CAGE 40: Joni Salovaaralle uusi vastustaja pääotteluun

09.08.2017

CAGE 40 HELSINGIN KULTTUURITALOLLA LA 9.9.2017:

JONI SALOVAARALLE UUSI VASTUSTAJA PÄÄOTTELUUN

Lauantaina 9.9.2017 Helsingin Kulttuuritalolla oteltavassa CAGE 40 ammattilaisvapaaottelutapahtumassa Pohjoismaiden kolmanneksi rankattu Joni Salovaara saa illan pääotteluun uudeksi vastustajakseen Brasilian Victor "KIKO" Marinhon alkuperäisen vastustajan Fabiano "Jacarezinho" Silvan vetäydyttyä ottelusta.

Tänä vuonna kymmenennettä vuotta ammattilaisena otteleva espoolainen Salovaara on yksi Pohjois-Euroopan kokeneimmista ottelijoista. Hän on ennättänyt kerätä vyölleen huomattavat 28 ammattilaisottelua. Jo vuonna 2013 Salovaara otteli Conor McCregorin vapauttamasta höyhensarjan Cage Warriorsin mestaruusvyöstä. Tällä hetkellä Salovaara on rankattu Pohjoismaiden kolmanneksi, edellään ainoastaan Makwan Amirkhani ja Niklas Bäckström. Salovaaran ottelusaldon 17:a voitosta 7 on tullut tyrmäyksellä ja 6 kuristuksella tai luovutusotteella. Salovaaran viisi tuoreinta voittoa ovat kaikki tulleet tyrmäyksin tai kuristuksin.

Salovaaraa haastamaan saapuva Portugalissa asuva 28-vuotias brasilialainen Victor Marinho on kerännyt vyölleen 14 ottelua joista 10 voittoja. Marinhon voitoista 9 on tullut tyrmäyksellä tai kuristuksella.

- Todella harmillista, että hyvä ja kokenut vastustaja ei halunnut tulla, mutta myös ymmärrettävää, Salovaara toteaa ja vihjaa, että Silva pelkäsi liikaa tappiota. 

- Uusi vastustaja ei herätä juurikaan tuntemuksia. Varmasti on vaarallinen kaveri ja osaa ratkaista otteluita kesketyksillä, mutta ei tule riittämään minua vastaan. Ottelu päättyy ennen täyttä aikaa minun voittoon oli vastustaja kuka tahansa, vakuuttaa Salovaara.

- Olen monipuolinen ottelija ja hallitsen vapaaottelun kaikki osa-alueet hyvin. Vaikka olen erittäin iloinen ja mukava kaveri niin ottelen aina tyrmätäkseni. En anna otteluiden mennä pisteille, kertoo Marinho.  

-  Arvostan Marinhon yritystä ja tahtoa tulla tänne ottelemaan Cagen juhlatapahtumaan. On myös kunnia kilpailla jälleen kerran mahtavan kotiyleisön edessä. Vastustajat tulee ja menee. Pääasia on, että minun nimi pysyy ottelukortilla ja kova ottelu on varma vastustajasta riippumatta, Salovaara summaa.

- Salovaara on hyvä nyrkkeilijä ja myös taitava kokonaisvaltainen vapaaottelija, mutta hänen täyty harjoitella paljon jos haluaa saada aikaan kovan matsi, sillä minä olen tyrmääjä, Marinho toteaa.

- Molemmat ottelijat ovat urallaan lukuisia kertoja osoittaneet kykynsä lopettaa ottelun nopeasti tyrmäyksellä tai luovutusotteilla, joten on vaikea uskoa, että tämä ottelu kestäisi täyttä aikaa, arvioi Cagen matchmaker Jukka Paananen otteluparia.


CAGE 40 ammattilaisvapaaottelutapahtuma otellaan Helsingin Kulttuuritalolla lauantaina 9.9.2017 klo 18 alkaen.