CAGE 38 Tänään --> Don't Blink!

18.02.2017

 

CAGE 38 TÄNÄÄN - DON'T BLINK!


CAGE 38 ammattilaisvapaaottelutapahtuma otellaan tänään, lauantaina 18.2.2017 Helsingin Kulttuuritalolla klo 18 alkaen.
Nyt on oivallinen aika virittäytyä tunnelmaan ottelukortin läpileikkauksella. Alunperin suunnitellusta seitsemästä ottelusta poiketen tapahtumassa tullaan näkemään kuusi ottelua Rasul Khataevin ja Souksavanah Khampasathin välille suunnitellun ottelun peruunnuttua eilen Khataevin painonylityksestä johtuen.

Tapahtumaan on saatavissa vielä muutamia VIP-paketteja.
VIP-varaukset nopeimmille puhelimitse numerosta 0400-215029.


Pääottelussa Anton Kuivanen saa vastaansa Tetsuya Yamadan.

Pohjois-Japanista kotoisin oleva Tetsuya Yamada muutti perheensä kanssa nuorena Yokosukaan, jossa hän löysi kamppailulaji Judon. 16-vuotiaana Yamada kuuli vapaaottelusta ja laji imaisi hänet mukaansa ja jo vuoden päästä hän teki ammattilaisvapaaotteludebyyttinsä vain 17-vuotiaana. Nyt 26-vuotias japanilainen, joka on 23 ottelun veteraani, on enimmäkseen otellut kotimaassaan Pancrase- ja ZST-organisaatioissa. Jälkimmäisessä Yamadasta tuli nuorin välisarjan mestari organisaation historiassa 21-vuotiaana. Viime vuoden huhtikuussa Yamada valittiin Thaimaan arvostettuun Tiger Muay Thai Fight Teamiin, jossa hän nykyisin viettää suurimman osan harjoitteluajastaan.
 
Itseään samuraina pitävä Yamada näkee yhtäläisyyksiä kotimaansa Japanin ja Suomen välillä ja helmikuun pääottelun tullessa Yamada vierailee Suomessa ensikertaa. Japanilaiselle Anton Kuivanen on tuttu nimi ja kovin testi vapaaottelu-urallaan.
 
- Rakastan Suomea ilmaston, maisemien ja ihmisten vieraanvaraisuuden takia. Suomi muistuttaa minua todella paljon Pohjois-Japanista, josta olen kotoisin. Tämä tulee olemaan ensimmäinen vierailuni Suomessa. Olen todella innoissani ja ylpeä päästessäni pääotteluun CAGE:een, joka on yksi Euroopan johtavista vapaaotteluorganisaatioista. Olen nähnyt Kuivasen ottelevan monta kertaa. Kunnioitan häntä suuresti kokeneena ottelijana, joka tulee olemaan vaarallisin vastustajani tähän mennessä.
 
Vuonna 2006 ammattilaisvapaaottelu-uransa aloittanut Kuivanen on kohdannut urallaan sekä onnistumisia että vastoinkäymisiä. Viimeisen kahden vuoden aikana Kuivasen saldo on 3 voittoa ja 2 tappiota.
 
- Oon tykänny kyydistä. Voiton hetkellä on tullut usein iloiseksi ja tappioista surulliseksi. Mieli on ailahdellut, niin kuin on matseissa suorituksetkin. Tällä matsilla on meikäläisen vapaaottelu-uran kannalta tietysti keskeinen merkitys, tässä on pari kovaa tappioo alla.  Tänä vuonna ois tarkoitus tehdä vähemmän virheitä ja onnistua toteuttamaan omia temppuja päättäväisesti ja tehokkaasti. Seuraavasta matsista lähden ennen kaikkea hakemaan hyvää suoritusta, hyvää tekemistä ja nauttimaan ottelemisesta taas kerran.
 
Kuivasella on selkeä kuva vastustajastaan, vaikka hänelle sillä ei niinkään ole väliä kuka häkin toisella puolen on.
 
- Mukavaa, että löytyi vastustaja, ei sillä nimellä ja naamalla ole mulle kummempaa merkitystä. Ihan hyvä listanen kaveri, 17-4, löytyy tyrmäyksiä ja lukkoja listalta. Tiedän hänen tulevan samurai spiritin ja nousevan auringon maasta. Hän on vasuri ja vispaa käsillään mystisesti.
Mikael Silander haastaa UFC-veteraani Shimizu Shunicin.

