CAGE 40: Aleksi Toivoselle haastaja Ukrainasta, ottelukortti valmis!

27.08.2017

 

CAGE 40: OTTELUKORTTI VALMIS - ALEKSI TOIVOSELLE HAASTAJA UKRAINASTA

Lauantaina 9.9.2017 Helsingin Kulttuuritalolla oteltavassa CAGE 40 ammattilaisvapaaottelutapahtumassa kahteen kertaan vapaaottelun Suomen mestaruuden ja
lukkopainin Euroopan mestaruuden voittanut Aleksi Toivonen saa vastaansa Ukrainan Oleg Mykhaylivin.

25-vuotias lahtelainen Aleksi Toivonen tunnetaan saavutuksiensa mukaisesti yhtenä Euroopan vaarallisimmista matto-ottelijoista ja ammattilaisvapaaottelun suurimmista nuorista lupauksista. Toivonen ennätti ahkeroida poikkeuksellisen näyttävästi alkaneella ammattilaisvapaaottelu-urallaan neljä voittoa kuristuksin ja lukoin, kunnes kärsi uransa ensimmäisen tappion huhtikuussa teknisellä tyrmäyksellä venäjän Oleg Lichkovakaan vastaan CAGE 39-tapahtumassa.

Toivonen kertoo ottaneensa oppia ensimmäisestä tappiosta.

- Tappio opetti kantapään kautta, että hetkenkään herpaantumiseen ei ole varaa. Vastaavia virheitä ei enää tapahdu. Pettymys oli kova. Onneksi myös pää on kova ja pieni takaisku ei vaikuta kurssiin.

Ukrainan Mykhayliv on Toivosta moninverroin kokeneempi ja kovissa liemissä keitetty ottelija. 13 ottelusta voittoja on 7 joista neljä on tullut tyrmäyksin ja yksi kuristuksella. Mykhaylivin ottelut ovat menneet tuomariäänille ainoastaan kaksi kertaa. Tappiot ovat tulleet isoissa organisaatioissa kokeneita kotikulman ottelijoita vastaan.

- Muutaman sentin pidempi vasuri Ukrainasta. Mielenkiintoinen haaste. Kokemusetu menee Ukrainaan, mutta muut aseet ovat vahvasti omalla puolellani. Jos jokin on varmaa, niin yleisö saa varmasti vastinetta koko rahan edestä, Toivonen toteaa.

- Mykhayliv on ulottuva vasuri jolla on useita tyrmäysvoittoja listallaan, joten hänen pystyottelutaitoja ei pidä aliarvioida. Vastaavasti Toivosen matto-osaaminen on saanut tunnustusta maailmalla. Huomattava kokemusetu on Mykhaylivillä, mutta Toivonen ei halua helppoja välipaloja matkalla kohti maailman huippua, arvioi Cagen matchmaker Jukka Paananen.


CAGE 40 pääottelussa nähdään Espoon Joni Salovaaran ja Brasilian Victor "KIKO" Marinhon kohtaaminen.

CAGE 40 ammattilaisvapaaottelutapahtuma otellaan Helsingin Kulttuuritalolla lauantaina 9.9.2017 klo 18 alkaen.