CAGE 47: Kolmas kerta toden sanoo

13.04.2019CAGE 47
: Kolmas kerta toden sanoo

Hyvinkään Joel Arolainen kohtaa Viron Alar Hutrovin Kulttuuritalon häkissä 27. huhtikuuta. Toisilleen hyvin tuttu kaksikko on kohdannut jo kahdesti amatööreinä, nyt selvitetään marssijärjestys ammattilaissäännöillä.


Karate vaihtui vapaaotteluun

22-vuotias Joel Arolainen aloitti kamppailuharjoittelun karatella pikkupoikana. Karate vaihtui vuonna 2011 vapaaotteluun, kun Arolaisen nykyinen valmentaja Janne Tulirinta avasi Hyvinkäälle RNC Sport Club -kamppailusalin, jota nuorukainen on siitä lähtien edustanut. Arolaisen isä toivoi, että poika jatkaisi karatea, mutta vapaaottelukärpänen puraisi niin kohtalokkaasti, että vanha laji jäi välittömästi historiaan.

Vuonna 2017 vapaaottelun amatöörien MM-hopeaa viidellä ottelulla napannut Arolainen tekee nyt debyyttinsä ammattilaisena. Tavoitteena on panostaa lajiin vielä kymmenen vuotta ja katsoa miten pitkälle on mahdollista päästä.

– Kukat kukkii, linnut laulaa, kalat ui ja mä teen tätä, kommentoi hyvinkääläinen lajivalintaansa.

Tulevaa vastustajaansa Hutrovia Arolainen pitää vahvana, mutta ei ole muuten kovin vakuuttunut hänen vaarallisuudestaan ja uskoo voivansa voittaa useammallakin eri tavalla.

– Voimaa sillä on ja puree hammasta, pistää silmät kiinni, ja viskoo. Musta tuntuu, että ei ole mitään tapaa millä mä en voisi voittaa Alaria. Pitää pelata vaan kortit oikein ja ottaa sen minkä se antaa, miettii kaksikon kaksi aiempaa kohtaamista vuosina 2013 ja -14 voittanut Arolainen.


Yksi Joel Arolaisen otteluista vuoden 2017 vapaaottelun MM-kisoissa.

Ikäviä uutisia suomalaisyleisölle

29-vuotias Alar Hutrov on ottanut ammattilaisvapaaottelussa neljä voittoa ja hävinnyt yhden ottelun. Amatöörinä hänelle kertyi 11-5-2 -lista. Hutrov on ottelutyyliltään kovakuntoinen ja painavasti lyövä painija. Vapaaottelun ohella hän on töissä Viron puolustusvoimissa joukkueenjohtajana ja kouluttajana.

Arolaista hän pitää monipuolisena ja taitavana ottelijana. Tulevasta ottelusta hän odottaa vauhdikasta taistelua, jonka molemmat pyrkivät lopettamaan kesken niin aikaisessa vaihessa kuin vain mahdollista. Suomalaisyleisölle hänellä on ikäviä uutisia, sillä Arolainen tulee hänen tietojensa mukaan jäämään hopealle ammattilaisdebyytissään.

– Olen pahoillani Joelin takia, mutta häviäminen on osa tätä lajia, täräyttää itsevarma Hutrov.


Alar Hutrovin ammattilaisdebyytti.

CAGE 47 -ammattilaisvapaaottelutapahtuma otellaan Helsingin Kulttuuritalossa lauantaina 27.4.2019 alkaen klo 18. Pääottelussa Olli Santalahti kohtaa Brasilian Rafael Moreiran.