CAGE 40: Suvi Salmimies vs Zarah Fairn

18.08.2017

CAGE 40 HELSINGIN KULTTUURITALOLLA LA 9.9.2017:

SUVI SALMIMIES KOHTAA ALEMPAAN SARJAAN TIPUTTAVAN RANSKALAISEN ZARAH FAIRNIN 

Lauantaina 9.9.2017 Helsingin Kulttuuritalolla oteltavassa CAGE 40 ammattilaisvapaaottelutapahtumassa kotimaan naisvapaaottelutähti Suvi "Rockchick" Salmimies saa vastaansa Ranskan Zarah Fairnin.

Suvi Salmimies on reilussa kolmessa vuodessa tahkonnut peräti 12 ammattilaisottelua, joista saldona on 7 voittoa, 4 tappiota ja yksi ratkaisematon. Salmimies onkin aktiivisista suomalaisista naisvapaaottelijoista kokenein. Hiljattain painoluokkaa ylöspäin 56,7-kiloisista 61,2-kiloisiin siirtynyt Salmimies saa syyskuussa vastaansa ranskattaren joka vastaavasti siirtyy tähän 61,2-kiloisissa käytävään otteluun painoluokkaa alemmas 65,8-kiloisista. Kokoero ottelijoiden välillä on poikkeuksellinen; Fairn on 13-senttiä Salmimiestä pidempi ja oletettavasti ottelupäivänä myös merkittävästi Salmimiestä painavampi.


- Fairn on todella pitkä ja ulottuva ottelija, jota vastaan on valmistauduttu jo kerran aikaisemminkin, mutta silloin ottelu peruuntui loukkaantumisen takia. Lyö kovaa suoria ja ainakin yhden aiemman vastustajan naama oli aika karun näköinen täyteen aikaan menneen matsin jälkeen, mutta oma tyylini lähestyä tuollaista pitkää ottelijaa vastaan on täysin erilainen. Olen parempi liikkumaan kuin vastustaja, mutta pitää kunnioittaa sitä pitkää ulottuvuutta. Pystyottelusta joudutaan varmaan tekemään rumaa ja rymistelevää, jotta saadaan etäisyys kiinni, Salmimies arvioi.

Salmimies harjoittelee tulevaa ottelua varten pääosin Kouvolassa ja Porissa. Raskaampaa vastustajaa vastaan tehtävissä harjoitteissa harjoituskumppanina toimii Salmimiehen porilainen miesystävä, 92-kiloisissa otteleva brasilialaisen ju-jutsun MM-hopeamitalisti Jesse Urholin.

- Kovaa treeniä niin, että nivelet huutaa hoosiannaa. Mitä lähempänä ottelu on, sitä enemmän treenit ovat puhdasta vaparia vaikka tähän vielä mahtuu muutamat lyöntisparritkin ja lukematon määrä mattoeriä. Suurimmaksi osaksi raskaimmat drillitreenit, millä luodaan matsiin tarvittavat tekniikat, tehdään Jessen kanssa niin tulee raskaampaa kehoa liikuteltua. Luulisi sitten Jesseä kevyemmän vastustajan tuntuvan helpommalta. Tämän myötä oma arvostus brassijujutsua kohtaan on noussut, vaikka alkuun kuittailinkin Jesselle saunatakit päällä painimisesta, Salmimies kertoo.

- Tervetuloa Suomeen! Toivottavasti pysyt terveenä ja säästyt vammoilta. Hoidetaan ne kolhut toisillemme sitten ottelussa hyvässä urheiluhengessä, Salmimies toteaa.  

CAGE 40 pääottelussa nähdään Espoon Joni Salovaaran ja Brasilian Victor "KIKO" Marinhon kohtaaminen.

CAGE 40 ammattilaisvapaaottelutapahtuma otellaan Helsingin Kulttuuritalolla lauantaina 9.9.2017 klo 18 alkaen.