Shunichi Shimizu, tulee Japanista ja on 12-vuotisella vapaaottelu-urallaan otellut peräti 59 kertaa ympäri maailmaa. 31-vuotias japanilainen otteli pelkästään viime vuonna 5 kertaa. "Rolling Star" on käynyt myös UFC:ssä kokeilemassa taitojaan vuonna 2014. Paini- ja judotaustan omaava Shimizu arvostaa mahdollisuutta otella CAGE 38 toisessa pääottelussa Silanderia vastaan.

- Tämä on suuri kunnia. Odotan itseltäni paljon ja aion treenata kovempaa ja kovempaa. Näin hänen (Silanderin) ottelun videolta. Hän on vahva joka osa-alueella. Odotan yksinkertaisesti kovaa ottelua, Shimizu kertoo.

Helmikuun 18. päivä häkkiin astuessaan Shimizu ottelee 60. kerran. Espoon Kehähaiden Mikael Silander on mielissään kohdatessaan Shimizun kaltaisen veteraanin.

- Vihollisen selvittyä oli tietenkin hyvä fiilis. Nyt tuli tarjolle erittäin kokenut mies ja sellaisia ukkoja haluun vastaan tässä vaiheessa uraa.

- Shimizu tulee Japanista ja on varmasti kokenein ottelija, mitä mulle on tullut vastaan. Kaverilla on myös huhujen mukaan taustat judosta ja painista. Taitava mies matossa ja japanilaiseen tyyliin varmasti myös nopea, Silander analysoi vastustajaansa.

14 voittoa vapaaottelu-urallaan kahminut Silander luottaa omiin kykyihinsä ja tarjoaa ennusteen ottelun kulusta.

- En usko, että Japanin mies pystyy vastaamaan mun tapaan otella. Olen vahvempi, kovempi ja taitavampi, vaikka Shimizu tulee painoluokkaa ylempää. Kova prässi ja tarkkaa ottelemista. Paikat löytyvät varmasti ajan kanssa, milloin ottelun voi vetää päätökseen!
Kotimaisten tyrmääjien kohtaaminen.   

Kolmevuotisella ammattilaisurallaan Aleksi Savolainen on niittänyt kuusi voittoa ja kaksi tappiota. Ottelut ovat edenneet tuomariäänille asti ainoastaan kaksi kertaa ja näyttäviä tyrmäyksiä keränneen Savolaisen vahva luotto käsiensä nopeuteen on hyvin perusteltua.

- Olen todella innoisani kun pääsen Cageen ottelemaan! Oma vapaaottelu-urani on kulkenut aika rinta rinnan Patrik Kapasen uran kanssa. Olemme nähneet ja otelleet usein samoissa tapahtumissa. Olen ajatellutkin jo hyvän aikaa, että jossain vaiheessa meidän tiet kohtaavat ja sen aika on nyt sitten helmikuuussa. Patrikilla on käsissä kippiä ja on taitava kaveri. Itselle reipas pystyotteleminen on se mieluisin juttu ja luotan siihen, että omat kädet kyllä löytävät maaliin ennen Patrikia. Ottelusta tulee varmasti viihdyttävä. En koskaan haluaa jättää tuomareille mitään pohdittavaa, vaan pyrin voittamaan matsit lyömällä vastustajat kesken. Tälläkään kertaa en usko, että matsi etenee kolmanteenkaan erään asti ja oma käsi nostetaan ottelun lopuksi pystyyn. Olen kuitenkin enemmän tekojen kuin sanojen mies, joten tervetuloa Kulttuuritalolle todistamaan tekoja, Savolainen toteaa.

Niinikään kolme vuotta ammattilaisena otellut Kapanen ei sen sijaan ole kertaakaan otellut täyttää aikaa. Ottelusaldon sisältämät 3 voittoa ovat kaikki tulleet tyrmäyksin ja molemmat tappiot käsilukoin. Kapasen viimeisin, marraskuussa käyty ottelu, päättyi toisen erän TKO-voittoon  Jyri Mikkilää vastaan. 

