CAGE 38: Anton Kuivaselle haastajaksi kokenut Japanilaismestari

27.01.2017

 

 

Illan pääottelussa kohtaavat Anton Kuivanen ja Japanin Tetsuya Yamada.

Pohjois-Japanista kotoisin oleva Tetsuya Yamada muutti perheensä kanssa nuorena Yokosukaan, jossa hän löysi kamppailulaji Judon. 16-vuotiaana Yamada kuuli vapaaottelusta ja laji imaisi hänet mukaansa ja jo vuoden päästä hän teki ammattilaisvapaaotteludebyyttinsä vain 17-vuotiaana. Nyt 26-vuotias japanilainen, joka on 23 ottelun veteraani, on enimmäkseen otellut kotimaassaan Pancrase- ja ZST-organisaatioissa. Jälkimmäisessä Yamadasta tuli nuorin välisarjan mestari organisaation historiassa 21-vuotiaana. Viime vuoden huhtikuussa Yamada valittiin Thaimaan arvostettuun Tiger Muay Thai Fight Teamiin, jossa hän nykyisin viettää suurimman osan harjoitteluajastaan.
 
Itseään samuraina pitävä Yamada näkee yhtäläisyyksiä kotimaansa Japanin ja Suomen välillä ja helmikuun pääottelun tullessa Yamada vierailee Suomessa ensikertaa. Japanilaiselle Anton Kuivanen on tuttu nimi ja kovin testi vapaaottelu-urallaan.
 
- Rakastan Suomea ilmaston, maisemien ja ihmisten vieraanvaraisuuden takia. Suomi muistuttaa minua todella paljon Pohjois-Japanista, josta olen kotoisin. Tämä tulee olemaan ensimmäinen vierailuni Suomessa. Olen todella innoissani ja ylpeä päästessäni pääotteluun CAGE:een, joka on yksi Euroopan johtavista vapaaotteluorganisaatioista. Olen nähnyt Kuivasen ottelevan monta kertaa. Kunnioitan häntä suuresti kokeneena ottelijana, joka tulee olemaan vaarallisin vastustajani tähän mennessä.
 
Vuonna 2006 ammattilaisvapaaottelu-uransa aloittanut Kuivanen on kohdannut urallaan sekä onnistumisia että vastoinkäymisiä. Viimeisen kahden vuoden aikana Kuivasen saldo on 3 voittoa ja 2 tappiota.
 
- Oon tykänny kyydistä. Voiton hetkellä on tullut usein iloiseksi ja tappioista surulliseksi. Mieli on ailahdellut, niin kuin on matseissa suorituksetkin. Tällä matsilla on meikäläisen vapaaottelu-uran kannalta tietysti keskeinen merkitys, tässä on pari kovaa tappioo alla.  Tänä vuonna ois tarkoitus tehdä vähemmän virheitä ja onnistua toteuttamaan omia temppuja päättäväisesti ja tehokkaasti. Seuraavasta matsista lähden ennen kaikkea hakemaan hyvää suoritusta, hyvää tekemistä ja nauttimaan ottelemisesta taas kerran.
 
Kuivasella on selkeä kuva vastustajastaan, vaikka hänelle sillä ei niinkään ole väliä kuka häkin toisella puolen on.
 
- Mukavaa, että löytyi vastustaja, ei sillä nimellä ja naamalla ole mulle kummempaa merkitystä. Ihan hyvä listanen kaveri, 17-4, löytyy tyrmäyksiä ja lukkoja listalta. Tiedän hänen tulevan samurai spiritin ja nousevan auringon maasta. Hän on vasuri ja vispaa käsillään mystisesti.

CAGE 38 ammattilaisvapaaottelutapahtuma

otellaan Helsingin Kulttuuritalolla lauantaina 18.2.2017 klo 18 alkaen.