CAGE 38: Ottelijaesittely Hard Rock Cafessa to 26.1 klo 18.

16.01.2017

 

CAGE 38: Ottelijaesittely Hard Rock Cafessa


CAGE 38 ottelijat esittäytyvät Hard Rock Cafessa kertoen tuoreet kuulumisensa, näkemyksensä vastustajistaan sekä esittelevät taitojaan open workout-hengessä. Tule virittäytymään CAGE-tunnelmaan ja voit voittaa tapahtumaliput!

Tapahtuman pääotteluissa nähdään Anton Kuivanen ja Mikael Silander.

 

CAGE 38 ammattilaisvapaaottelutapahtuma

otellaan Helsingin Kulttuuritalolla lauantaina 18.2.2017 klo 18 alkaen.
Pääottelussa nähdään parina viimeisenä vuonna vuoristoratamaisesti edenneellä urallaan näyttävissä tyrmäyksissä antavana ja ottavana osapuolena ollut vapaaottelulegenda ja UFC-veteraani Anton Kuivanen

Kuivasen 11-vuotta sitten alkaneen ammattilaisuran saldo on 23 voittoa ja 10 tappiota.

- Teen tätä itseni takia, enkä sen vuoksi, että haluaisin todistella jotakin. Edellisen matsin jälkeen ensimmäistä kertaa urallani astuin ulos rakentamastani umpitunnelista ja kysyin itseltäni: mitä jos en ottelekaan enää? Kuka sitten olen ja mitä sen vapaaottelija-naamarin takaa löytyy? Tauko ja toipuminen ovat tehneet hyvää. Tilanne on nyt se, että alla on kaksi tappiota ja ura on ollut viime vuodet aikamoista vuoristorataa. Vapaaottelussa tulokset puhuvat puolestaan, huipulla on tuulista ja vastoinkäymiset kuuluvat urheiluun, Kuivanen analysoi.

Harjoitteluun, sekä asennoitumiseensa vapaaottelua ja elämää kohtaan ylipäätään Kuivanen kertoo tehneensä muutoksia.

- Menneet on huolella pureskeltu ja jätetty taakse. Olen lähtenyt liikkeelle puhtaalta pöydältä kiitollisena siitä, että olen terve ja minulla on mahdollisuus tehdä lempipuuhaani. Tauon aikana yksi parhaita juttuja on ollut ilon löytyminen uudestaan vapaaottelusta. Olen oppinut uudelleen luopumaan suorituskeskeisyydestä. Enää en juokse porkkanan perässä tulokset mielessä, vaan nautin ja iloitsen rennosti siitä mitä milloinkin olen tekemässä. Elän päivän kerrallaan, teen asioita keskittyneesti ja mahdollisimman hyvin tässä ja nyt, summaa Kuivanen.

Tulevaan otteluun Kuivanen suuntaa rentouden ja itsevarmuuden kautta. 

- Päivittäisessä tekemisessäni koen onnistumisia, kasvan ja kehityn vapaaottelijana edelleen. Seuraava askel on nousta taas häkkiin ja löytää se rentous ja itsevarmuus matsitilanteessa. Aion otella paremmin kuin koskaan. Lasken käsijarrun alas, painan kaasua ja annan mennä! Katsotaan sen jälkeen minne matka jatkuu, Kuivanen visioi.

Illan toisessa pääottelussa kohtaavat Espoon Kehähaiden Mikael Silander ja Ruotsin Binh Son Le.

Espoon Kehähaiden Mikael Silanderin kuusivuotisen ammattilaisuran saldo on 14 voittoa ja 5 tappiota. Silander on hallinnut Pohjois-Eurooppalaisten ranking-tilastojen kärkisijoja jo vuosia. Hänen oli määrä otella marraskuun lopulla CAGE 37-tapahtumassa, mutta ottelu peruuntui vastustajan peräännyttyä ottelusta viime metreillä. 2016-vuoden ottelut Silander otteli Venäjällä, joista tuloksina on yksi keskeytysvoitto ja yksi keskeytystappio. Silander on otellut aikaisemmin urallaan mm. maineikkaan Brittipromootio Cage Warriorsin mestaruusvyöstä nykyistä UFC-ottelija Neil Seeryä vastaan vuonna 2013. Tuolloin Silander joutui taipumaan kolmannessa erässä suoraan käsilukkoon ja Seery taas ansaitsi voitolla paikkansa UFC:ssä.

