CAGE 45: Japanilaistaiturin kohtaava Toivonen korvaa Kuivasen pääottelussa

08.10.2018CAGE 45: Japanilaistaiturin kohtaava Toivonen korvaa Kuivasen pääottelussa

Lahden Aleksi Toivonen korvaa Anton Kuivasen CAGE 45:n pääottelussa ja kohtaa japanilaistaituri Taiyo Nakaharan Helsingin Kulttuuritalossa 24. marraskuuta.

Uusia tuulia

Aleksi ”Jätti” Toivonen (6-1) kärsi syyskuun CAGE-illassa ammattilaisuransa ensimmäisen tappion, kun Venäjän Aren Akopyan (8-2)lahtelaisen teknisellä tyrmäyksellä. Toivonen hallitsi ottelua ja satutti Akopyania palleaan osuneella polvipotkulla, mutta venäläinen latasi viimeisillä voimillaan yläkoukun, joka tiputti Toivosen aivan ensimmäisen erän lopulla.

Viime ottelu muistutti jälleen lajin raakuudesta. Pieninkin virhe tai huono ratkaisu voi kääntää ottelun päälaelleen. En todellakaan laita tappiota onnenkantamoisen piikkiin. Tein virheen ja maksoin siitä täyden hinnan, kommentoi Toivonen.

Toivonen on käynyt ottelun valmentajiensa kanssa tarkkaan läpi, eikä siinä tehtyjä virheitä enää toisteta.

Muutamia muutoksia tehtiin viime ottelun jälkeen. Merkittävimpänä muutoksena Mikael Silander otti ison roolin valmennustiimissä ja toimii tällä hetkellä tahtipuikon heiluttajana. Iän ja kokemuksen puolesta kirkkaimmat vuodet ovat viellä edessäpäin, miettii Lahden Gentain ottelija.

26-vuotias Toivonen on nyt ensimmäistä kertaa CAGE:n pääottelija ja on kiitollinen luottamuksesta.

Pääotteluun nouseminen tuli yllätyksenä. Omassa mielessäni pääottelupaikka aukeaisi vakuuttavan voittoputken päätteksi, joten viimeisen fiaskon jälkeen en odottanut sen tapahtuvan nyt. Vauhdikas pääottelu on ainakin taattu, ”Jätti” lupaa.


Vastaan asettuu pitkänhuiskea ja vasenkätinen Nakahara. Mies on moninverroin kokeneempi kuin minä, todella taitava ja kovissa liemissä keitetty. Tosin jokaisella vastustajalla on kaksi kättä ja kaksi jalkaa, joten jos en tee häkissä mitään typerää, niin luotan omaan tekemiseeni täysin, miettii Toivonen.CAGE 44: Aleksi Toivonen vs Aren Akopyan, 8.9.2018.

Japanin aurinko

Taiyo ”The Sun” Nakahara (15-8) on 35-vuotias ja on otellut ammattilaisena vuodesta 2002 saakka. Hänen uransa kovin vastustaja on ollut Yhdysvaltalaisen WEC-promootion mestaruudenkin voittanut ja nykyään Floridassa American Top Teamilla valmentava Mike Thomas Brown. Seitsemän viimeisestä yhdeksästä ottelustaan voittanut Nakahara on otellut urallaan pääasiassa Japanissa ja Etelä-Koreassa. Tuleva CAGE on hänen ensivierailunsa Euroopan kehiin.

Toivosta Nakahara kehuu vahvaksi ja vaikeaksi vastustajaksi, mutta uskoo kokemuksen voittavan nuoruuden innon tulevassa kamppailussa.

Taiyo Nakahara vs. Jae Hoon Moon (Road FC 36) 11.2.2017.

Kuivanen jättäytyy pois CAGE 45 -tapahtumasta

Alun perin tulevan illan pääotteluun kiinnitetyn Anton Kuivasen kolmen ottelun voittoputki katkesi CAGE 44:ssa Moldovan Valeriu Mircealle kärsittyyn keskeytystappioon.

– Tahto otella ja onnistua taas matsissa on kova, mutta jo kolme ottelua tänä vuonna ottaneena kroppa kaipaa hetken palautumista ja kuntoutumista pienistä kolhuista. Tällaisessa tilanteessa on kuunneltava itseään ja ihmisiä, jotka ovat nähneet paljon sekä seuranneet mun touhuja lähietäisyydeltä. Isossa kuvassa on fiksumpaa pitää reilumpi breikki tuollaisen keskeytystappion jälkeen. Muuten elämä jatkuu entisellään ahkeran harjoittelun ja valmennushommien parissa. Tarkasti on pureskeltu mennyt ja tehty johtopäätökset siitä mihin homma kaatui. Vaikeinta on jäätymisen hyväksyminen ja sen myötä eteenpäin jatkaminen puhtaalla itsetunnolla. Uskon kuitenkin onnistuvani tässä hommassa hienosti ja palaavani häkkiin vakuuttavalla tyylillä. Yks huono ilta ei mua nujerra. Parhaat matsit on edessä päin, toiveikas Kuivanen kertoo.

CAGE 45 -ammattilaisvapaaottelutapahtuma otellaan Helsingin Kulttuuritalossa lauantaina 24.11.2018 alkaen klo 18.