CAGE 47: Voittamaton brasilialaispainija haastaa Mäntykiven

23.04.2019CAGE 47: Voittamaton brasilialaispainija haastaa Mäntykiven

Brasilian Carlos Diogo jättäytyy pois ottelusta Aleksi Mäntykiveä vastaan ja hänet korvaa maanmies Kaynan Kruschewsky. Kovaiskuinen pystyottelija vaihtuu samalla taitavaan ja lopetushakuiseen painijaan, joten Mäntykivi joutuu mahdollisesti miettimään ottelutaktiikkansa hieman uusiksi.

Voittamaton Kruschewsky on lopettanut seitsemän yhdeksästä vastustajastaan joko giljotiini- tai takakuristuksella. Mäntykivi tahtoo puolestaan kolistella voiton pystyottelussa.Viime vuodet Venäläisen jättiorganisaatio M1:n ja arvostetun Brittiläisen Cage Warriors-organisaation riveissä otellut 24-vuotias helsinkiläistynyt lappeenrantalainen Aleksi Mäntykivi tähdittää CAGE 47 -tapahtuman toista pääottelua toistamiseen poikkeusluvalla M1-organisaatiolta. Erittäin lopetushakuisena ottelijana tunnetun Mäntykiven meriitteihin kuuluu mm. ensimmäisen erän tyrmäysvoitto hallitsevasta kahden painoluokan Cage Warriors-mestari Soren Bakista. Helmikuussa Mäntykivi tyrmäsi alapotkuilla moninverroin itseään kokeneemman Brasilian Guilherme Cadenan CAGE 46 -tapahtumassa.

– Uudelta vihulta olen nähnyt yhden matsin ja tietenkin ottelulistan. Hakee hyvin luovutusotteita, mutta se ei vaikuta omaan peliin mitenkään. Lähdetään samalla taktiikalla kaatamaan tätäkin ukkoa. Vihulle terveisiä, että "9–1". Katsojille terveisiä, että alle viikko ja sitten mennään, nyt lippukaupoille mars!, sanoo Mäntykivi.

28-vuotias Kaynan Kruschewsky teki ammattilaisdebyyttinsä vuonna 2013 ja on tehnyt otteluissaan selvää jälkeä. Mäntykivi on hänen uransa kovatasoisin vastustaja, joten miehen painin on parasta olla iskussa.

Lampinen on loukkaantunut

Rauman Toni Lampinen on valitettavasti loukannut selkänsä viimeistelyharjoituksissa, eikä pysty ottelemaan illassa.

CAGE 47 -ammattilaisvapaaottelutapahtuma otellaan Helsingin Kulttuuritalossa lauantaina 27.4.2019 alkaen klo 18. Pääottelussa Olli Santalahti kohtaa Brasilian Rafael Moreiran.