- Vastustajan varmistuminen antaa aina hyvää lisävirtaa ja tahtoa harjoitteluun. Sen myötä tuleva ottelu tulee aina askeleen lähemmäksi ja sen tuoma lataus alkaa näkymään myös arkipäivän asioissa. Tällä kertaa vastaan tuleva ruotsalainen kaveri on lyhyt ja vahva, vähän niinkuin minäkin. Monipuolinen ottelija, jolla tuskin on mitään suuria heikkouksia. Pari tulevan vastustajan ottelua katsoin; ei vaikuta omaan harjoitteluun eikä ottelun kulkuun millään tavalla. Taitoni riittävät ottelemaan missä vaan ketä vastaan vaan. Ottelustrategia on viedä kaveri epämukavuusalueelle kunnes taisteluhalut loppuvat, Silander tuumaa.

Ruotsissa syntynyt 28-vuotias Vietnamilaistaustainen Le edustaa tyypillistä nykyaikaista all-around vapaaottelijaa ollen taitava niin pysty- kuin matto-ottelussakin. Le panostaa harjoitteluun paljon ja leirittäytyi pari kuukautta Yhdysvalloissa valmistautuessaan edelliseen otteluunsa azerbaidzanilaista Emin Huseynovia vastaan. Syyskuussa Venäjän arvostetuimman M-1 promootion tapahtumassa käyty ottelu päättyi Len voittoon täyden ajan jälkeen.

- Silander on selkeästi painoluokkansa ykkönen Skandinaviassa. Erittäin pätevä ja hyvä kaikilla osa-alueilla. Itse olen peräänantamaton ja atleettinen. Uskon, että tulee erittäin vauhdikas ja toiminnantäyteinen ottelu, Le arvioi.

CAGE-promootion tuore matchmaker Jukka Paananen valottaa näkemyksiään otteluparista.

- Vaikka Le on saanut voitokkaan esiintymisen jälkeen lisää ottelutarjouksia M-1 promootiolta, koki taustatiimi ottelun Silanderia vastaan CAGE:ssa mielekkäämmäksi, koska Silander on nimekäs ottelija ja erittäin kokenut. Tässä on vastakkain kaksi tyylillisesti samanlaista ottelijaa joilla löytyy kippiä lyönneissä pystyottelussa sekä taitoa matto-ottelussa. Odotan korkeatasoista kamppailua tältä ottelulta, josta vauhtia ei varmasti tule puuttumaan, Paananen kommentoi.

CAGE 38 Tarjoilee myös kahden kotimaisen lopetushakuisen ottelijan kohtaamisen Aleksi Savolaisen ja Patrik Kapasen välillä.

Kolmevuotisella ammattilaisurallaan Savolainen on niittänyt kuusi voittoa ja kaksi tappiota. Ottelut ovat edenneet tuomariäänille asti ainoastaan kaksi kertaa ja näyttäviä tyrmäyksiä keränneen Savolaisen vahva luotto käsiensä nopeuteen on hyvin perusteltua.

- Olen todella innoisani kun pääsen Cageen ottelemaan! Oma vapaaottelu-urani on kulkenut aika rinta rinnan Patrik Kapasen uran kanssa. Olemme nähneet ja otelleet usein samoissa tapahtumissa. Olen ajatellutkin jo hyvän aikaa, että jossain vaiheessa meidän tiet kohtaavat ja sen aika on nyt sitten helmikuuussa. Patrikilla on käsissä kippiä ja on taitava kaveri. Itselle reipas pystyotteleminen on se mieluisin juttu ja luotan siihen, että omat kädet kyllä löytävät maaliin ennen Patrikia. Ottelusta tulee varmasti viihdyttävä. En koskaan haluaa jättää tuomareille mitään pohdittavaa, vaan pyrin voittamaan matsit lyömällä vastustajat kesken. Tälläkään kertaa en usko, että matsi etenee kolmanteenkaan erään asti ja oma käsi nostetaan ottelun lopuksi pystyyn. Olen kuitenkin enemmän tekojen kuin sanojen mies, joten tervetuloa Kulttuuritalolle todistamaan tekoja, Savolainen toteaa.

