CAGE 61: Tugarev vs Romero

26.01.2024

  

CAGE 61: TUGAREV VS ROMERO

CAGE 61 ammattilaisvapaaottelutapahtuma räjäyttää kamppailuvuoden käyntiin Helsingin Kulttuuritalolla lauantaina 10. helmikuuta kun Omar Tugarev tekee odotetun ammattilaisdebyyttinsä brasilialaista Oscar Romeroa vastaan.

Menestynyt Tugarev

Viime vuosien kovimpia suomalaisia amatöörimenestyjiä ei voi listata mainitsematta Omar Tugarevia. Järvenpään SISU Gymiä edustava Tugarev on niittänyt mainetta kansallisissa ja kansainvälisissä kehissä voittaen useita suomenmestaruuksia ja mm. U-21 maailmanmestaruuden. Nyt monipuolinen ja taitava ottelija on kuitenkin uuden haasteen edessä noustessaan häkkiin ensikertaa ammattilaisena.

- Olen valmistautunut ammattilaisdebyyttin kohta 2 kk. Ensimmäinen osa meni Suomessa perustaitoja hioessa, toinen osa menee Irlannissa missä saan Team KF -salilla kovia eriä maailmanluokan ammattilaisten kanssa ja viimeistely tehdään Suomessa ottelutaktiikkaa teroitettaen. Nautin koko prosessista täysillä, toteaa Tugarev valmistautumisestaan.

Monipuolinen Romero

Tugarevin ensimmäinen ammattilasvastustaja Oscar Romero saapuu Brasilian Jaciarasta testaamaan suomalaisen kisakuntoa. Romero on brasilialaisen jiu-jitsun paikallinen mestari ja omaa vahvat viisi voittoa ja vain yhden tappion thainyrkkeilyn puolella. Monipuolisesta taustastaan huolimatta Romerosta löytyy tietoa todella vähän, joten yllätys elementti on varmasti brasilialaisen puolella.

Tugarevin ilotulitusta

Suurin haaste, jonka Romero otteluun tuo on yllätyksellisyys. Rajallisesta vapaaottelukokemuksestaan johtuen Romerosta ei juurikaan videomateriaalia löydy, joten Tugarevin on valmistauduttava kaikkeen mahdolliseen noustessaan ammattilaisdebyyttiinsä. Mittavasta amatöörimenestyksestään johtuen Tugarev on kuitenkin tottunut kohtaamaan monenlaisia vastustajia turnausformaatissa, joten on vaikea nähdä miten brasilialainen onnistuisi SISU Gymin kasvatin kaatamaan. Ottelu tulee todennäköisesti olemaan vakuuttava ensiesitys CAGE -sopimusottelija Omar Tugarevilta, summaa CAGE -urheilijayhteyspäällikkö Aleksi Toivonen.

CAGE 61 Helsingin Kulttuuritalolla lauantaina 10.2.2024