CAGE 47: Repo kohtaa paluuottelussa italialaispainijan

04.04.2019CAGE 47
: Tuukka Repo vs Orlando D'Ambrosio

Järvenpään Tuukka Repo kohtaa Italian Orlando D'Ambrosion Kulttuuritalon CAGE 47 -illassa lauantaina 27. huhtikuuta. Repo on tunnettu räjähtävänä pystyottelijana ja D'Ambrosio vahvana painijana.


Paluu puolentoista vuoden ottelutauolta

Pitkäksi venyneeltä puolentoista vuoden sairauslomalta palaava 22-vuotias Repo piti viime ottelussaan kiirettä – Albanian Klaudio Vecani tipahti yläpotkulla jo 25 sekunnin kohdalla. Neljä järvenpääläisen viidesta voitosta on tullut ennen täyttä aikaa, eikä hän suunnittele viettävänsä täysiä eriä tulevassa ottelussakaan.

– Ottelen tyrmäystä metsästäen ja yritän lyödä vastustajaa naamaan. Sitten, kun osun, niin yleensä tulee tyrmäys, pohtii vuoden 2015 vapaaottelun MM-hopeamitalisti.


CAGE 41: Tuukka Repo vs Klaudio Vecani

Edellisen ottelun jälkeen harjoittelussa on jatkettu hyväksihavaitulla kaavalla.

– Ei ole tehty mitään muutoksia. Ehkä vähän enemmän vapaaottelusparria, se on ollut mukavaa, Loop Martial Arts -salin ottelija toteaa.

Tuleva italialaisvastustaja ei ole herättänyt Revossa suurempia tunteita ja hän tulee jäämään kaikessa vähän jälkeen.

– Olen parempi, kovempi, vahvempi, nopeampi ja viisaampi, analysoi Repo eroja hänen ja D'Ambrosion välillä.

Kysyttäessä, että minkälaisia terveisiä Revolla on tulevalle vastustajalleen, hän lainaa Seppo Rätyä:

– Ei mitään, kun ei se raukka osaa suomea.


Orlando D'Ambrosion uran kovin voitto tuli viime vuonna, kun hän aiheutti kovalle
tšetšeenipainija Tarhan Ibragimoville tämän tähänastisen uran ainoan tappion.

Bellator-veteraani Italiasta

Italian 24-vuotias Orlando ”Amstaff” D'Ambrosio on voittanut ammattilaisotteluistaan seitsemän ja hävinnyt neljä. Hän on otellut isoissa promootioissa kuten Cage Warriors ja Bellator. Painityylinen D'Ambrosio haluaa kehittyä ottelijana joka päivä ja menestyä isoissa häkeissä tulevina vuosina. 

Repoa hän pitää kovana ottelijana, jota on hyvin vaikea saada mattoon ja ennenkaikkea pitää siellä.

–  Hän ottaa osuman ja tippuu, mutta nousee aina takaisin ylös ja on valmis jatkamaan ottelua. Hän on mielenkiintoinen ja kova haaste minulle, miettii italialainen.

CAGE-iltojen otteluparien tekemisestä vastaava Jukka Paananen kertoo ottelun ratkevan todennäköisesti siihen, saako D'ambrosio järvenpääläisen mattoon vai onnistuuko Repo pitämään ottelun omalla vahvuusalueellaan pystyssä.

– Repo on poikkeuksellisen painavanyrkkinen ottelija, mutta takana on pitkä tauko, miten se näkyy ottelussa? Voi olla, että tauolta palaavana hän on nälkäisempi kuin pitkään aikaan, Paananen pohtii.Mäntykivelle uusi vastustaja

Venäjän Combat Sambo-mestari Sergey Andreev vetäytyy ottelusta Mäntykiven kanssa ja hänet korvaa Brasilian Carlos Diogo. Brasilialainen on tyyliltään aggressiivinen pystyottelija, mikä sopii viime ottelunsa alapotkulla ratkaisseelle Mäntykivelle.

– Ihan hyvät potkut hänellä näyttäisi olevan, ei tosin niin hyvät ku minulla. Varma tieto on, että haluaa otella pystyssä, ainakin aluksi. Omalla painostuksella lähdetään liikkeelle ja siihen se katkeaa ennen täyttä aikaa, arvioi Mäntykivi tulevaa vastustajaansa ja ottelun käsikirjoitusta. 

Carlos Diogo on voittanut urallaan kuusitoista ja hävinnyt neljä ottelua – neljätoista voitoista on tullut keskeytyksellä. Hänellä on musta vyö BJJ:ssä ja karatessa. Ottelusta Diogo tietää vain sen, että Mäntykivi tulee olemaan sen loputtua surullinen.

CAGE 47 -ammattilaisvapaaottelutapahtuma otellaan Helsingin Kulttuuritalossa lauantaina 27.4.2019 alkaen klo 18. Pääottelussa Olli Santalahti kohtaa Brasilian Rafael Moreiran.