CAGE 40: Maailmanmestari Abba Hussein saa haastajan Keski-Aasiasta

12.08.2017

CAGE 40 HELSINGIN KULTTUURITALOLLA LA 9.9.2017:

MAAILMANMESTARI ABBA HUSSEIN SAA VASTAANSA TADZIKISTANIN ILKHOM ALIEVIN 

Lauantaina 9.9.2017 Helsingin Kulttuuritalolla oteltavassa CAGE 40 ammattilaisvapaaottelutapahtumassa maailmanmestari ja Suomalaisen vapaaottelun kirkkain tulevaisuuden lupaus Abdul "Abba" Hussein saa vastaansa Ilkhom Alievin

Amatöörien maailmanmestari, Euroopan mestari ja Suomen mestari Hussein siirtyi ammattilaiseksi marraskuussa 2016 ja on sen jälkeen voittanut molemmat ammattilaisottelunsa ennen täyttä aikaa teknisellä tyrmäyksellä ja takakuristuksella. Nyt Husseinia vastaan asettuu ammattilaisena kaksi voittoa ja yhden tappion otellut alunperin tadzikistanilainen 23-vuotias Ilkhom Aliev. Pietarissa asuvan Alievin ammattilaisottelusaldo koostuu kahdesta voitosta ja yhdestä tappiosta.

Hussein on rauhallisen luottavainen taitoihinsa uransa kolmannen ammattilaisottelun alla.
 
- Vastustajasta olen katsonut yhden matsin, mistä päätellen kyseessä on ihan perus-ukko joka jaksaa tehdä hyvin duunia. Näkyy olevan aika perinteinen venäläinen ottelutyyli, eli villiä tekemistä, mutta ei kovin tarkkaa. Mulle ei tietenkään ole liian taitava - kun otan rauhassa ja katson paikat tarkasti niin hyvä tulee. Mitkään sen jutut ei tuota ongelmaa ja löydän paikat alapotkuille ja takakädelle, arvioi Hussein.

Husseinin oli määrä otella huhtikuun CAGE 39-tapahtumassa, mutta ottelu peruuntui ottelua edeltävänä päivänä vastustajan jäädessä reilusti ylipainoiseksi punnituksessa.

- Harmittihan se hetken, mutta matsipäivästä seuraavana päivänä se oli jo unohdettu. Treenit ei menneet hukkaan ja kaikkiin tehtiin valmistautumisessa oikein, joten ei tämä nyt tunnu puolen vuoden ottelutauolta. Ja puolessa vuodessa on tultu paljon eteenpäin, kaikki vahvuudet ja heikkoudet on kehittyneet, toteaa Hussein.

Hussein on onnistunut ennustamaan ammattilaisotteluidensa lopputulokset erän ja lopetustekniikan tarkkuudella (ottelut katsottavissa tämän uutiskirjeen lopussa).

- Tokassa erässä kaikki vastustajat aina viimeistään tippuu kärryiltä, Hussein povaa.

- Aliev on tyypillinen nykyaikainen venäläinen vapaaottelija. Taitoa on niin matto- kuin pystypainissakin ja on erittäin tekninen nyrkkeilijä. Tyylillisesti siis hyvin samankaltainen ottelija kuin Abba, joten odotan taitavaa ja teknistä ottelua, arvio Cage matchmaker Jukka Paananen.

CAGE 40 pääottelussa nähdään Espoon Joni Salovaaran ja Brasilian Victor "KIKO" Marinhon kohtaaminen.

CAGE 40 ammattilaisvapaaottelutapahtuma otellaan Helsingin Kulttuuritalolla lauantaina 9.9.2017 klo 18 alkaen.