CAGE 47: ”Master Colombo” luottaa tyrmäysvoimaansa

06.04.2019CAGE 47
: Markus Rytöhonka vs Sten Saaremäe

Helsingin Markus ”Master Colombo” Rytöhonka saa vastaansa Viron Sten Saaremäen Kulttuuritalon CAGE 47 -illassa lauantaina 27. huhtikuuta. Ottelu on kahden monipuolisen vapaaottelijan kohtaaminen, jossa lopputulosta on hyvin vaikea ennakoida, mutta matossa kasan päällimmäiseksi päätyvä on todennäköisesti vahvoilla.


Ekassa erässä unille!

Painavista lyönneistään tunnettu 27-vuotias Primus Fight Teamia edustava helsinkiläinen Markus Rytöhonka voitti amatöörien SM-kullan vuonna 2011 ja siirtyi samana vuonna ammattilaiseksi. Ammattilaisura alkoi kovalla haasteella; ensimmäinen vastustaja oli nykyään UFC:ssä otteleva Makwan Amirkhani. Rytöhonka tahkosi ammattilaisuransa aloitusvuonna viisi ottelua nopealla tahdilla.

Lupaavasti alkanut ura keskeytyi kuudeksi vuodeksi olkapäävamman vuoksi. ”Master Colombo” teki paluun vuonna 2017 ja on takonut kolme perättäistä voittoa ammattilaisuransa ”toisessa osassa”. Yhtä vaille kaikki voittonsa tyrmäyksin ottanut Rytöhonka harjoittelee määrätietoisesti mm. Anton Kuivasen kanssa ja panostaa nyt uraansa täysillä. Ottelutyyliltään helsinkiläinen on aggressiivinen ja kovakuntoinen painija, joka ei arastele heittää hanskaa ilmaan marssiessaan vastustajaansa päin. Nyrkit viuhuvat myös matossa kovalla tahdilla, kun vastustaja on saatu paiskattua selälleen.


CAGE 47:n Markus Rytöhonka: Ekassa erässä unille!


Saaremäe saa Rytöhongalta tunnustusta kyvyistään. Virolaisen vaarallisimmat ominaisuudet ovat Rytöhongan mukaan kova kunto ja kova pää. Hyväkään osuma ei välttämättä takaa voittoa, koska Saaremäe on tunnetusti kääntänyt otteluja voitokseen kovienkin koppien jälkeen. Rytöhonka aikoo siis otella fiksusti, vaikka pääsisikin kamppailussa niskan päälle.

– Veikkaan, että olen aika paljon fyysisempi ja teknisempikin. Näillä aseilla ajattelin hoitaa homman kotiin. Ekassa erässä unille, helsinkiläinen ennustaa itsevarmasti.


CAGE 44: Markus Rytöhonka vs Marko Tani

Tarton tykki

Viron Tartosta tuleva, Spordiklubi Englasia edustava, Sten Saaremäe on voittanut maansa mestaruuden amatöörivapaaottelussa ja ammattilaisena hänellä on kasassa neljä voittoa ja yksi tappio. Helmikuun CAGE 46:ssa hän voitti Turun Ville Mankisen tuomariäänin tiukan taistelun jälkeen.

– Mankinen oli todella kova vastustaja ja ottelu oli mahtava kokemus. Hienoa olla taas takaisin CAGE:ssa, kertoo Saaremäe.

Saaremäe on taitava kamppailija, joka viihtyy parhaiten pystyottelussa, mutta painiminenkin luonnistuu. Rytöhonkaa hän pitää vaarallisena vastustajana.

– Hän on ihan hyvä pystyssä, kova painimaan ja fyysisesti vahva. Uskon, että kohtaamisestamme tulee tasainen ja vauhdikas taistelu, vähän kuin edellisestä ottelustani. Olemme niin tasavertainen pari, että täysiaikainen ottelu on todennäköisin lopputulos, mutta tulen hakemaan vimmatusti tyrmäysvoittoa, miettii Saaremäe.

CAGE 47 -ammattilaisvapaaottelutapahtuma otellaan Helsingin Kulttuuritalossa lauantaina 27.4.2019 alkaen klo 18. Pääottelussa Olli Santalahti kohtaa Brasilian Rafael Moreiran.