CAGE 42: Tänään punnitus, huomenna ottelut! Lue kattava tietopaketti tapahtumasta!

16.02.2018

CAGE 42 Helsingin Kulttuuritalolla 17.2.2018 

Tänään punnitus, huomenna ottelut!

Helsingin Casino toimii näyttämönä tänään klo 18 järjestettävässä CAGE 42-tapahtuman yleisölle avoimessa punnitustilaisuudessa.

Itse ottelutapahtuma käynnistyy huomenna Helsingin Kulttuuritalolla klo 18.

Nopeimmille on vielä kourallinen lippuja jäljellä.

Virittäydy tunnelmaan tulemalla punnituksen  katsomaan ottelijoiden sähköiset ensikohtaamiset ja lue alta kattavat infot tapahtuman ottelupareista.

CAGE 42 pääottelussa Anton Kuivanen saa vastaansa Junior Maranhaon.

CAGE 42 ammattilaisvapaaottelutapahtuma otellaan Helsingin Kulttuuritalolla lauantaina 17.2.2018 klo 18 alkaen.Pääottelussa vastakkain Anton Kuivanen ja Junior Maranhao

CAGE 42 Ammattilaisvapaaottelutapahtuman pääottelussa lauantaina 17.2.2018 Helsingin Kulttuuritalolla vapaaottelulegenda ja UFC-veteraani Anton Kuivanen saa vastaansa brasilialaisen nousevan tähden Junior Maranhaon.
 
33-vuotias helsinkiläinen Anton Kuivanen aloitti ammattilaisuransa 11-vuotta sitten ja on otellut jo peräti 34 kertaa ansaiten ottelusaldon 24 voittoa ja 10 tappiota. Voitoista 6 on tullut tyrmäyksin, 8 kuristuksin tai luovutusottein ja 10 tuomariäänin. Kuivanen edustaa GB Gymiä ja Primus Fight Teamia.

Tulevassa pääottelussa vastaan asettuva 25-vuotias Brasilian Maranhaon osavaltiosta kotoisin oleva Elias Alves “Junior Maranhao” Da Silva on otellut 7-vuotisella ammattilaisurallaan yhteensä 22 kertaa ansaiten ottelusaldon 16 voittoa ja 6 tappiota. Voitoista 11 on tullut tyrmäyksin, 4 kuristuksin tai luovutusottein ja 1 tuomariäänin. Maranhao edustaa Bronx’s Gold Teamia.
 
Kuivasen edellinen ottelu CAGE 39-tapahtumassa helmikuussa 2017 Tetsuya Yamadaa (22-5-2) vastaan päättyi voittoon kaikin tuomariäänin. Yamada on sen jälkeen voittanut 5 perättäistä ottelua, viimeisen Aasialaisessa jättiorganisaatio One FC:ssä. Kuivasen vuoden mittaiseksi kasvanut ottelutauko sen sijaan selittyy pitkän kuntouttamiskauden vaatineilla loukkaantumisilla. Viimein ottelukunnon saavuttaneella Kuivasella on määrätietoinen näkemys tulevasta vastustajastaan ja ottelun kulusta.

- Vastaan tuleva Junior Maranhao on pitkänhuiskea, hoikka nuorukainen, joka on marinoitunut Brasilialaisessa thainyrkkeilyyn ja jujutsuun pohjautuvassa vaparikuplassa. Lähden kaatamaan hänet omilla aseillani, laitan kaverin koulunpenkille ja tarjoan oppitunnin. Maranhaolle terveiset, että ottaa pitkät kalsarit ja pipan mukaan, luvassa kylmää kyytiä, Kuivanen toteaa.
 
Neljän perättäisen lopetusvoiton putkessa olevan Maranhaon meriittejä ovat mm. Sao Paolon osavaltion potkunyrkkeilymestaruus, sekä Brasilialaisten MCM-, Pinda Fight- ja Kings of the Beach-promootioiden mestaruus. Maranhao on tunnetun UFC-ottelija Charles Oliveiran läheinen harjoituskumppani. Kuivasen asettamaan haasteeseen hän suhtautuu kunnioituksella.
 
