CAGE 32: Vainikainen vs Mestre

05.10.2015

CAGE 32: Suomen kokeneimman ottelijan comeback


Juha-Pekka Vainikainen palaa vapaaotteluhäkkiin juhlistamaan 10-vuotista ammattilaisuraansa CAGE 32 tapahtumassa perjantaina 23.10 Helsingin Kulttuuritalolla. Kokenutta kehähaita vastaan asettuu Portugalin Domingos Mestre.

Espoon Kehähaita edustava Vainikainen on kokenein aktiivinen suomalainen ammattilaisvapaaottelija; tuleva CAGE-ottelu käydään lähes päivälleen 10 vuotta Vainikaisen amattilaisdebyytistä. Vainikaisen mittava ottelusaldo, yhteensä 33 ottelua, pitää sisällään 22 voittoa, 10 tappiota ja yhden ratkaisemattoman. Voitoista jopa 10 on tullut tyrmäyksin ja 6 luovutusottein. 

- Henkilökohtaisuuksiin ei oo menty Mestreä skouttaillessa, eikä sinänsä vielä oo tarkemmin juonittu. Mestre on entuudestaan tuttu mies CAGE-tapahtumista ja ulkomaillakin ollaan pari kertaa oteltu samoissa tapahtumissa. Oikein pätevä vastustaja. Se on semmonen iholle pyrkivä grindaaja joka painii ja jujutsuilee. Itse mieluiten pidän matsit pystyssä kun siellä yleensä on vastustajiin nähden eniten etumatkaa, mutta kaikki käy, kertoo Vainikainen.

- Vuoden kestänyt syrjähyppy bodauksen maailmaan on nyt ohi ja vapari kutsuu taas lihaskimppu-Vainikaista, naurahtaa Vainikainen.

Tähän asti urallaan Vainikainen on normaalisti tehnyt jopa yli kymmenen kilon painonvedot otteluitaan varten. Nyt Vainikainen siirtyy ensimmäistä kertaa painoluokassa ylöspäin kevytsarjasta (-70,3kg) välisarjaan -(77,1kg).

- Painonvedot pariin viimeiseen matsiin ovat olleet jo niin kovat, että en ole palautunut niistä riittävästi otteluun mennessä. Mun fyysiset mitat kuitenkin riittävät hyvin myös välisarjaan ja välisarjalaisena en joudu antamaan vastustajille tasoitusta huonon palautumisen johdosta, summaa Vainikainen. 

Göteborg MMA:ta ja Team East Frontia edustava Domingos Mestre on myöskin ottelijana kokenut veteraani; tuleva ottelu on Mestrelle ammattilaisena jo yhdeksästoista. Mestren listalla on 11 voittoa ja 7 tappiota. Voitoista kolme on tullut tyrmäyksin. 

- Vainikainen on erittäin kokenut ja vaarallinen vastustaja, jota kunnioitan paljon. Minulle tämä matsi on kova haaste ja hieno tilaisuus saada vyölleni kansainvälisesti arvokas päänahka. Vainikainen pitää otteluissaan yllä kovaa tempoa ja on todella taitava pystyssä ja hyvä all-around vapaaottelija, arvio Mestre vastustajaansa.

- Olen erinomaisessa fyysisessä kunnossa ja valmis testaamaan Vainikaisen pystyottelua. Arvostan Suomalaista yleisöä; CAGE-fanit ymmärtävät lajin hienouksia ja kunnioittavat ulkomaalaisiakin ottelijoita. Tulen palkitsemaan yleisön todellisella sodalla, CAGE:n välisarjan mestaruusvyöstäkin otellut Mestre lupaa.


CAGE 32 Ottelukortti

(Tilanne 5.10.2015)


-65,8 kg
Joni Salovaara (14-7-0, 1 no contest)  Espoon Kehähait vs.
Rafael Macedo (7-2-0) Swedish Top Team/Team East Front, Brazil  

-77,1 kg
Kai Puolakka (11-5-0) GB Gym / Primus Fight Team, Helsinki vs.
Emil Weber Meek (5-2-1, 1 no contest) CSA.dk / MMA Trondheim, Norway

-77,1 kg
Juha-Pekka Vainikainen (22-10-1) Espoon Kehähait vs.
Domingos Mestre (11-7-0) Götebörg MMA / Team East Fron, Portugal

-61,2 kg
Mika Hämäläinen (6-1-0) GB Gym / Primus Fight Team, Helsinki vs. 
Ondrej Skalnik (9-6-0) Penta Gym Prague, Czech Republic

-77,1 kg
Jussi Halonen (5-3-0) HardKnocks Helsinki vs.
Julien Piednoir (5-2-0) ABS Team, France

-70,3 kg
Tuukka Repo (0-0-0) Sisu Gym, Järvenpää vs.
Dennis Olofsson (0-0-0) Pancrase Gym, Sweden

Lisäksi kaksi pian julkaistavaa otteluparia.

CAGE 32 ammattilaisvapaaottelutapahtuma otellaan Helsingin Kulttuuritalolla perjantaina 23.10.2105.

OSTA CAGE 32 LIPUT

FACEBOOK

TWITTER

INSTAGRAM

YOUTUBE