CAGE 48: Toisessa pääottelussa Eurooppalainen naisten kärkikohtaaminen

28.07.2019Kouvolan Suvi "Rockchick" Salmimies kohtaa 7. syyskuuta Ranskan Maguy Berchelin Helsingin Kulttuuritalossa CAGE 48 -ammattilaisvapaaottelutapahtuman toisessa pääottelussa. Kyseessä on naisten Eurooppalainen kärkikohtaaminen - Salmimies on Pohjois-Euroopan Pound for Pound-rankingeissa toisella sijallaja Berchel Ranskan Pound for Pound-ranking ykkönen. Voittajan osakkeet UFC-sopimuksen solmimisen suhteen kohonnevat merkittävästi. Ottelun oli alunperin määrä tapahtua jo CAGE 46-tapahtumassa helmikuussa, mutta se peruuntui tuolloin Berchelin loukkaantumisen vuoksi.

Euroopan kärjen kohdannut soturi

33-vuotiaalle Salmimiehelle tuleva ottelu tulee olemaan jo uran kahdeksastoista ja ottelulistalta löytyy monia nykyisin UFC:ssä ottelevia nimiä. Nykyisin Porilaistunut Salmimies katsookin elävänsä uransa kannalta ratkaisevia hetkiä; UFC:hen pitäisi päästä nyt tai ei koskaan. UFC:n The Ultimate Fighter-karsinnatkin läpäissyt Salmimimies oli kolmen lopetusvoiton putkessa kunnes joutui taipumaan Karoline Martinsin giljotiini-kuristukseen CAGE 46-tapahtumassa helmikuussa.

- Edellinen ottelu meni kolmanteen erään asti erittäin hyvin, urani parasta vapaaottelua minulta kunnes jäin kuristukseen. Pelin henki on se, että kuristuksiin ei taputeta, siihen yleisönkin on syytä tottua. Harmillista toki, että tappio tuli tähän paikaan, kun tuntuu, että maailmalle pitäisi päästä nyt tai ei koskaan. Jos matsit ei vie minnekään, on hanskat ripustettava naulaan, Salmimies summaa. 

Tulevan ranskalaisvastuksen metkut on selvitetty ennakkoon ja nyt tapahtuva sarjanvaihto alemmas 56,7-kiloisiin on tarkkaan harkittu siirto.

– Hänellä on paljon otteluita ja taitaa olla fyysisiltä ominaisuuksiltaan aika lailla samanlainen kuin minä. Potkii rohkeasti päähän ja on ihan sellainen all around -vapaaottelija. Tätä sarjanvaihtoa on tehty hissukseen jo muutaman matsin ajan. Se tuntuu nyt oikealta peliliikkeeltä ihan urankin suhteen, kertoo Salmimies.

Ottelutaktiikassa porilaisleiri luottaa taitoon ja toimiviksi todettuihin temppuihin.

– En usko, että ainakaan matossa löytää aseita mua vastaan. Pystyssä lyö ja potkii kyllä rohkeasti ja takuulla tulee Suomeen voittamaan. Hänen vahvuutensa ovat ärhäkkyydessä ja rohkeudessa lähteä tekemään aloitteita. Minun vahvuuteni ovat tarkat lyönnit, painityyli matossa ja se, että näen paikat, joilla on merkitystä. Voitan täyden ajan jälkeen, ”Rockchick” ennustaa.


Highlight & After Fight-haastattelu: CAGE 46 Suvi Salmimies vs Karoline Martins.

CAGE 46 ottelu: Suvi Salmimies vs Karoline Martins.

Ranskan P4P-kuningatar

29-vuotias Maguy Berchel on Ranskan P4P-kuningatar. Ura koostuu 14 ottelusta: 10 voittoa, 3 tappiota ja 1 ratkaisematon. Erilaiset luovutusotteet matto-ottelussa ovat olleet Berchelin vaarallisimmat aseet, mistä todisteena ovat viisi voittoa lukoilla tai kuristuksilla.

Voimistelutaustainen Berchel pitää monipuolisuutta kovimpana vahvuutenaan ja haluaa olla ensimmäinen ranskalainen naisottelija UFC:ssä. Voitto CAGE:n toisessa pääottelussa Salmimiehestä olisi merkittävä askel lähemmäksi tuota tavoitetta. 

– Ottelu tulee olemaan erittäin tekninen, kahden kokeneen ja toisiaan kunnioittavan ottelijan kohtaaminen. Olen ihaillut Suvia jo usean vuoden ajan ja olen otettu mahdollisuudesta otella häntä vastaan. Meidän oli määrä kohdata jo helmikuussa, mutta jouduin vetäytymään matsista loukkaantumisen vuoksi. Pyysin silloin sitä Suvilta anteeksi. Hän oli ymmärtäväinen ja toivotti minulle nopeaa kuntoutumista. Suvi on todella vahva ja tekninen kaikilla osa-alueilla. Tiedän vain, että tulen antamaan kaikkeni ja lopuksi käteni nostetaan ylös voiton merkiksi. Naiset osaa todella taistella!

Team Elite MMA Presentation: Maguy Berchel

CAGE 48 -ammattilaisvapaaottelutapahtuma otellaan Helsingin Kulttuuritalossa lauantaina 7. syyskuuta alkaen klo 18. Pääotteluissa Edward Walls kohtaa Brasilian BJJ-mustavyö Alexandre Ribeiron ja naisten Eurooppalaisessa kärkikohtaamisessa Suvi Salmimies kohtaa Maguy Berchelin.