- Kuivanen on erinomainen ottelija. Hänellä on vahvat lyönnit ja hän on erinomainen sylipainissa. Näen kuitenkin ottelun päättyvän siten, että käteni nostetaan ylös voiton merkiksi. Kiitos tästä valtavasta tilaisuudesta otella Kuivasta vastaan Cagessa ja onnea hänelle matkaan. Tiedossa on varmuudella yleisöä viihdyttävä ottelu, Maranhao lupaa.

Olli Santalahti vs Roman Dik

Toisessa pääottelussa Turun Olli Santalahti saa vastaansa nuoren Tsekkiläislupauksen Roman Dikin.

Turun Finnfighters Gymiä edustava 23-vuotias Olli Santalahti on nuoresta iästään huolimatta rutinoitunut ottelija; hän on Suomen kokenein amatöörivapaaottelija 50 amatööriottelun saldollaan. Ammattilaisena UFC-ottelija Teemu Packalenin valmennettava ja treenikaveri Santalahti on saavuttanut 6 voittoa ja 2 tappiota. Voitoista 3 on tullut luovutusottein tai kuristuksin ja 2 tyrmäyksin. Kuuden ottelun voittoputkessa oleva Santalahti opiskelee vapaaottelu-uran ohella Turun yliopistossa fysikaalisia tieteitä. Santalahden oli alunperin määrä otella voittamatonta brasilialaista Jefferson "Minotauro" Goncalvesia vastaan, mutta tämä vetäytyi ottelusta loppumetreillä. Nyt Santalahti lähtee hakemaan seitsemättä perättäistä voittoaan lyhyellä varoitusajalla ottelemaan tulevasta tsekkiläisestä Roman Dikistä.

- Suuri arvostus Dikiä kohtaan, kun tulee näin lyhyellä varoitusajalla ottelemaan. Vastustajan vaihtuminen ei enää vaikuta mitenkään. Täytyy vaan saada psyykattua itseni oikein. Tullaan näkemään ensimmäisen erän lopetus, Santalahti arvioi.

Tsekin Havirovista kotoisin olevan 21-vuotiaan Roman Dikin ura alkoi vakuuttavasti hänen voitettuaan ensimmäiset 5 otteluaan.  Voitoista 3 tuli kuristuksella, yksi tyrmäyksellä ja yksi tuomariäänin. Tsekkiläisen ensimmäinen tappio tuli marraskuun CAGE 41-tapahtumassa suomalaisen vapaaottelun pioneeri Matteus Lähdesmäkeä vastaan. Nuoresta iästään huolimatta Tsekin toiseksi rankatulla Dikillä on pitkä kamppailu-urheilutausta. Hänellä on nyrkkeilyssä 5-1 ottelusaldo pitäen sisällään voiton aiemmasta Tsekin mestarista ja hajaäänitappion nykyiselle mestarille. Lisäksi kilpailukokemusta Dikillä on amatöörivapaaottelussa, thainyrkkeilyssä ja potkunyrkkeilyssä sekä kaksi kultamitalia Tsekin painonnoston mestaruuskilpailuista. 

- En tiedä vastustajastani mitään, kun en ennättänyt tutustua otteluvideoihin hänestä. Itsestäni tiedän sen, että treenaan aina kahdesti päivässä ja olen aina kovassa kunnossa, joten en epäröi tarttua hyvään tilaisuuteen lyhyelläkään varoitusajalla. Onni suosii rohkeaa ja minä tulen voittamaan, Dik toteaa.

Patrik Pietilä vs Niko Myllynen 

Vuoden 2014 SM-finaalin ottelupari ottaa revanssin ammattilaissäännöin kun lahtelainen Patrik Pietilä saa vastaansa hyvinkääläisen Niko Myllysen.

