CAGE 39 Tänään klo 18 alkaen Helsingin Kulttuuritalolla!

29.04.2017

Lauantaina 29.4.2017 Helsingin Kulttuuritalolla oteltavassa CAGE 39 ammattilaisvapaaottelutapahtumassa 11-ottelun voittoputkessa oleva Pohjoismaiden ykköseksi rankattu Janne "Jamba" Elonen-Kulmala saa vastaansa Brasilian Diego "Magrinho" Silvan.

4-vuotta jatkuneessa 11-ottelun voittoputkessa olevan Elonen-Kulmalan ottelusaldo on 15 voittoa ja 4 tappiota. Voitoista suurin osa on ansaittu tyrmäyksin ja kuristuksilla tai luovutusotteilla. 27-vuotiaan Elonen-Kulmalan ammattilaisura on alkanut jo 9 vuotta sitten. Ennen ammattilaiseksi siirtymistä Elonen-Kulmala ennätti otella amatöörinä 23 voittoa, 3 tappiota ja 2 ratkaisematonta. Suomen mestaruuksia hänellä on peräti neljä, joista kaksi on ansaittu poikkeuksellisesti samana päivänä voittamalla oman sarjansa finaaliottelut niin nuorten, kuin aikuistenkin sarjoissa. Lisäksi Elonen-Kulmalalla on kaksi kultamitalia kansainvälisistä Finnish Open-turnauksista.

Pääottelun haastajaksi saapuva 23-vuotias Silva on 4-ottelun voittoputkessa. 5 vuotta ammattilaisena otelleen brasilialaisen ottelusaldo on 7 voittoa ja kaksi tappiota. Ottelutyyliltään Silva on monipuolinen, aggressiivinen ja nopeasti liikkuva. Voittoja onkin tullut  niin tyrmäyksillä kuin kuristuksillakin.

- Silva on aggressiivinen ja parempi liikkeinen kuin moni aiemmista vastustajista. Kova haaste on kiva homma. Oma vahvuuteni ottelijana ja ihmisenä onkin lupsakka asennoituminen haasteisiin. Takakäsi ja kahden jalan kaadot toimivat minulla myös, analysoi Elonen-Kulmala.

Elonen-Kulmalan ympärillä on jo hyvän aikaa ollut käynnissä laaja-alainen spekulointi kansainvälisestä läpimurrosta. Tähän urheilija itse suhtautuu rauhallisesti jalat maassa eikä ota paineita.

- Monet on spekuloineet UFC-jutuilla jo pitkään. Itse olen keskittynyt voittamaan ottelut. Ne onkin menneet ihan jees. Nyt vertaillaan taitoja Silvan kanssa Kultsalla. Voitan olemalla parempi vapaaottelija, Elonen-Kulmala summaa.

Pohjoismaiden ykköseksi rankattu Mikael "Hulk" Silander saa vastaansa Brasilian Eduardo Felipen. Silanderin oli alunperin määrä kohdata ukrainalainen Alexander Podlesniy, mutta tämä joutui vetäytymään ottelusta loukkaantumisen johdosta.

Espoon Kehähaiden Silanderin seitsemän vuotisen ammattilaisuran saldo on 15 voittoa ja 5 tappiota. Silander on hallinnut Pohjois-Eurooppalaisten ranking-tilastojen kärkisijoja jo vuosia ja otellut kansainvälisissä kehissä nimekkäitä vastustajia vastaan. 2016-vuoden ottelut Silander otteli Venäjällä ja jo vuonna 2013 hän otteli Brittipromootio Cage Warriorsin mestaruusvyöstä nykyistä UFC-ottelija Neil Seeryä vastaan.

Edellisessä ottelussaan helmikuun CAGE 38-tapahtumassa Silander otti vakuuttavan voiton poikkeuksellisen kokeneesta japanilaisesta UFC-veteraani  Shimizu Shunicista (30-18-11, 1nc). 

Nyt Silanderia vastaan asettuva War Machinea edustava 36-vuotias Felipe on niinikään erittäin kokenut. Felipen ura alkoi jo 16 vuotta sitten vuonna 2001 ja pitää sisällään 22 voittoa, 14 tappiota ja 3 arvostelematonta ottelua. Voitosta jopa 13 on tullut monipuolisin kuristuksin ja luovutusottein, sekä 4 tyrmäyksin, joten matossa ahnaasti lopetuksia hakeva Felipe on vaarallinen myös pystyottelussa.  

