CAGE 48: Pitkänhuiskea BJJ-mustavyö haastaa pääottelussa Wallsin

20.07.2019Lappeenrannan Edward Walls kohtaa 7. syyskuuta Brasilian pitkänhuiskean BJJ-mustavyö Alexandre Ribeiron Helsingin Kulttuuritalossa CAGE 48 -illan pääottelussa. Luvassa on kahden painitilanteita yleensä välttelevän pystyottelijan kohtaaminen.

Torni kaatuu

24-vuotias Edward Walls kärsi edellisessä ottelussaan hajaäänitappion Brasilian Denis Silvalle ja neljän ottelun voittoputki napsahti poikki. Walls oli mielestään kamppailussa parempi, mutta tappio on hyväksytty ja siirretty taakse. Keskittyminen on tiukasti syyskuun ottelussa ja uuden voittoputken aloittamisessa. Lappeenrantalaisen tilillä on nyt kahdeksan voittoa ja neljä tappiota.

– Elämään kuuluu erittäin hyvää niin kuin aina ja parempia asioitakin tulossa. Harjoittelu on intensiivisempää, koska mun nälkä on vain kasvanut edellisen suorituksen jälkeen, kertoo Walls.

Harjoittelussa on keskitytty olemaan entistä viekkaampi ja ilkeämpi. Ribeiroa varten on kehitelty erilaisia ansoja, joita hän tuskin pystyy välttelemään kolmea erää. Brasilialaisen ottelutyylistäkin on otettu selvää.

– Hän on minua pidempi kaveri joka tykkää riehua pystyssä, mutta matossa taitaa olla myös hyvin osaamista. Toivon vain, että hänellä riittää taidot tekemään tästä matsin, pohtii Walls itsevarmasti.


Highlight & After Fight -haastattelu: CAGE 46 16.2.2019 Edward Walls vs Denis Silva.

Wallsin suunnitelmissa on ottaa vielä muutama voitto Euroopan häkeissä ja suunnata sitten UFC:n tai jonkin muun ison promootion leipiin. Onnistuakseen projekti vaatii vakuuttavia voittoja kovista vastustajista ja Ribeiron nimen lisääminen voittosarakkeeseen on hyvä seuraava askel. Keinot voiton ottamiseenkin on jo tiedossa.

– Pituus tulee olemaan hänen valttikorttinsa, mutta hänen hyökkäyksensä eivät ole aina oikein kontrolloituja. Mua vastaan ei ole varaa tehdä virheitä, koska mä en anna niitä anteeksi, lupaa Walls.

Lappeenrantalainen suunnittelee liikkuvansa ottelussa aktiivisesti ja arvaamattomasti. Ribeiro tulee jossain vaiheessa tekemään virheen, josta Walls rokottaa ja taisto on taputeltu.

– Haen lopetusta tässä matsissa. Astun pikkasen kauemmaksi, kun torni kaatuu, ennakoi Walls ottelun lopputulosta.


CAGE 46 -ottelu 16.2.2019: Edward Walls vs Denis Silva.

Thainyrkkeilytaustainen BJJ-mustavyö

Alexandre ”Leklek” Ribeiro
tulee Manauksesta, joka on Amazonasin osavaltion pääkaupunki Luoteis-Brasiliassa. 27-vuotias vapaaottelija on BJJ-mustavyö ja ottelukokemusta on kertynyt reippaasti myös thainyrkkeilystä. 180-senttinen Ribeiro on 65,8 kilon höyhensarjaan erittäin pitkä ja ulottuva ja on mielenkiintoista nähdä pystyykö hän käyttämään ulottuvuusetua hyväkseen Wallsia vastaan.

Ribeiro oli seitsemän ottelun voittoputkessa, mutta sen jälkeen tuli kaksi tappiota ja viimeisin ottelu tämän vuoden keväällä päättyi ratkaisemattomaan. Nälkää voittojen tielle palaamiseksi siis varmasti löytyy. Hänellä on nyt tilillään neljätoista voittoa, viisi tappiota ja yksi ratkaisematon ottelu.

– Tyrmään hänet pystyssä, mutta jos ottelu menee mattoon, lukotan hänet nopeasti, povaa itsevarma Ribeiro.

CAGE 48 -ammattilaisvapaaottelutapahtuma otellaan Helsingin Kulttuuritalossa lauantaina 7. syyskuuta alkaen klo 18. Pääottelussa Edward Walls kohtaa Brasilian BJJ-mustavyö Alexandre Ribeiron.