CAGE 49 Pääottelu: Edward Walls vs Zebenzui Ruiz

29.10.2019CAGE 49 PÄÄOTTELU

Edward Walls vs Zebenzui Ruiz

Helsingin Kulttuuritalo toimii jälleen näyteikkunana Pohjois-Eurooppalaisen vapaaottelun huipulle CAGE-häkin saapuessa keskelle kiihkeintä pikkujoulusesonkia lauantaina 30.11. Pääottelussa Lappeenrannan Edward Walls kohtaa Espanjan Zebenzui Ruizin. Molemmat ottelijat omaavat tyrmäysvoimaa, mutta asetelma lienee silti klassinen pystyottelijan ja painijan kohtaaminen. 

 

 

 

Itsevarma Päällikkö

Norsunluurannikon sisällisodan kauhuja Suomeen lapsena paennut Edward "Bad Teddiebear" Walls on yksi kotimaan kirkkaimpia vapaaottelulahjakkuuksia. Walls ennätti vuodessa rakentaa näyttäviä tyrmäyksiä sisältäneen neljän ottelun voittoputken, mutta on kahdessa edellisessä ottelussaan kärsinyt hajaäänitappion tiukkojen otteluiden päätteeksi suostuttuaan ottelemaan yli kaksi kiloa ylipainoisia vastustajia vastaan. Urheilu-uran ohella kansainvälisen liiketalouden opintojaan Lappeenrannan AMK:ssa viimeistelevä Walls on poikkeuksellisen lahjakas pystyottelija kenen vahvuuksiin lukeutuvat räjähtävä nopeus, reaktiokyky ja ottelusilmä.

Walls ei koe hävinneensä kahta edellistä otteluaan, eivätkä otteluiden viralliset tulokset ole vähentäneet kunnianhimoa.

- Jos jotain jäi käteen edellisistä matseista, niin se, että tuomareille on turha jättää matsia ja mun painiosaaminen on paljon parempaa kuin itse oletin. En pidä itseäni näissä matseissa häviäjänä ja tavoitteet on edelleen samat ja katse kohti tulevaa.

Walls esiintyy syksyllä televisiossa alkaneessa Duudsonit: Päällikkö-sarjassa yhtenä kilpailijoista. Tämän myötä Wallsin fanijoukko laajentunut kamppailupiirien ulkopuolelle.

- Duudsonit: Päällikkö-ohjelmaan osallistuminen auttoi minua ymmärtämään kuinka pitkälle pystyn menemään tilanteen sitä vaatiessa. Se oli erittäin hieno kokemus ja on lisännyt ystävyyttä - joka päivä joku tulee moikkaamaan ja ottamaan kuvia.

Lopetus on ainoa hyväksyttävä tulos

Wallsille on muodostunut selkeä visio tulevasta vastustajasta ja ottelun tuloksesta.

- Ruiz on taitava painija ja hyvä selältään. Tykkää lyödä pystyssä kunnes kerran kolahtaa, mutta varmasti joudutaan heti alussa mittamaan voimatasoja painitilanteissa. Lopetus on ainoa hyväksyttävä lopputulos itselleni. Näen takakäden upparin olevan Ruizin kryptoniitti ja siitä aukeaa paikka minun pystygiljotiinille. Tiedossa on kylmäpäistä raivoa kun palaan pettymyksen tieltä, joten ei kun tervetuloa Suomeen!


CAGE 48 Pääottelu 7.9.2019: Edward Walls vs Alexandre Ribeiro

Kivilapsi Kanarialta

Kanarian saarten Las Palmasin kasvatti Zebenzui "El Niño Roca" Ruiz on amatöörien Espanjan mestari ja Madness MMA promootion mestari. "Kivilapsi" on painavalyöntinen ja väkivahva painija, joka omaa vaikeasti puolustettavat alasviennit, mutta on vaarallinen myös selältään. Espanjalaisella on kansainvälistä ottelukokemusta mm. Meksikosta ja Venäjältä. Ruizin ammattilaisura sisältää 11 ottelua, joista 8 voittoja. Voitoista 4 on tyrmäyksin, 3 luovutusottein ja 1 tuomariäänillä.

Ruiz kunnioittaa Wallsia, mutta ei epäile voittoaan.

- Walls on hyvä ottelija ja korkealuokkainen iskijä, mutta kovalla työllä tiedän voittavani. En tiedä millä tekniikalla, mutta taistelen vaikka viimeistä veripisaraa myöten kunnes voitto on minun.

 MMA Madness Pääottelu 18.5.2019: Zebenzui Ruiz vs Andrei Cassarino

 

 

CAGE 49 ammattilaisvapaaottelutapahtuma otellaan Helsingin Kulttuuritalolla lauantaina 30.11.2019 klo 18 alkaen.