CAGE 48: Grönvall kohtaa kirgisialaispainijan

13.08.2019


Tuomas Grönvall kohtaa Kirgisian Argen Maratbekovin Helsingin Kulttuuritalossa CAGE 48 -illassa 7. syyskuuta.

Ei kahta ilman kolmatta

GB Gymin 24-vuotias Tuomas Grönvall on voittanut ammattilaisurallaan neljä ottelua, hävinnyt yhden ja otellut yhden ratkaisemattoman. Amatöörinä hän kasasi näyttävän 9-3-1 -ottelulistan. Erilaisiin kuristuksiin erikoistunut helsinkiläinen aloitti vapaaottelun jo viime vuosikymmenellä teini-iässä, mutta loukkaantumiset pakottivat nuorukaisen pitkälle tauolle. Huhtikuussa Ukrainan Ivan Rats (2-5) jäi jyrän alle ja kukistui teknisellä tyrmäyksellä toisessa erässä.

– Amatöörinä ottelin parin vuoden aikana 13 matsia. 2012 siirryin ottelemaan silloisilla B-säännöillä ammattilaisena. Seuraavana vuonna jouduin loukkaantumiskierteeseen, josta seurasi viiden ja puolen vuoden ottelutauko, kertoo Grönvall.

– Edelliset ottelut ovat päättyneet siten, mihin olen pyrkinytkin, eli ennen täyttä aikaa. Harjoituksissa ottelemiseen on haettu lisää tarkkuutta sekä huolellisuutta, jotta saataisiin turhat virheet kitkettyä pois. Kovalla harjoittelurutiinilla ollaan saatu lisää varmuutta mun tekemiseen, kertoo Grönvall.

Helsinkiläisellä on alla kahden keskeytysvoiton putki ja kolmas on haussa Maratbekovin kustannuksella. Kirgisialaisen tempuista on otettu jo selvää.

– Tosi kokenut kaveri, eli ei mikään heittopussi, hänellä kolme kertaa enemmän ammattilaismatseja kuin minulla. Argen on monipuolinen ottelija, mutta tykkää selvästi hakea ottelua tonttiin ja on ottanutkin kuusi yhdeksästä voitostaan lopetuksella.

Ottelutaktiikka on jo selvä, lopetustapakin suunnilleen ja yleisöllekin irtoaa terveisiä.

– Lyödään kaverille rukkasta suuhun matossa tai pistetään piuhat kiinni, vaikka sitten giljotiinilla. Kaikille vaan liput kouraan ja tulkaa kannustamaan paikan päälle, kun meitsi ottaa viidennen lopetusvoiton Cagessa!, sanoo Grönvall.


CAGE 47: Tuomas Grönvall vs Ivan Rats

Kirgisian kone

28-vuotias Argen Maratbekov on tahkonnut reilussa kahdessa vuodessa uskomattomat kahdeksantoista ammattilaisvapaaottelua. Niistä on kertynyt yksitoista voittoa ja seitsemän tappiota.

– Valmistaudun huolellisesti tähän otteluun. Tiedän, että vastustajani on painija ja minulla on ottelutaktiikka mietittynä. Ottelun näen päättyvän voittooni pisteillä, mutta tietysti yritän lopettaa sen ennen täyttä aikaa ja samalla tuoda voiton riemua kotimaalleni Kirgistanille. Lähden ensimmäistä kertaa ottelemaan Eurooppaan. Olen todella iloinen, koska olen jo pitkään unelmoinut siitä ja nyt se toteutuu. Ottelusta tulee hyvä, ette pety, lupaa Maratbekov.


CAGE 47: Joel Arolainen vs Alar Hutrov

Kunnas jää pois illasta

Elias Kunnas jää pois ottelukortilta henkilökohtaisten syiden takia.

CAGE 48 -ammattilaisvapaaottelutapahtuma otellaan Helsingin Kulttuuritalossa lauantaina 7. syyskuuta alkaen klo 18. Pääotteluissa Edward Walls kohtaa Brasilian BJJ-mustavyö Alexandre Ribeiron ja naisten Eurooppalaisessa kärkikohtaamisessa Suvi Salmimies kohtaa Maguy Berchelin.