CAGE 46: Savolainen aikoo laannuttaa ruotsalaismyrskyn

01.02.2019


CAGE 46: Savolainen aikoo laannuttaa ruotsalaismyrskyn

Helsingin Aleksi Savolainen kohtaa Ruotsin Saeed Ganjin Kulttuuritalon CAGE 46 -illassa lauantaina 16. helmikuuta.

Hyrrän pysäyttäjä

Helsingin Hardknocksia edustava MMA Imatran kasvatti Aleksi Savolainen on voittanut urallaan kuusi ottelua, hävinnyt neljä ja otellut yhden ratkaisemattoman. Savolainen suosii reipasta pystyottelua ja luottaa siihen, että omat nyrkit osuvat maaliinsa vastustajan nyrkkejä nopeammin. Marraskuun CAGE 45:ssä Rauman Toni Lampinen oli Savolaista parempi, joten voittokantaan paluu on nyt miehellä päällimmäisenä mielessä.

– Minulla oli häkissä rauhallinen ja terävä olo. Sitten mokasin ja liukastuin. Siinä katosi sekä hallinnan tunne että rauhallisuus. Alitajunnassa naksahti päälle vanha "hyökkäys on paras puolustus" -moodi ja sen myötä oli koko pelikirja ihan riekaleina. Syöksyin suoraan kuristettavaksi ja sellaisella hölmöilyllä oli tappio kyllä ihan ansaittua. Matsista jääneet opit ovat kuitenkin tosi positiivisia. Valmistautuminen, painonveto ja lämmittelyt menivät silloin hyvin, eli siitä on saatu aika hyvä resepti tulevia matseja varten, kertoo Savolainen.

Ruotsin Ganjia Savolainen pitää vaarallisena vastustajana.

– Videoiden perusteella Ganji vaikuttaa melko fyysiseltä rouhijalta. Laajakaarisia koukkuja ja takapotkuja sataa siihen malliin, että mies meinaa nousta ilmaan kuin helikopteri. Vaikka tyyli ei olekaan kaikkein hienostunein, niin omaa leukaa en tahdo jättää tollasen yllärihyrrän tulilinjalle, koska siinä helposti sammuu valot omalta vintiltä, arvioi helsinkiläinen.

Lääkkeet ”pyörremyrskyn” pysäyttämiseksi ovat tiedossa. Savolainen uskoo olevansa kaksikosta nopeampi ja tarkempi, koska on liikkeissään harkitumpi ja hillitympi.

– Jos Ganji alkaa pyöriä kuin hyrrä, niin tööttään tukevan takakäden suoran siihen keskelle. Siitä se niiaa ja tokasta se tippuu, ennustaa Savolainen.CAGE 45: Aleksi Savolainen vs Toni Lampinen.

Myrskyinen mustavyö

Ruotsin iranilaistaustainen Saeed Ganji on UFC-tähti Alexander Gustafssonin harjoituskaveri Tukholman All Stars -salilta. Hänellä on kaksi voittoa ja kaksi tappiota ammattilaisena, eikä yksikään otteluista ole kestänyt täyttä aikaa. Lopetushakuisuutta ja riskinottokykyä siis löytyy – ehkä vähän liikaakin.

Ganjilla on musta vyö karatessa ja japanilaisessa jujutsussa. Thainyrkkeilyssä hän on kolminkertainen Iranin mestari ja haaveissa on tulevaisuudessa raivata tie UFC:hen asti. Ganjin tuorein ottelu käytiin maineikkaan Cage Warriors -promootion lipun alla ja tuo ottelu päättyi ruotsalaisen voittoon kurituksella.

– Tulen ja tyrmään hänet, Ganji kertoo itsevarmasti ottelutaktiikastaan.


Saeed Ganjin esittelyvideo.

CAGE 46 -ammattilaisvapaaottelutapahtuma otellaan Helsingin Kulttuuritalossa lauantaina 16.2.2019 alkaen klo 18. 
Pääottelussa Edward Walls kohtaa Brasilian BJJ-mustavyö Denis Silvan.