CAGE 40: Mikael Nyyssönen vs Patrik Pietilä

28.07.2017

CAGE 40 HELSINGIN KULTTUURITALOLLA LA 9.9.2017:

MIKAEL NYYSSÖNEN VS PATRIK PIETILÄ

Lauantaina 9.9.2017 Helsingin Kulttuuritalolla oteltavassa CAGE 40 ammattilaisvapaaottelutapahtumassa Tampereen Mikael "Miksu" Nyyssönen saa haastajakseen Lahden Patrik Pietilän.

30-vuotias tamperelainen Nyyssönen on saavuttanut viisivuotisella ammattilaisvapaaottelu-urallaan 9 voittoa ja kärsinyt 3 tappiota. Hänet tunnetaan peräänantamattomuudesta, kovasta taistelutahdosta ja kunnosta sekä lukuisista kuristusvoitoista. 

Nyyssöstä vastaan asettuva 28-vuotias lahtelainen Pietilä on 4-vuotisella urallaan kerännyt 8 voittoa ja 4 tappiota. Neljän ottelun voittoputkessa oleva Pietilä on niinikään tunnettu peräänantamattomana, lujatahtoisena ja kovakuntoisena ottelijana.

- Pietilä on pitkänhuiskea iloinen jäbä Lahdesta. Tyyliltään Pietilä on yksiulotteinen, mutta sitkeä ja erittäin hyväkuntoisena vaikea lopettaa. Tämä ei tosin tule olemaan mikä ongelma sillä sama luonnehdinta osuu useasti itseeni, arvioi Nyyssönen vastustajaansa.- Tällä hetkellä urani on vahvassa nosteessa kun on sovittuna matsit M-1:seen ja Cageen - molemmat aiempaa isompia organisaatioita. Seuraava vuosi näyttää mihin ura voi mennä. Miksun kanssa ei ole mitään biiffiä, se on hyvä kaveri ja tehnyt pitkän uran, mutta olen vähän liian nuori ja vähän liian kova Miksulle. Tässä matsissa nähdään kumpi on kehittynyt enemmän urallaan, Pietilä kertoo. 

Nyyssönen näkee voiton tulevasta ottelusta selkeänä mielessään.

- Matsissa tullaan rymistelemään rajusti ennen kuin sorvaan Pietilästä hänen uran ensimmäisen keskeytysvoiton. Pietilä voi omalla toiminnallaan päättää missä matsi loppuu; Pystyssä pitkä runko kaatuu komeasti ja mattoon mentäessä lopetusten arsenaali mistä voi löytää itsensä taputtamassa luovutuksen merkiksi on laaja, Nyyssönen ennakkoi.

Pietilä ei pidä vastustajaansa vaarallisena.

- Miksua vastaan lähden turvallisin mielin. Ollaan pari kertaa treenattu kimpassa ja olen nähnyt Miksun aiemmat matsit. En lähde takki auki ylimielisenä, mutta en näe Miksua itselleni vaarallisena. Tiedän oman taitotasoni ja pystyn voittamaan Miksun perussuorituksella. Olen jokaisella osa-alueella parempi. Pärjään kovalla paineella ja kun en väsy ollenkaan niin Miksun henkinen selkäranka katkeaa viimeistään toisessa erässä jolloin kaivan lopetuksen, Pietilä ennakkoi.

Nyyssösen edellinen ottelu oli huhtikuun CAGE 39-tapahtumassa missä Ranskaa edustavaa Majdeddine Ayadi murjoi Nyyssösestä voiton teknisellä tyrmäyksellä toisessa erässä. Nyyssönen kertoo avoimesti tuntojaan karvaan tappion jäljiltä ja lähettää terveiset Pietilälle tulevaa ottelua silmällä pitäen.

- Matsista Ayadia vastaan jäi käteen elämäni huonoin suoritus joka muuntui rumaksi keskeytystappioksi. Tappiota kun sulattelin viikon verran tuli tilalle karmea voitonnälkä joka on ajanut minua treenistä toiseen sen jälkeen. Kunnon selkäsauna häkissä laittaa miettimään syvällisesti miten siltä vältytään tulevaisuudessa. Aika vähän olen elämässäni kokenut kauheamman tuntuisia tilanteita kuin keskeytystappio häkissä. Sen jälkeen alat joka hetki miettimään miten treenin voisi tehdä paremmin. Aivot alkavat raksuttaa tuplateholla ja hakemaan ratkaisuja miten tulla paremmaksi vapaaottelijaksi, että sama nöyryyttävä häviö ei enää toistu. Seuraavassa matsissa tiedän olevani kaikessa paljon parempi ja valmiimpi. Samankaltaista harha-askelta ei enää tule. Ennen meidän kohtaamista Pietilällä on matsi tulossa, joten terveiset hänelle, että hoida se kunnialla ja pysy ehjänä. Tuleva vastustajasi on vain alkulämmittelyä minuun verrattuna. Minut kohdatessasi se on kuin sarjatason nousu ylöspäin ja kyyti tulee olemaan sen mukaista eli kylmää, Nyyssönen summaa.


CAGE 40 Pääottelussa nähdään Espoon Joni Salovaaran ja Brasilian Fabiano Silvan kohtaaminen.

CAGE 40 ammattilaisvapaaottelutapahtuma otellaan Helsingin Kulttuuritalolla lauantaina 9.9.2017 klo 18 alkaen.