CAGE 44: Tyrmääjät törmäyskurssilla

14.06.2018

CAGE 44: Kapanen vs Lampinen – tyrmääjät törmäyskurssilla

Helsingin Patrik Kapanen (4-2) testaa Rauman Toni Lampisen (4-2) taidot lauantaina syyskuun 8. päivä Helsingin Kulttuuritalossa järjestettävässä CAGE 44 -ammattilaisvapaaottelutapahtumassa. Lähes identtisillä ottelulistoilla ja -tyyleillä varustetun kovaiskuisen kaksikon kohtaamisesta ei ole odotettavissa tarkkaa puolustusottelemista, koska kumpikaan ei ole vielä ammattilaisurallaan otellut täyttä aikaa, vaan molempien kaikki voitot ja tappiot ovat tulleet tyrmäyksin ja kuristuksin.

Harjoituskaverien taso ratkaisee

Primus Fight Teamia ja GB Gymiä edustava helsinkiläinen Patrik Kapanen kuvailee itseään koomikko Ricky Gervaisin ja vapaaottelulegenda Tito Ortizin yhdistelmäksi. Sen voi kuulemma kukin tulkita miten parhaaksi näkee.

Vapaaotteluharjoittelua 29-vuotiaalla Kapasella on takana reilut kymmenen vuotta ja junnuvuosilta pohjana saman verran karatea. 

– Harjoittelen Helsingin GB Gymillä Sammy Hämäläisen valmennuksessa. Harjoituskavereina minulla on CAGE:sta tuttuja kasvoja kuten Markus Rytöhonka, Mika Hämäläinen, Anton Kuivanen ja Jani Salmi. Vierailen ajoittain myös Järvenpään Sisu Gymillä ja muilla lähisaleilla. 

Kapanen ei ole otellut vapaaottelussa puoleentoista vuoteen. Peukalovamma ja sairastelu ovat viivyttäneet häkkiin palaamista, mutta syyskuussa helsinkiläinen uskoo olevansa uransa parhaassa iskussa. Keväällä hän piti ottelutuntumaa yllä potkunyrkkeilyssä ja voitti päätä pidemmän vastustajansa 91 kilon painoluokassa. Tulevan ottelun painoluokaksi on sovittu 70,3 kiloa.

Kapanen kunnioittaa tulevaa vastustajaansa. 

– Lampinen on monipuolinen ottelija. Aliarviointiin ei ole varaa, koska hän pystyy lopettamaan matsit niin pystyssä kuin matossakin. Kunhan muistan pitää kädet ylhäällä, niin uskon pystyväni voittamaan niin matossa kuin pystyssäkin. 

Kapanen rakentaa itseluottamustaan harjoitussalilla ja uskoo kovempien treenikaverien olevan avain Lampisen voittamisessa. Lisäksi on suuri vaara, että osumia tulee puolin ja toisin.

– Meidän molempien ottelutyylit huomioiden uskon, että voittaja löytyy tyrmäyksellä. Tulkaa katsomaan kumpi käy moikkaamassa ”nukkumattia”.Patrik Kapasen edellinen ottelu Aleksi Savolaista vastaan.

Ilon kautta

MMA Raumaa edustava 28-vuotias Toni Lampinen kuvailee itseään rauhalliseksi, mutta hallitun aggressiiviseksi ottelijaksi. Vasta neljä vuotta sitten kypsällä iällä vapaaottelun aloittanut Lampinen on otellut tänä vuonna jo kahdesti ja voittanut molemmat matsinsa ensimmäisessä erässä. Nyt on haussa kolmas nopea ja näyttävä voitto.

Lajivalintaansa Lampinen kommentoi ytimekkäästi: 
– En keksi mitään muuta lajia, jossa pitäisi olla niin monipuolinen fyysisesti kuin henkisestikin. Kilpailu on kovaa ja riskit suuret. Vapaaottelu on opettanut nöyryyttä myös häkin ulkopuolella ja kasvattanut ihmisenä, summaa raumalainen. 

Lampinen pyrkii nauttimaan olostaan häkissä ja pitämään hauskaa. Hän pyrkii näkemään vastustajansa virheet ja rokottamaan niistä kovalla prosentilla. Paineensieto on hyvällä tasolla ja ”kisapää” paranee koko ajan kokemuksen myötä. 

Tuleva vastus Patrik Kapanen ei häntä huoleta.

– Patrik on fyysinen ja painavahkoilla koukuilla varustettu rymistelijä. Uskon olevani häntä parempi jokaisella osa-alueella.

Lampinen voitti edellisessä ottelussaan Patrik Kapasen tiimikaveri Patrik Pietilän tyrmäyksellä ensimmäisessä erässä ja varoittaa tulevaa kilpakumppaniaan mahdollisesta suuntavaiston häiriintymisestä.

– Edellinen Patrik jonka kanssa ottelin, sanoi ennakkoon, että toivottavasti löydän Raumalta Helsinkiin. Toivottavasti kaima löytää tiensä ottelun jälkeen Kulttuuritalolta kotiin.

Toni Lampisen edellinen ottelu Patrik Pietilää vastaan.

CAGE 44 -ammattilaisvapaaottelutapahtuma otellaan Helsingin Kulttuuritalossa lauantaina 8.9.2018 alkaen klo 18.
VOITA AINUTLAATUINEN ELÄMYSMATKA CAGE-MAAILMAAN FAST-KILPAILUSSA!