- Savolainen on mieluinen vastustaja, olen halunnut kohdata hänet jo aikaisemmin. Meillä on samankaltaiset ottelutyylit, joten matsista tulee varmasti näyttävä.  Eiköhän ottelu ratkea ennen täyttä aikaa, minun matseissa kun aina jommalle kummalle tulee pää kipeäksi. Ja se tuntuu sopivan yleisöllekin, kun osaa ostaa lippunsa toiveena nähdä minun tarjoilevan selkäsaunan ja osa toivoen, että saisin sen selkäsaunan, Kapanen arvioi.
Tuhma-Jussi kohtaa Pietarin combat sambo-mestari Oleg Dadonovin.

HardKnocks Helsinkiä edustavan Jussi Halosen viisi vuotta sitten alkanut ura ammattilaisvapaaottelijana sisältää 7 voittoa ja 5 tappiota. Otteluista ainoastaan 2 edennyt täyden ajan jälkeen tuomariäänille. Halosen riskejä kaihtamaton ottelutyyli poikii siis yleensä dramaattisia ja nopeita otteluita. Halonen päätti haasteellisen vuoden 2016 palaamalla näyttävällä tyrmäyksellä voittojen tielle marraskuun CAGE 37 ottelussaan ranskalaista Charles-Henri Tchounguita vastaan.

Helmikuussa Halosta vastaan asettuvan Oleg Dadonovin ammattilaisvapaaottelu-ura pitää sisällään 5 voittoa ja ainoastaan yhden tappion. Dadonovilla on  myös tilillään Pietarin combat sambo-mestaruus, sekä hand to hand fighting ja combat sambon Master of Sports-arvonimet. Venäläisen tuorein ottelu käytiin lokakuussa Saksassa Arda Adasia vastaan. Täydet kolme erää kestänyt ottelu päättyi Dadonovin uran ensimmäiseen tappioon. Dadonov sai ottelusta Fight of the night-bonuksen.

Suoraviivaisista kannanotoistaan tunnettu Halonen kommentoi vastustajaa ja ottelua ominaiseen tapaansa.

- Kiva, että on löytynyt vastustaja ja pääsee ottelemaan. Videoiden perusteella kaveri on ihan monipuolisen oloinen niinkuin minäkin. Strategiana on tehdä se mitä tarvitsee voittaakseen. Tämä vuosi on ratkaiseva urani kannalta ja nyt pitää alkaa lunastamaan tehtyä työtä, Halonen summaa.
Valkeakosken kivinyrkki vastaan Venäjän erikoisjoukkojen sotilas!

CAGE 38 tarjoilee toimintaa myös kevyessä raskassarjassa, kun Saku Heikkola saa vastaansa entisen Venäjän armeijan erikoisjoukkojen sotilaan Andrey Seledtsovin. Sech MMA Pron tallissa otteleva Seledtsov on kamppailu-urallaan kerännyt kovia meriittejä kuten Venäjän Judo-mestaruuden, Hand-to-hand fighting-mestaruuden sekä Ukhtan alueen nyrkkeilymestaruuden.

Urallaan mm. UFC-supertähti Alexander Gustafssonin kohdannut valkeakoskelainen Heikkola tiedostaa ottelevansa helmikuussa Kulttuuritalolla ansioitunutta ottelijaa vastaan.

- Kova venäläinen armeijataustainen ottelija, tykkää nekata pystyssä ja jos nyt oikein ymmärsin, niin mestaruuksia nyrkkeilyssäkin löytyy. Pari viimesintä ottelua katottu ja näyttää varsin osaavalta kaverilta. Ja otellut oikeasti kovia jätkiä vastaan. Kaverin vahvuudet varmasti löytyvät lyönneistä ja kovasta kunnosta.

Heikkolan viimeiset kaksi vuotta vapaaottelijana ovat sujuneet mallikkaasti hänen rekordin ollen 6 voittoa ja vain 1 tappio. Mieleen on kuitenkin jäänyt se ainoa tappio, mikä tuli vuoden 2015 marraskuussa. Aktiivisesti otellut Heikkola oli myös loukkaantuneena viime vuoden puolella.

- Parhaiten varmaan muistaa turpasaunan puolalaista vastaan ja siitä sen kuinka pienikin huolimattomuus saattaa kääntää kelkan. Oletan, että olen ottanut opikseni. On se kyynärpää parempi kuin ennen leikkausta.

Valkeakosken Heracleksessa harjoitteleva Heikkola kertoo saaneensa virtaa treeneihin, kun tieto vastustajasta tuli. Odotukset ovat korkealla ja uraansa Heikkola visioi päivä kerrallaan mentaliteetilla.