28-vuotias Primus Fight Teamia edustava lahtelainen Patrik Pietilä on 4-vuotisella urallaan otellut 14 kertaa. Pietilä tunnetaan kovakuntoisena painijana joka jaksaa pitää otteluiden temmon korkeana alusta loppuun ja väsyttää näin vastustajansa. Otteluistaan Pietilä on voittanut 8, sisältäen yhden tyrmäysvoiton sekä 2 kuristusvoittoa ja hävinnyt 6. Peräti kymmenen Pietilän otteluista on oteltu täyteen aikaan, joten lahtelaisella on takanaan merkittävä määrä otteluminuutteja.

28-vuotias Hyvinkään RNC Sport Clubia edustava Niko “Ihmissirkkeli” Myllynen tunnetaan aggressiivisena pystyottelijana joka ei ota taka-askelia vaan tulee hyökkäävästi eteenpäin aina pyrkimyksenään murjoa vastustajansa keskeytyskuntoon. Myllysen 13:a ottelusta 7 on voittoja ja 6 tappioita. Myllysen kaikki voitot ovatkin tulleet ennen täyttä aikaa – 5 tyrmäyksellä ja 2 kuristuksella. Molempia ottelijoita kuvaa peräänantamattomuus ja kova voitontahto; kumpikin ottelijoista on onnistuttu voittamaan lopetuksella vain kerran urallaan.

Pietilä uskoo voittavansa Myllysen myös ammattilaissäännöillä.

Ollaan Nikon kanssa treenattu usein kimpassa ja oteltukin vastakkain 2014 SM-kilpailuissa. Silloin vein pidemmän korren ja Suomenmestaruuden. Niko on kokenut ja kovakuntoinen fiksu ottelija, joten luulen, että täysi aika menee, mutta luulen, että olen vähän Nikoa vikkelämpi liikkeissäni. Pakko vaan tehdä enemmän töitä, että saan kaikkien tuomareiden päätöksen itselleni tällä kertaa, toteaa Pietilä viitaten edelliseen otteluunsa Mikael Nyyssöstä mikä päättyi Nyyssösen voittoon tuomareiden hajaäänipäätöksellä.

Myllysellä on Pietilän voittamiseksi suunnitteilla yllätyksiä. 

- Pietilä on vanha tiimikaveri niiltä ajoilta kun nämä touhut aloitettiin, eli tuttu mies. Omia vahvuuksiani ovat sitkeys, lähiottelu ja se, että taka-askelia ei oteta. Sama pätee tässäkin ottelussa. Pietilä on verrattain sitkeä niinkuin itsekin olen, joten se tuo varmasti hyvän katselukokemuksen yleisölle. Aion voittaa sitkeydellä ja yllätyksellisyydellä. Pietilälle lämpimät terveiset, että häkissä sitten kolistellaan, Myllynen myhäilee. 

Suvi Salmimies vs Pamela Boveda Aguirre 

Kotimaan naisvapaaottelutähti Suvi Salmimies saa vastaansa maineikasta Nova Uniao-tiimiä edustavan paraguaylaisen BJJ-mustavyö Pamela Boveda Aguirren.

32-vuotias kouvolalainen Suvi Salmimies on suomalaisista aktiivisista naisvapaaottelijoista kokenein 13:a ammattilaisottelun saldollaan. Otteluista 7 on voittoja, joista 2 tyrmäyksin, 5 tappioita ja yksi ratkaisematon. Kovasta kunnosta ja voimatasoista, sekä aggressiivisesta pystyottelustaan tunnettu Salmimies kohtaa helmikuussa 29-vuotiaan maineikasta Nova Uniao-tiimiä edustavan paraguaylaisen Pamela Boveda Aguirren. Bovedan ottelusaldo sisältää 5 voittoa ja yhden tappion. Kaikki voitot ovat tulleet ennen täyttä aikaa; 4 voitoistaan Boveda on ansainnut bravuuritekniikallaan suoralla käsilukolla ja yhden teknisellä tyrmäyksellä.

