut ja hyvin aggressivinen. Hän laittaa kaikkensa jokaisen lyönnin ja painisuorituksen taakse. Joutuu olemaan siis hyvin tarkkana, koska heijareita tulee joka suunnasta, analysoi Walls uutta tanssipariaan.

– Vastustajan vaihtuminen vaikuttaa aina tavalla tai toisella, sillä joudun kelaamaan uutta lähestymistapaa. Tätä kaveria kun katson niin tyrmäyksen mahollisuus on hyvin suuri. Täytyy olla tarkkana, eikä lähteä turhaan tappelemaan. Edetään viisaasti ja laskelmoivasti sinne voittosuoralle, pohtii Walls taktiikkaansa.


CAGE 43: Edward Walls vs Manolo Scianna


ACB 12: Paata Robakidze vs. Lamberd Akhiadov
Vauhdikkaan suomalaiskaksikon kohtaaminen

Helsingin Aleksi Savolainen saa vastaansa Rauman Toni Lampisen suomalaisottelijoiden kohtaamisessa. Ottelupari on ennakkoon hyvin tasaväkinen, eikä todennäköisesti tule kestämään täysiä eriä.

Helsingin Hardknocksia edustava MMA Imatran kasvatti Aleksi Savolainen on voittanut urallaan kuusi ottelua, hävinnyt kolme ja otellut yhden ratkaisemattoman. Hän on lopettanut neljä kuudesta voitostaan ennen täyttä aikaa. Savolainen suosii reipasta pystyottelua ja luottaa siihen, että omat nyrkit osuvat maaliinsa vastustajan nyrkkejä nopeammin.

MMA Raumaa edustava 28-vuotias Toni Lampinen kuvailee itseään rauhalliseksi, mutta hallitun aggressiiviseksi ottelijaksi. Hänellä on kasassa viisi voittoa – kolme viimeistä putkeen – ja kaksi tappiota. Edellisessä ottelussaan hän kukisti Helsingin Patrik Kapasen (4-3) kaikin tuomariäänin. Lampinen on lopettanut neljä viidestä voitostaan ennen täyttä aikaa.


CAGE 38: Aleksi Savolainen vs Patrik Kapanen

CAGE 44 Patrik Kapanen vs Toni Lampinen


Tyrmääjät törmäävät

Lappeenrannan Jani Ridasmaa saa vastaansa Kreikan Klaudio Vecanin. Miehet ovat kovanyrkkisiä pystyottelijoita, mutta heiltä onnistuu tarvittaessa myös painiminen.

MMA Lappeenrantaa edustava Jani Ridasmaa aloitti kamppailu-urheilun jo 9-vuotiaana nyrkkeilyllä. Hän voitti lajissa nuorten Suomen mestaruuden ja oli maajoukkue-edustajana. Myöhemmin vapaaottelu imaisi mukaansa, kun peruskurssilla aloitettu harjoittelu johti pian kilpailemiseen.

26-vuotias Klaudio Vecani on syntynyt Albaniassa, mutta asuu Kreikan Ateenassa ja edustaa Pyrsos Fight Teamia. Hänellä on potkunyrkkeilyssä neljä voittoa ja yksi tappio. Ammattilaisvapaaottelussa lista näyttää kuutta voittoa ja kolmea tappiota – voitoista neljä on tullut tyrmäyksellä.

Vecani on suomalaiskatsojille entuudestaan tuttu, koska vuosi sitten hän hävisi Tuukka Revolle tyrmäyksellä CAGE 41:ssä. Vecani palasi voittokantaan viime huhtikuussa ottamalla tyrmäysvoiton Colosseum Fight Show:ssa Kreikassa. Tällä Suomen vierailulla hän kertoo lähtevänsä jatkobileisiin voittajana.

Ridasmaata Vecani pitää kovana jätkänä, mutta sanoo voittavansa ottelun näyttävästi ennen täyttä aikaa.


SFC18 Ludwigshafen: Ken Antwi-Adjei vs Jani Ridasmaa

CAGE 41: Tuukka Repo vs Klaudio VecaniMoninkertainen lukkopainin Euroopan mestari Jesse Urholinin saa kokeneen haastajan

Moninkertaisen brasilialaisen ju-jutsun ja lukkopainin Euroopan mestarin Jesse Urholinin vastustaja lauantaina oteltavassa CAGE 45-ammattilaisvapaaottelutapahtumassa on Ukrainan Denis Vygovsky.

Jesse Urholin voitti vapaaotteludebyyttinsä keväällä teknisellä tyrmäyksellä. Virtuoosimaisen painisosaamisen lisäksi Urholin näytti debyytissään uskallusta ja taitoa myös reippaan pystyottelemisen saralla. Tuleva ottelu on Urholinille todellinen tasotesti poikkeuksellisesti heti uran toisessa ottelussa. Helppoja voittoja ei ole tilastoihin tarkoitus kerätä.

Ukrainan kokenut Denis Vygovsky on otellut paljon ympäri Eurooppaa. Tähänastisen uransa kovimman voiton hän otti Venäjällä M-1-organisaation tapahtumassa maaliskuussa, kun Brasilian tuolloin 9-2 -listainen Brendson Ribeiro kukistui tuomariäänin.


CAGE 43: Jesse Urholin vs Aaron Kennedy


M-1 Global: Bremdson Ribeiro vs Denis Vygovsky

Lintula kovaan testiin

Sisu Gymin Henri Lintula liittyy ottelukortille ja kohtaa Ukrainan Alexey Valivakhinin. Ammattilaisuransa räväkästi aloittanut Lintula on lopettanut molemmat ottelunsa nopeasti ensimmäisessä erässä. Valivakhinilla on takanaan jo 25 ammattilaisottelua, joten Lintula on kovan haasteen edessä. 

– Vastustaja on todella kokenut ja vaarallinen ottelun alussa. Hän hakee yleensä lopetusta hinnalla millä hyvänsä ottelun ensimmäisten minuuttien aikana. Itsellä pysyy paremmin maltti otellessa ja ottelu tulee kääntymään nopeasti mulle kaverin alkurynnistyksen jälkeen. Voitan TKO:lla ensimmäisen erän lopussa, suunnittelee Lintula.


CAGE 36: Henri Lintula vs Raimondas Sinica


OKTAGON 6: David Kozma vs Alexej ValivakhinCasotti haastaa pitkänhuiskean Katkinin

Helsingin Patrik Kapanen joutui sairastelun vuoksi vetäytymään ottelustaan Brasilian Leonardo Casottia vastaan. Potkunyrkkeilyspesialisti Casotti kohtaa Kapasen asemesta tapahtuman avausottelussa Ukrainan Bogdan Katkinin.

Mestari Brasilialasta

Raahessa syksyn aikana potkunyrkkeilyleirejä vetänyt Brasilian Leonardo Casotti on lajin mustavyö ja voittanut kuusi kahdeksasta ammattilaispotkunyrkkeilyottelustaan. Vapaaottelussa kolmen ottelun voittoputkessa oleva Casotti voitti viime ottelussaan brasilialaisen Start Combat -promootion mestaruusvyön, mutta polvivamma on venyttänyt ottelutauon kahteen vuoteen.

26-vuotias Casotti kokee olevansa vasta vapaaottelu-uransa alussa ja toivoo ottelevansa vielä useamman vuoden. Tulevaa ottelua varten hän on keskittynyt paininsa hiomiseen.