CAGE 47: Kapanen ei usko Casottin taitojen riittävyyteen

11.04.2019CAGE 47
: Kapanen ei usko Casottin taitojen riittävyyteen

Helsingin Patrik Kapanen saa kovan haasteen Brasilian Leonardo Casotilta Kulttuuritalon häkissä 27. huhtikuuta. Tulossa on kahden pystyottelijan kohtaaminen. Kapanen luottaa pääasissa painaviin nyrkkeihinsä ja Casotti nopeisiin potkuihinsa. Kaksikon piti kohdata jo viime vuonna CAGE:ssa, mutta silloin Kapanen joutui vetäytymään kamppailusta ja Casotti voitti pikahälytyksellä paikkaamaan tulleen Ukrainan Bogdan Katkinin.


Monipuolisempi vapaaottelija

29-vuotias Patrik Kapanen kohtasi CAGE 44:ssä Rauman Toni Lampisen vauhdikkaassa iskujuhlassa. Lampinen oli taistossa osuvampi ja vei voiton tuomariäänin.

– Ottelu oli lopputuloksesta huolimatta paras matsi mitä olen ottanut. Viimeistä imuroitua polvea lukuunottamatta olin tosi tyytyväinen matsiin. Nyt tietää, että suunta on treeneissä ollut oikea ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, analysoi Kapanen edellistä otteluaan.


CAGE 47: Tyrmäävän komea Patrik Kapanen

Tulevaa vastustajaansa helsinkiläinen pitää pätevänä, mutta tietää myös missä on kilpakumppaniaan edellä.

– Casotti on ottanut potkunyrkkeilyssä ammattilaissäännöillä, joten pysty näyttää hyvältä. Koska kaveri tulee Brasiliasta, niin ei hän kovin huono voi olla painimaankaan. Casotti vaikutti aikasemmissa matseissa enemmän potkunyrkkeilijältä kuin vapaaottelijalta. Uskon että olen itse monipuolisempi vapaaottelun saralla, kertoo Kapanen.

– Me lyödään kovaa toisiamme päähän, me vähän painitaan seinällä, jossa se huomaa, että sillä ei taidot riitä siihen. Ehkä se yrittää viedä mua tonttiin, sillä ei taidot riitä siihenkään. Sit se on uuvuttanut itsensä ja sen jälkeen siitä tehdään pientä paistia, Kapanen visioi tulevan kamppailun kulkua.


CAGE 44: Patrik Kapanen vs Toni Lampinen

Mestari Brasilialasta

Kajaanissa viime syksynä potkunyrkkeilyleirejä vetänyt Brasilian Leonardo Casotti on lajin mustavyö ja voittanut kuusi kahdeksasta ammattilaispotkunyrkkeilyottelustaan. Vapaaottelussa neljän ottelun voittoputkessa oleva Casotti on valmistautunut tulevaan otteluun Brasiliassa ja on keskittynyt paininsa hiomiseen, ihan siltä varalta, että vahva pystyottelu ei riitäkään Kapasen kaatamiseen.

27-vuotias Casotti kokee olevansa vasta vapaaottelu-uransa alussa ja toivoo ottelevansa vielä useamman vuoden. Pystyottelutaustastaan huolimatta Casotti uskoo olevansa Kapasta eniten edellä jujutsussa ja voittavansa jollain kuristuksella tai lukolla.


CAGE 45: Leonardo Casotti vs Bogdan Katkin

CAGE 47 -ammattilaisvapaaottelutapahtuma otellaan Helsingin Kulttuuritalossa lauantaina 27.4.2019 alkaen klo 18. Pääottelussa Olli Santalahti kohtaa Brasilian Rafael Moreiran.