Voice of Finlandistakin tuttu muusikon töitä vapaaottelun ohella tekevä Salmimies lähtee otteluun luottavaisin mielin.

- Aika paljon tiedän jo Bovedasta, hän lähetti jo viestinkin missä kiitti ottelun järjestymisestä. Hän on minun pituinen vasuri jolla on brasilialaisen ju-jutsun musta vyö. Hän on ilmeisesti otellut ahkerasti BJJ:ssä ja haluaisi otella matossa. Omasta mielestäni olen kuitenkin parempi kaikessa, mutta noiden jujiteroiden mattojutuista ei koskaan tiedä. Tämä on kuitenkin vapaaottelua. Veikkaan voittavani teknisellä tyrmäyksellä, Salmimies kertoo. 

Ilmailualan insinöörin päivätöitä tekevä Boveda kertoo olevansa kiitollinen tulevasta ottelusta useasta syystä.

- Olen erittäin kiitollinen saadessani otella kovaa Salmimiestä vastaan arvostetussa CAGE-tapahtumassa. Ottelu tulee olemaan varmasti monipuolinen missä nähdään sekä pysty-, että matto-ottelua ja tiedän vastustajani janoavan voitto yhtä paljon kuin minäkin. Olen myös innoissani päästessäni Suomeen. Olen unelmoinut 15-vuotiaasta saakka Suomeen pääsemisestä koska suosikkibändini on Nightwish, Boveda kertoo.

Toni Lampinen vs Roberto Aliaj

 Kreikkalaisen Roberto Aliajin oli alunperin määrä kohdata Edward Walls, mutta Wallsin sairastuttua loppumetreillä lähtee Rauman haasteita pelkäämätön Toni Lampinen nopealla varoitusajalla haastamaan Aliajia. 

Kaikki tai ei mitään-asenteella ottelevan Lampisen kaikki ottelut, niin voitot kuin tappiotkin, ovat päättyneet tyrmäykseen. 28-vuotias raumalainen ei kuvia kumartele, vaan suostui kysyttäessä otteluun tietämättä kuka olisi vastassa.

- En ole ennenkään vastustajiani valinnut. Olen aktiivisesti treenannut ja haluan voittaa kaikkialla ja pystyn pakottamaan vastustajani tekemään virheitä. Sitä kautta voitto irtoaa. Toivon vaan, että vastustaja on kunnossa ja ottelee parhaimmillaan niin ei ole tekosyitä, Lampinen kertoo.

Lampista vastaan asettuva 29-vuotias albanialaistaustainen Roberto Aliaj asuu Kreikan Thessalonikissa ja edustaa Agias Georgios MMA:ta. Väkeväksi pystyottelijaksi tiedetyn Aliajin  ottelusaldo sisältää 6 voittoa, joista 4 on tyrmäyksiä ja 1 kuristus sekä 2 tappiota. Tilastojen valossa voi pitää todennäköisenä, että tämä ottelu ei vanhene kauaa.

Mikko Ahmala vs Vojtech Garba

Seitsemänteen CAGE-otteluunsa lähtevä Mikko "Maniac" Ahmala kohtaa tsekkiläisen Vojtech Garban.

Lukuisista loukkaantumisista kärsineen 25-vuotiaan, alunperin oululaisen Ahmalan ottelutauko ehti venyä miltei kaksivuotiseksi, mutta nyt tervehtynyt Ahmala janoaa ahnaasti takaisin ottelemaan. Tyylillisesti otteluparia yhdistää aggresiivisuus. 

- Pidän yllä samaa teemaa kuin ennenkin, eli vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Anna yleisölle sitä mitä se haluaa! Ensimmäistä kertaa kohtaan vastustajan joka on  minua pidempi.  Kaveri on  nyrkkeilytaustainen ja tyyliltään aggressiivinen. Muuten en ole erityisemin taitojaan tutkinut, kun menen sinne häkkiin kuitenkin tekemään omia juttujani ja tuhoan niillä vastustajan suunnitelmat, Ahmala summaa. 