- Vastustajien huono onni ja loukkaantumiset jatkuvat kohdallani. Onneksi nyt uudeksi vastustajaksi saatiin kiinnitettyä itse asiassa edellistä kovempi ukko. Felipe on todella kokenut, taitava ja matossa erittäin vaarallinen. On voittanut monia kovia ukkoja. Olisin tietysti mielelläni otellut omassa painoluokassa 56,7-kiloisissa, mutta siirryn tätä matsia varten painoluokkaa ylemmäs 61-kiloisiin. Toisaalta vastustajakin ottelee normaalisti 56,7-kiloisissa, joten siltä osin puntit on tasan. Ottelussa mennään edelleen kaikesta huolimatta omilla vahvuuksilla, eli monipuolisuudella. Ja pitämällä kovaa tahtia ja haastamalla vastustajaa koko matsin ajan. Painetta siis pystyssä ja kaveri selälleen. Tosin matossa ei ole varaa virheisiin, vaan täytyy olla koko ajan tarkkana. Tällä kaavalla otellaan ja paikan tullen haetaan lopetusta, Silander valottaa.

Myös tulevan ottelun jälkeiset visiot ovat Silanderilla selvät. Pitkä uurastus ja kovat näytöt ovat kantaneet hedelmää, sillä espoolainen on allekirjoittanut pian julkistettavan sopimuksen kansainvälisen promootion kanssa.

- Olen tehnyt jo kansainvälisen läpimurron ja nyt teen siellä tulosta. Tavoite on huipulla, tästä kuulette pian lisää, myhäilee Silander.

 Pohjois-Euroopan kokeneimpiin ja menestyksekkäimpiin ammattilaisvapaaottelijoihin lukeutuva Joni Salovaara kohtaa Bulgarian Kostadin Enevin.

Tänä vuonna kymmenennettä vuotta ammattilaisena otteleva espoolainen Salovaara on ennättänyt kerätä vyölleen 27 ammattilaisottelua. Jo vuonna 2013 Salovaara otteli Conor McCregorin vapauttamasta höyhensarjan Cage Warriorsin mestaruusvyöstä. Tällä hetkellä Salovaara on rankattu Pohjoismaiden kolmanneksi, edellään ainoastaan Makwan Amirkhani ja Niklas Bäckström kenelle Salovaara hävisi edellisen ottelunsa täyden ajan jälkeen marraskuussa 2016. Salovaaran ottelusaldon 16:a voitosta 6 on tullut tyrmäyksellä ja 6 kuristuksella tai luovutusotteella.

Bulgarian Rusesta kotoisin oleva Enev saapuu Suomeen haastamaan Salovaaran neljän ottelun voittoputkessa. Yhteensä kymmenen voittoa urallaan keränneen Enevin erityisvahvuus on giljotiinikuristus millä Enev on lopettanut neljä otteluistaan. Vaikka ottelijoiden otteluhistorian valossa ottelua voisi pitää perinteisenä iskijä vastaan painija-otteluna Salovaaran voittojen tultua viime vuosina pääasiassa tyrmäyksin, on Enev vaarallinen myös pystyssä kovien voimatasojen, aggressiivisesti prässäävän ottelutyylin ja jatkuvan ottelustanssin vaihtelujen johdosta. Enevin meriitteihin kuuluu myös kaksinkertainen Bulgarian mestaruus thainyrkkeilyssä sekä Ranskan Grand Prix-voitto combat sambossa. 

- Vastustajasta tiedän ottelurekordin ja nimen. Kaveri ei pärjää vertailussa, eikä livessä. Tulen voittamaan keskeytyksellä. Tuttuun tyyliin häkissä annetaan kaikki mitä löytyy ja oma käsi nousee lopuksi. Vastustajalle tervetuloa ja lycka till, Salovaara sanailee.


 


Mikael Nyyssönen saa vastaansa ennakkoasetelmien ja tilastojen perusteella ranskalaisen peilikuvansa kohdatessaan Tunisialais-taustaisen Majdeddine Ayadin. Ottelusaldot, uratilanne, mitat, vahvuudet ja ottelutyylitkin ovat ottelijoilla identtiset. Molemmilla on urallaan 9 voittoa joista suurin osa on tullut ennen täyttä aikaa kuristuksilla. Ayadin voitoista peräti 8 on kuristuksilla, joista 5 giljotiini-kuristuksella. Nyyssösellä vastaavasti on 5 kuristusvoittoa. Nyyssösellä on alla kahden ottelun voittoputki ja Ayadilla kolmen. Molemmat ottelevat vasen käsi edellä ja ovat selvästi vaarallisimmillaan matto-ottelussa. Molempien ottelutyyli on erittäin lopetushakuinen - yhteenlaskettu ottelusaldo pitää sisällään 22 ottelua joista ainoastaan viisi on mennyt täyden ajan jälkeen tuomariäänille.

