CAGE 47: Voittamattomien välienselvittely

08.04.2019CAGE 47
: Jesse Urholin vs Husniddin Ganiev

Porin Jesse Urholin kohtaa Uzbekistanin Husniddin Ganievin Kulttuuritalon CAGE 47 -illassa lauantaina 27. huhtikuuta. Luvassa on hyvin samantyylisten vahvojen painijoiden kamppailu.


Tähtäimessä välisarja

Moninkertainen brasilialaisen jujutsun ja lukkopainin Euroopan mestari 29-vuotias Jesse Urholin on voittanut vapaaottelu-uransa kolme ensimmäistä ottelua keskeytyksillä. Virtuoosimaisen painisosaamisen lisäksi Urholin on esitellyt kamppailuissaan myös ennakkoluulotonta nyrkkeilyä.

Edellisessä ottelussa Tsekin sisukas Vojtech Garba (5-3) joutui luovuttamaan kolmiokuristukseen ensimmäisen erän lopulla. Garba jäi ensin matossa alakynteen, mutta pystyi siltaamaan Urholinin alleen. Porilainen ei kuitenkaan hämmentynyt, vaan nappasi tilanteessa luovutusotteen kiinni.

Urholin on otellut tähän asti keskisarjassa, jonka painoraja on 83,9 kiloa. Nyt porilainen aikoo pudottaa painoluokkaa alemmas välisarjaan, eli 77,1 -kiloisiin, joten tämä ottelu on sovittu ”välietappina” 80 kiloon.

– Nyt on ensimmäistä kertaa joutunut vähän diettaamaankin. Mulla on ihan hyvät raamit tuohon painoon ja uskoisin, että saan fyysistä etua menettämättä tehoja, koska en tosiaan aiemmin ole joutunut paria viikkoa kauempaa diettaamaan kunnolla. Toistaiseksi tuntuu hyvältä ja painokin tippuu, kertoo Urholin.

Tulevan kilpakumppanin taustoista on porilaisleirissä otettu selvää. Tiedustelujen mukaan luvassa on kovia koukkuja lyövä molemmat aiemmat ottelunsa voittanut uzbekki.

– Pystyssä pitää olla tosi skarppina koko ajan – lopetushakuisesta kaverista on siis kyse. Mulla on varmaan pieni kokoetu ja uskoisin olevani etevämpi matossa. Kaveri tulee kovaa päälle ja lyö väkevästi. Matsi tulee olemaan vauhdikas alusta loppuun. En usko, että mennään täyttä aikaa. Tulkaa ihmiset paikan päälle katsomaan Pohjois-Euroopan kovinta vaparia!, toivottaa Urholin.


CAGE 46: Jesse Urholin vs Vojtech Garba

Painija Uzbekistanista

25-vuotias Husniddin Ganiev on kotoisin Uzbekistanista, mutta asuu tätä nykyä Pietarissa. Pikkupoikana painin aloittanut Ganiev on voittanut molemmat ammattilaisottelunsa ensimmäisen erän alussa, ensimmäisen jalkalukolla ja toisen tyrmäyksellä. Vastustajat eivät ole olleet Urholinin tasoisia, mutta aggressiivisen uzbekin vaarallisuutta ei pidä aliarvioida. Mieheltä eivät menohalut, osaaminen ja itseluottamus kesken lopu.

Voimakasrakenteisen painijan unelmana on otella joku päivä UFC:ssä ja hän uskoo lyövänsä Urholinia matossa niin kovaa, että ottelu päättyy nopeasti siihen.

Ottelu tulee todennäköisesti ratkeamaan siihen kumpi saa taisteltua itsensä matossa päälle. Ganievin vahvuudet ovat vahvan painin ja mattolyöntien yhdistelyssä. Urholinin vahvuudet ovat hyvin samanlaiset, mutta porilainen voi turvautua sulavampaan jujutsuosaamiseen, jos voimapaini pettää. Paremmin pakettinsa kasassa pitävä on vahvoilla tässä tasaisessa taistossa, jossa pienikin virhe voi tulla kalliiksi.


Ganievin Highlight-video

CAGE 47 -ammattilaisvapaaottelutapahtuma otellaan Helsingin Kulttuuritalossa lauantaina 27.4.2019 alkaen klo 18. Pääottelussa Olli Santalahti kohtaa Brasilian Rafael Moreiran.