CAGE 46: Salmimies aikoo lyödä nenään

27.01.2019


CAGE 46: Salmimies aikoo lyödä nenään

Kouvolan Suvi ”Rockchick” Salmimies kohtaa Ranskan kovalistaisen Maguy Berchelin CAGE 46 -illassa lauantaina 16. helmikuuta.

Nyrkkiä nenään

33-vuotiaan Salmimiehen kohta viisi vuotta kestäneen ammattilaisuran ottelusaldo on kymmenen voittoa, viisi tappiota ja yksi ratkaisematon. Voice of Finlandistakin tuttu muusikon töitä vapaaottelun ohella tekevä Salmimies on aloittanut opinnot Satakunnan ammattikorkeakoulussa. Hän on jo pidemmän aikaa asunut ja harjoitellut Porissa, mutta vierailee kotikonnuillaan Kouvolassa säännöllisin väliajoin.

Salmimies on kolmen lopetuksella tulleen ottelun voittoputkessa, mutta uransa alkupuolella hänen tililleen tuli voittoja lähinnä täyden ajan jälkeen. Mikä on tapahtunut?

– En tiedä onko muutos enemmän tekninen vai mentaalinen. Toki tässä on löytänyt matto-ottelun mukavat ja häikäilemättömät puolet, mutta kai joku päässäkin on paikalleen naksahtanut, Salmimies analysoi.

Tulevan ranskalaisvastuksen metkut on selvitetty ennakkoon ja nyt tapahtuva sarjanvaihto alemmas 56,7-kiloisiin on tarkkaan harkittu siirto.

– Hänellä on paljon otteluita ja taitaa olla fyysisiltä ominaisuuksiltaan aika lailla samanlainen kuin minä. Potkii rohkeasti päähän ja on ihan sellainen all round -vapaaottelija. Tätä sarjanvaihtoa on tehty hissukseen jo muutaman matsin ajan. Se tuntuu nyt oikealta peliliikkeeltä ihan urankin suhteen, kertoo Salmimies.

Ottelutaktiikassa porilaisleiri luottaa taitoon ja toimiviksi todettuihin temppuihin.

– En usko, että ainakaan matossa löytää aseita mua vastaan. Pystyssä lyö ja potkii kyllä rohkeasti ja takuulla tulee Suomeen voittamaan. Hänen vahvuutensa ovat ärhäkkyydessä ja rohkeudessa lähteä tekemään aloitteita. Minun vahvuuteni ovat siinä, että näen paikat, joilla on merkitystä. Nyrkki nenään, sitä seuraa kyynärpää joko pystyssä tai matossa, TKO ensimmäisessä erässä, ”Rockchick” ennustaa.


CAGE 43: Suvi Salmimies vs Zejna Krantic

Kohti UFC:tä

29-vuotias Maguy Berchel on voittanut urallaan kymmenen ja hävinnyt kolme ottelua. Erilaiset luovutusotteet matto-ottelussa ovat olleet hänen vaarallisimmat aseensa, josta todisteena on viisi voittoa joko lukolla tai kuristusotteella.

Voimistelutaustainen Berchel pitää monipuolisuutta kovinpana vahvuutenaan ja hän haluaa olla ensimmäinen ranskalainen naisottelija UFC:ssä. Voitto CAGE:ssa olisi taas yksi askel lähemmäksi tuota tavoitetta.

Salmimiestä Berchel pitää kovana painijana, mutta uskoo vakaasti voittoonsa.

– En tiedä miten voitan, mutta käteni nousee ylös ottelun päätteeksi, kertoo Berchel.


Berchelin haastattelu.

CAGE 46 -ammattilaisvapaaottelutapahtuma otellaan Helsingin Kulttuuritalossa lauantaina 16.2.2019 alkaen klo 18. 
Pääottelussa Edward Walls kohtaa Brasilian BJJ-mustavyö Denis Silvan.