- Asiat kummasti alkavat realisoitua, kun vastustajalle saatiin kasvot (kai ne on sillä aina ollutkin), mutta homma muuttuu heti vähän vakavammaksi. Tulee varmasti hieno ottelu otella. Katsotaan kauanko sitä kestää. Ottelu kerrallaan eteenpäin niin kauan kuin tuntuu hyvältä, Heikkola avaa vapaaottelu-uransa jatkoa.
Maailmanmestari Abdul Hussein kohtaa Ranskan Stefan Serghein.

Suomalaisen vapaaottelun kirkkain lupaus Abdul ”Abba” Hussein kohtaa helmikuun 18. päivä Helsingin Kulttuuritalolla Ranskan Stefan Serghein. Viiden ammattilaisottelun kokemuksen omaavan ranskalaisen ottelusaldo koostuu 2 voitosta ja 3 tappiosta, joista kaikki ottelut ovat päättyneet joko tuomariäänin tai luovutuksin. Hussein lähtee luottavaisin mielin helmikuun otteluun, vaikka vastustaja on kokeneempi ammattilaistasolla ja uskoo olevansa taidollisesti astetta ylempänä kuin vastustajansa.
 
- Mä nään tän matsin loppuvan ennen ekaa erää, mutta en tietenkään lähde kiskomaan väkisin lopetusta. Aina mä kuvittelen matsit omassa päässä ja yleensä ne menee samalla tavalla. Ei aina kuitenkaan. Kiva tietää kuka tulee vastaan, niin pääsee kattoo vahvuuksia ja heikkouksia, mutta uskon että ihan sama kuka sieltä tulee vastaan, nii olen parempi joka osa alueella. Stefan vaikuttaa vähän jäykältä vahvalyöntiseltä kaverilta. Ei mikää taitava. Pitää pysyy tarkkana, nii matsi hoituu suunnitelmien mukaan.
 
- Aion mennä sinne ja tietenkin pystyssä alotetaan. Ja kuten oon sanonu niin ei mul oo mitää hätää missään positiossa kenenkään kanssa. En usko, että on samalla tasolla, mutta aina voi käydä hölmösti, Abba tiedostaa.
 
Espoon Kehähaiden Abba debytoi ammattilaisena viime vuoden marraskuussa CAGE 37 tapahtumassa Italian Andre Colazingaria vastaan ottaen teknisen tyrmäysvoiton toisessa erässä.

- Debyytti meni samalla tavalla kuin odotin. Vastustaja aloitti ehkä liian vauhdikkaasti ja sen myötä väsähti ensimmäisen erän puolessa välissä jo. Tietenkin ammattilaisdebyytti on pois alta ja nyt se on koettu kerran, niin kuukauden päästä mun suoritus tulee näyttämään huomattavasti paremmalta, Abba vakuuttaa.

Viime vuoden amatöörien maailmanmestari sekä vuoden 2015 amatöörien Euroopan mestari Hussein otteli ammattilaisdebyyttinsä kääpiösarjassa 61,2 kg. Abban tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu siirtyminen alempaan painoluokkaan, kärpässarjaan, jonka johdosta CAGE 38 ottelu käydään catchweight sarjassa 58,5 kg. Tavoitteena on myös kartuttaa kokemusta ammattilaisena ja pysyä aktiivisena.

- Ollaa ajateltu tiputtaa alemmas painoluokkaa tavoitellen 56,7 kg, mutta mennään askel kerrallaan kohti sitä painoluokkaa.

- Olisi hieno otella 3-4 matsia ja voittaa kaikki. Jos syystä tai toisesta ei pysty otella niin ei voi mitään. Sitten reenataa ja mennään eteenpäin taidollisesti, Hussein kertoo alkaneen vuoden suunnitelmista.

Vasta 19-vuotias nuorukainen on tuorein CAGE-sopimusottelija, joka tunnetaan jo suuresta seuraajamäärästään.

- Tietenkin se on hienoa, että CAGE uskoo mun kykyihin ja tietää ketä valita sinne piiriin. Kyl neki saa paikan päälle ison fanijoukon

- En suosittele missaamaan tätä tapahtumaa! Huikee TEAM ABBA fanijoukko tulee paikan päälle ja legenda Anton Kuivanen ottelee samalla kortilla pääottelussa.