CAGE 61: Aikonen vs Luiz

18.01.2024

  

CAGE 61: AIKONEN VS LUIZ

CAGE 61 ammattilaisvapaaottelutapahtuma räjäyttää kamppailuvuoden käyntiin Helsingin Kulttuuritalolla lauantaina 10. helmikuuta kun Niko "Hunter" Aikonen palaa CAGE- häkkiin metsästämään seuraavaa voittoaan Brasilian Anderson Luizia vastaan.

Voiton metsästyksessä

Tyrmäävästä pystyottelustaan ja näyttävistä sisääntuloistaan tunnettu Niko Aikonen on valmis vuoteen 2024. Uransa ensimmäisenä ammattilaisvuotena Aikonen pääsi kokemaan huippu-urheilun ylä- ja alamäet napaten vakuuttavan tyrmäysvoiton uusintaottelusta sitkeää Adrian Murugia vastaan, mutta kärsien niukan pistetappion espanjanmestari Manuel Del Vallelle. Espanjalaisen käsittelyssä Aikonen sai kovan läksyn maltista ja mattokamppailun tasosta CAGE- häkissä. Nyt läksyt lukeneena joensuulainen lähtee todistamaan olevansa edelleen suomalaisen vapaaottelun kovimpia tulevaisuuden lupauksia kohtaamalla BJJ- mustavyö Anderson Luizin.

- Nälkä lähtee syömällä ja mustavyö lyömällä. Vastustaja on varmasti vaarallinen matossa joten odotettavissa tiukkoja tilanteita puolin ja toisin. Kova matsi tulossa ja valmistautuminen on sen mukaista, runoilee Aikonen otteluun valmistautumistaan.

BJJ-Spesialisti

Pitkän judo-taustan omaava BJJ-mustavyö tuo vaarallisen lopetusarsenaalinsa Aikosta vastaan. Osavaltionmestari ja BJJ-taituri teki ammattilaisdebyyttinsä toukokuussa 2023 Samuel Bragaa vastaan napaten tiukan käsilukon ensimmäisen erän viimeisillä sekunneilla. Uransa toisen voiton mies nappasi lokakuussa kuristaen Matheus Henriquen vain 40:ssä sekunnissa. Luiz saapuu kohtaamaan täysin uudenlaisen haasteen Aikosessa, jonka iskutekniikat laittavat lupaavan brasilialaisen ensimmäiseen todelliseen testiin.

Aikonen haasteen edessä

Aikosen tappio Del Vallelle oli uran alkuvaiheelle tarpeellinen opetus, joka osoitti että potentiaalistaan huolimatta on Aikosella vielä kypsymistä tehtävänä, mikäli mielii nousta CAGE -pääotteluihin. Nyt Aikosella on todellinen mahdollisuus esitellä kehitystään Luizia vastaan, joka on todella vaarallinen ja aggressiivinen mattokamppailija. Aikonen lähtee luultavasti pitämään ottelua pystyssä, jossa hänellä on merkittävä etulyöntiasema, mutta mikäli hän sortuu samankaltaisiin virheisiin kuin Del Valle ottelussa, joensuulainen tuskin selviää täyttä aikaa mattokamppailussa Luizia vastaan, summaa CAGE -urheilijayhteyspäällikkö Aleksi Toivonen.

CAGE 61 Helsingin Kulttuuritalolla lauantaina 10.2.2024