21-vuotias Garba voitti amatöörinä Tsekin mestaruuskilpailuissa hopeaa ja on ammattilaisena ennättänyt otella neljästi voittaen kolme kertaa. Nyrkkeilytaustaisen ja painoluokkaansa pitkä Garba on tyrmännyt vastustajansa kahdesti ja tiedostaakin patentoidusta Ahmala-giljotiinista tunnetun vastustajansa vahvuudet.

- Ahmala on vahva matossa, mutta tiedän, että löydämme oikean strategian hänen voittamisekseen. 

 

Markus Rytöhonka vs Jani Hägg

Tapahtuman starttaa vauhdikkaaksi ennakoitu kotimainen höyhensarjan ottelu kun entiset tiimikaverit Markus Rytöhonka ja Jani Hägg kohtaavat.

Tyrmääjänä tunnettu 26-vuotias Primus Fight Teamia edustava helsinkiläinen Markus Rytöhonka voitti SM-kullan vuonna 2011 ja siirtyi samana vuonna ammattilaiseksi. Ammattilaisura alkoi vauhdikkaasti; ensimmäinen vastustaja oli Makwan Amirkhani. Rytöhonka otteli ammattilaisuransa aloitusvuonna intensiiviseen tahtiin viisi ottelua. Sen jälkeen lupaavasti alkanut ura katkesi kuudeksi vuodeksi olkapäävamman vuoksi. Viime keväänä Rytöhonka voitti kauan odotetun paluuottelunsa ensimmäisen erän tyrmäyksellä. Kaikki voittonsa tyrmäyksin ansainnut Rytöhonka harjoittelee määrätietoisesti nyt mm. Anton Kuivasen kanssa ja panostaa uraansa täysillä.

30-vuotias Team East Frontia edustava lahtelainen Jani Hägg on ainoa ottelija joka on voittanut Abba Husseinin. Painoluokkaansa poikkeukselliset fyysiset ominaisuudet omaava Hägg on erittäin vahva ja omaa myös hyvän kestävyyden. Häggin painiosaamisesta kertoo brasilialaisen ju-jutsun ruskea vyö. Pystyottelutaitojaan Hägg on kehittänyt kilpailemalla myös thainyrkkeilyssä. Häkissä Hägg etenee kuin jyrä ja omien sanojensa mukaan häviää mieluummin tyylillä kuin lähtee pakittelemaan. Aggressiivinen ja riskejä väistelemätön ottelutyyli onkin johtanut siihen, että niin voitokkaat kuin tappiollisetkin ottelut ovat pääasiassa päättyneet tyrmäyksellä tai luovutusotteella.

Rytöhonka on luottavainen lähtöasetelmaan ja omiin taitoihinsa tulevassa ottelussa.

Jani on vahva seinältä ja lähiottelussa. Omat vahvuudet ovat hyvä liike, räjähtävyys ja kovat lyönnit. Niillä aion tiputtaa hänet kyydistäOttelu loppuu joko 2. erän lopussa kovalla lyönnillä tai sitten väsytän ja rankaisen Jania täydet 3 erää pystyssä kaikilla aseilla. Toivoisin, että Jani pysyisi kyydissä edes vähän kauemmin kuin edelliset vastustajat. Olisi mukava saada vähän edes hikeä pintaan, Rytöhonka summaa. 

Häggillä on luonnollisesti päinvastaiset suunnitelmat. 

- Rytöhonka on entinen tiimikaveri ja ollaan treenattukin yhdessä. Myös vauhdikas kaveri joka ei suotta pakittele. Itse olen kestävä ja yleisesti omaan sarjaan vahva ottelija. Tämäkin matsi tulee kääntymään edukseni paremman fysiikan ansioista. En ole vielä visioinut voittotapaa, mutta olen valmiina lopettamaan ottelun heti tilaisuuden tullen. Markukselle terveisiä, että tulkoon tekemään parhaansa ja vähän enemmänkin, sillä itse olen tulossa ainoastaan voittamaan, Hägg kertoo.