CAGE 48: MM-hopeamitalisti Arolainen kohtaa ottelijan UFC-tähti Gunnar Nelsonin salilta

16.08.2019MM-hopeamitalisti Joel Arolainen saa vastaansa UFC-tähti Gunnar Nelsonin salilla harjoittelevan Islannin Bjarki Omarssonin Helsingin Kulttuuritalossa CAGE 48 -ammattilaisvapaaottelutapahtumassa 7. syyskuuta.

Vuonna 2017 vapaaottelun amatöörien MM-hopeaa napannut Joel Arolainen voitti keväällä CAGE 47 -tapahtumassa ammattilaisdebyytissään Viron Alar Hutrovin tuomariäänin. Tulevan vastustajansa Omarssonin temppuja Arolainen ei ole opiskellut.

– En tiedä hänestä juuri mitään, en ole itse katsonut hänen matsejaan. Valmentajat ovat katsoneet, antaneet mielipiteensä ja avaimet voittoon. Olen aiemmin ehkä kunnioittanut vastustajia vähän liikaa ja tehnyt heistä isoja mörköjä mielessäni, vaikka olen itse ollut valovuosia edellä ottelemisessa. Joten tällä kertaa en paljoa vastustajan matseja katsele, avaa hyvinkääläinen valmistautumistaan.


CAGE 47:Joel Arolainen vs Alar Hutrov

Rennommin ammattilaisuran toiseen otteluun

– Oma suoritus ammattilaisdebyytissä oli mielestäni hieman vaisu. Turhaan jännittelin pitkän tauon jälkeen ottelemista, mutta kun Kultsalle pääsi, oli olo niin kotoisa, että en ole ennen vastaavaa kokenut, Arolainen kertoo.

22-vuotias Arolainen aloitti kamppailuharjoittelun karatella pikkupoikana. Karate vaihtui vuonna 2011 vapaaotteluun, kun Arolaisen nykyinen valmentaja Janne Tulirinta avasi Hyvinkäälle RNC Sport Club -kamppailusalin, jota nuorukainen on siitä lähtien edustanut. Arolaisen isä toivoi, että poika jatkaisi karatea, mutta vapaaottelukärpänen puraisi niin pahasti, että vanha laji jäi välittömästi historiaan.

– Kukat kukkii, linnut laulaa, kalat ui ja minä teen tätä, kommentoi hyvinkääläinen elämäntapaansa.

Voiton islantilaisesta Arolainen aikoo ottaa joko lyömällä tai kuristamalla.

– Pyrin aloittamaan matsin tällä kertaa vähän nopeammin ja sitten vaan mennään mihin ikinä matsi meneekin. Iso kiitos kaikille ketkä paikan päälle asti tulevat. Eiköhän myydä mökki taas täyteen!, nuorukainen heittää lopuksi yleisölle.


FIGHTSTAR CHAMPIONSHIP 13: Mehmosh Raza vs  Bjarki Omarsson

UFC-tähti "Gunni" Nelsonin harjoituskaveri Islannista

24-vuotias Bjarki Omarsson on harjoittellut vapaaottelua yhdeksän vuoden ajan. Hänellä on ruskea vyö brasilialaisessa jujutsussa ja parhaana saavutuksena Shinobi-amatöörivapaaotteluturnauksen mestaruus. Ammattilaisena hänellä on yksi voitettu ja yksi hävitty ottelu. Omarsson harjoittelee Islannin Mjölnir-vapaaottelusalilla mm. UFC-tähti Gunnar "Gunni" Nelsonin kanssa.

Arolaista islantilainen pitää monipuolisena ottelijana, mutta ei ole tutustunut häneen sen kummemmin.

– En katso vastustajieni otteluja, vaan keskityn itseeni ja omaan tekemiseeni. Uskon olevani tulevassa ottelussa täysin ylivoimainen ja voittavani keskeytyksellä toisessa tai kolmannessa erässä, lataa Omarsson itsevarmasti.

– Odotan innolla, että voin esitellä suomalaisyleisölle taitojani, vaikka he varmaan tulevatkin buuaamaan minulle ottelun aikana, naurahtaa Omarsson lopuksi.Pohjois-Euroopan ranking-kuningas tähdittämään ottelukorttia
 
Pohjois-Euroopan rankingin ykkössijaa jo vuosia hallinnut ja lukuisten kansainvälisten mestaruusotteluiden veteraani, Espoon Mikael "Hulk" Silander täydentää CAGE 48 -ammattilaisvapaaottelutapahtuman ottelukorttia. Silanderin yhdeksänvuotisen ammattilaisuran saldo on 18 voittoa ja 7 tappiota. Viime vuonna kahdesti venäläisen M-1-jättiorganisaation mestaruusvyöstä otelleen Silanderin sopimus Venäjällä jatkuu edelleen, mutta "Hulk" ottelee syyskuussa Helsingin Cage-häkissä poikkeusluvalla. Vastustaja julkistetaan ensi viikolla.

– Monelle tuli varmasti isona yllätyksenä, että olen Cagen kortilla tässä vaiheessa. Cage:ssa otteleminen on aina makee juttu, varsinki kun suurin osa mun uraa tukevista ja seuraavista ihmisistä on pääkaupunkiseudulta. Kotiyleisö antaa aina makeesti lisää fiilistä omaan tekemiseen, joten toivotaan, että se on taas kunnossa, kertoo Silander.

CAGE 48 -ammattilaisvapaaottelutapahtuma otellaan Helsingin Kulttuuritalossa lauantaina 7. syyskuuta alkaen klo 18. Pääotteluissa Edward Walls kohtaa Brasilian BJJ-mustavyö Alexandre Ribeiron ja naisten Eurooppalaisessa kärkikohtaamisessa Suvi Salmimies kohtaa Maguy Berchelin.