CAGE 41 Maailmanmestarille vaarallinen haaste Italiasta

28.09.2017

 

CAGE 41 HELSINGIN KULTTUURITALOLLA 25.11.2017:

MAAILMANMESTARI ABBA HUSSEINILLE VAARALLINEN HAASTE ITALIASTA

Lauantaina 25.11.2017 Helsingin Kulttuuritalolla oteltavassa CAGE 41 ammattilaisvapaaottelutapahtumassa maailmanmestari ja Suomalaisen vapaaottelun kirkkain tulevaisuuden lupaus Abdul "King" Hussein kohtaa itseään moninverroin kokeneemman italialaisen Yari "The Worker" Orsinin.

Saavutettuaan amatöörinä kaiken mahdollisen maailmanmestari, Euroopan mestari ja Suomen mestari Hussein siirtyi ammattilaiseksi marraskuussa 2016 ja on voittanut kaikki ammattilaisottelunsa tyrmäyksillä tai kuristuksilla. Marraskuussa Husseinia vastaan asettuu merkittävästi aiempia vastustajia kokeneempi viiden tyrmäysvoiton Orsini.

30-vuotiaan Orsinin elämään kamppailu-urheilu on kuulunut 6-vuotiaasta lähtien. Myös sarjaa ylemmässä painoluokassa otelleen Livornon kasvatin ammattilaisaldo on vakuuttava: 8 voittoa, 2 tappiota ja yksi ratkaisematon.

- Synnyin ju-jutsun pariin ja olen nyt treenannut kamppailulajeja 24-vuotta. Potkunyrkkeilyä, brasilialaista ju-jutsua, lukkopainia ja vapaaottelua. Olen tyrmääjä, mutta tykkään myös painia. Ottelijana kuvailisin itseäni kokonaisvaltaiseksi sillä hallitsen kaikki kamppailun osa-alueet. Lempinimeni "The Worker" tulee siitä, että olen kova tekemään töitä niin salilla kuin sen ulkopuolellakin. Työskentelen aamuisin puuseppänä ja iltaisin vapaaottelijana, Orsini kertoo.

- Vastustajani on fiksu ja rauhallinen, kunnioittavainen ottelija. Kunnioitan häntä paljon ja toivon, että matsistamme tulee räjähtävä ja parempi mies voittaa. Strategioista en itse välitä, ne unohtuvat taistelun tiimellyksessä, tulen aina kaikkeen valmiina ja haen tyrmäystä, visioi Orsini.

20-vuotias Hussein ei kovissa liemissä keitettynä ottelijana hätkähdä haastajansa kokemusetua tai tämän pitkää ja lukuisia tyrmäysvoittoja sisältävää ammattilaisottelusaldoa.

- Amatöörinä kohtasin maailman kärjen ja voitin ne kaikki. Turnauksissa piti otella neljänäkin päivänä putkeen ja ne oli kaikki voitettava. Yhteenkään huonoon päivään ei ollut varaa. Nyt ammattilaisena riittää kun ottelee hyvin yhtenä päivänä - yhden hyvän päivän saa hoidettua milloin vaan. Ja amatöörinä erät olivat 3-minuuttisia, sen jotkut jaksoi minun tahdissa, mutta nyt ammattilaisena erät on 5-minuuttisia ja siinä ajassa kaikki vastustajat katkeaa minun vauhdissa, Hussein arvioi.

- Orsinista tulee ihan hyvä vaikutelma, osaa lyödä ja potkia hyvin. Aiemmat ammattilaisvastustajat on olleet ehkä enemmän painityylisiä ja Orsini näyttäisi olevan kickboxing-äijä. Mutta minun pystyotteleminen on aika erilaista, vapaaottelupystyä, kun minulla ei ole minkään toisen pystyottelulajin taustaa. Se vaikuttaa etäisyydenhallintaan ja ihan kaikkeen. Kun onnistun pelaamaan omaa peliäni niin ei aiheuta mitään ongelmia. Otellaan vähän aikaa pystyssä ja sitten otan voiton kuristamalla matossa. Terveiset vastustajalle, että ei loukkaannu ja treenaa hyvin niin saadaan hyvä matsi, Hussein summaa itsevarmasti.

CAGE 41 MMA AMMATTILAISVAPAAOTTELUA

HELSINGIN KULTTUURITALOLLA LAUANTAINA 9.9.2017 kLO 18.