Niinikään kolme vuotta ammattilaisena otellut Kapanen ei sen sijaan ole kertaakaan otellut täyttää aikaa. Ottelusaldon sisältämät 3 voittoa ovat kaikki tulleet tyrmäyksin ja molemmat tappiot käsilukoin. Kapasen viimeisin, marraskuussa käyty ottelu, päättyi toisen erän TKO-voittoon  Jyri Mikkilää vastaan. 

- Savolainen on mieluinen vastustaja, olen halunnut kohdata hänet jo aikaisemmin. Meillä on samankaltaiset ottelutyylit, joten matsista tulee varmasti näyttävä.  Eiköhän ottelu ratkea ennen täyttä aikaa, minun matseissa kun aina jommalle kummalle tulee pää kipeäksi. Ja se tuntuu sopivan yleisöllekin, kun osaa ostaa lippunsa toiveena nähdä minun tarjoilevan selkäsaunan ja osa toivoen, että saisin sen selkäsaunan, Kapanen arvioi.
Valkeakosken Heraclesin kevyen raskaansarjan kivinyrkki Saku Heikkola on voittanut 6 viimeisestä 7:stä ottelustaan. 9-vuotisella ammatilaisurallaan Heikkola on kohdannut mm. ruotsalaisen UFC-supertähti Alexander Gustafssonin. Heikkolan erittäin suoraviivainen ottelutyyli sekä kova kunto tekevät otteluista tapahtumarikkaita ja viihdyttäviä.

HardKnocks Helsinkiä edustavan Jussi Halosen viisi vuotta sitten alkanut ura ammattilaisvapaaottelijana sisältää 7 voittoa ja 5 tappiota. Otteluista ainoastaan 2 edennyt täyden ajan jälkeen tuomariäänille. Halosen riskejä kaihtamaton ottelutyyli poikii siis yleensä dramaattisia ja nopeita otteluita. Halonen päätti haasteellisen vuoden 2016 palaamalla näyttävällä tyrmäyksellä voittojen tielle marraskuun CAGE 37 ottelussaan ranskalaista Charles-Henri Tchounguita vastaan.


Helmikuussa Halosta vastaan asettuvan Oleg Dadonovin ammattilaisvapaaottelu-ura pitää sisällään 5 voittoa ja ainoastaan yhden tappion. Dadonovilla on  myös tilillään Pietarin combat sambo-mestaruus, sekä hand to hand fighting ja combat sambon Master of Sports-arvonimet. Venäläisen tuorein ottelu käytiin lokakuussa Saksassa Arda Adasia vastaan. Täydet kolme erää kestänyt ottelu päättyi Dadonovin uran ensimmäiseen tappioon. Dadonov sai ottelusta Fight of the night-bonuksen.

Suoraviivaisista kannanotoistaan tunnettu Halonen kommentoi vastustajaa ja ottelua ominaiseen tapaansa.

- Kiva, että on löytynyt vastustaja ja pääsee ottelemaan. Videoiden perusteella kaveri on ihan monipuolisen oloinen niinkuin minäkin. Strategiana on tehdä se mitä tarvitsee voittaakseen. Tämä vuosi on ratkaiseva urani kannalta ja nyt pitää alkaa lunastamaan tehtyä työtä, Halonen summaa.
HardKnocks Helsingin Tsetsenialaistaustainen Rasul Khataev on tunnettu kehätempperamentistaan ja erittäin aggressiivisesta ottelutyylistään. Empimättä kovan pystyottelupainostuksen otteluissaan alusta asti käynnistävän Khataevin kolmevuotiselle ammattilaisuralle on mahtunut 6 voittoa ja 4 tappiota. Ainoastaan kaksi Khataevin otteluista on edennyt täyden ajan jälkeen tuomariäänille.Espoon Kehähaiden Abdul "Abba" Hussein on kenties suomalaisen vapaaottelun kirkkain tulevaisuuden lupaus. Harjoiteltuaan vapaaottelua ainoastaan 2 vuotta, saavutti Hussein amatöörinä kaiken mahdollisen voittamalla vuoden sisään amatöörien Suomen mestaruuden, Euroopan mestaruuden ja maailman mestaruuden. Myös marraskuisen ammattilaisdebyyttinsä Hussein kirjautti nimiinsä näytöstyyliin toisen erän teknisellä tyrmäyksellä itseään huomattavasti kokeneempaa Italian Andre Colazingaria vastaan.


CAGE 38 ammattilaisvapaaottelutapahtuma

otellaan Helsingin Kulttuuritalolla lauantaina 18.2.2017 klo 18 alkaen.