- Kapasen kohtaamista varten oli suunnitelmat selvät jo pari kuukautta sitten ja sitä varten duunit nyt tehty. Nyt game plan vaatii muokkausta vastustajan vaihduttua, mutta treenipäivät alkavat olemaan loppu. Toisaalta takana on ehjä 2,5 kk leiritys  mikä takaa viulunkielen tiukan vireen, joten ei tilanne minun kannalta paha ole, analysoi Nyyssönen vastustajan vaihtumista.

- Vastustajahan on kuin peilikuva minusta; Vasen käsi on edessä, fysiikka, ottelutempo ja taktiikka on samanlaiset kuin minulla. Ja ottelun ratkaisut tekee kuristuksilla. Rekordi hänellä on kaunis 9-2 ja miltei kaikki matsit voitettu jonkinlaisella kuristuksella, joten kädet käy päähän kiinni kuin krokotiilin leuat, arvio Nyyssönen vastustajaansa.

Ottelun kulusta Nyyssösellä on selvä näkemys.

- Itseni tuntien luulen, että ottelun kuvio on tuttu eläinten välisestä kamppailusta; isketään yhteen kuin kaksi vesikauhuista bulldogia ja tempo, kunto ja tahto ovat määrääviä ominaisuuksia. Varmaan tekniikkakin näyttelee jotain osuutta asiassa. Matsin voittaa se kumpi saa ensiksi tukevan otteen toisen kaulasta. Vastustajaa haluaisin lohduttaa jo tässä kohtaa. Matsista seuraava päivä on vappuaatto ja täältä saa pehmeitä munkkeja mitä voi syödä vaikka olisi leuat kipeät. Siihen kyytipojaksi simaa ja jos se on ylikäynyttä niin kirvelevä tappiokin alkaa hellittää viimeistään kolmannella kierroksella, Nyyssönen ennakkoi.Voittamaton lahtelainen huippulupaus Aleksi Toivonen joutuu uransa kenties kovimpaan testiin kohdatessaan vaarallisen venäläisen Oleg Lichkovakan.

Makwan Amirkhanin kanssa harjoittelevan brasilialaisen jujutsun spesialisti Toivosen ottelusaldo on tahraton ja kaikki voitot ovat tulleet luovutusottein matossa. Edellisessä ottelussaan CAGE 37-tapahtumassa marraskuussa Toivonen kaivoi voiton suoralla käsilukolla brasilialaisesta Vilson Juniorista. Voit katsoa ottelun kokonaisuudessaan tämän uutiskirjeen lopussa olevasta videolinkistä tai täältä. 25-vuotiasta Toivosta pidetään laajalti yhtenä Suomen kirkkaimmista vapaaottelun tulevaisuuden lupauksista. Amatöörinä Toivonen ennätti kerätä vyölleen kaksi vapaaottelun suomenmestaruutta ja ottelusaldon 7 voittoa ja yhden tappion. Ainoa tappio amatöörinä tuli mm-kilpailuissa turnauksen voittanutta kaksinkertaista maailmanmestari Jose Torresia vastaan. Toivonen on myös kaksinkertainen lukkopainin euroopanmestari ja brasilialaisen ju-jutsun Em-pronssimitalisti.

Huhtikuussa Toivosta vastaan asettuva Venäjän Gusevista kotoisin oleva 21-vuotias Lichkovaka on ammattilaisena voittanut 3 ja hävinnyt yhden ottelun. Lichkovakan vakuuttava amatöörisaldo paljastaa hänen todellisen vaarallisuuden; amatöörivapaaottelussa voittoja Lichkovakalla on 30 ja tappioita ainoastaan kolme. Hänellä on myös mitali Venäjän mestaruuskilpailuista. Lukkopainissa Lichkovaka on voittamaton kahdenkymmenen ottelun kokemuksella. 

- Lichkovaka on sitkeä venäläinen ja varmasti tulee hakemaan Suomesta voittoa. Siinä se lyö, potkii ja painii samalla tavalla kuin kaikki muutkin. Olen harjoitellut enemmän kuin muut ja luotan omiin kykyihini. Käyttämätöntä potentiaalia on vielä ja kaikkea osaamista en ole vielä päässyt väläyttämään, Lahden Gentain kasvatti Toivonen summaa. 

- Toivonen on voittamaton ja taitava matossa. Odotan innolla hänen kohtaamistaan Cagessa, siitä tule minulle hyvä testi, Lichkovaka kertoo.

- Ai miten Lichkovaka vertautuu minuun? No hän on vähän minua lyhyempi, kalju ja hyvin bodatun näköinen. Toisaalta minulla on hiukset päässä, joten se varmasti tasoittaa hauiksen kokoa, veistelee Toivonen.MM-hopeamitalisti Tuukka Repo hakeutuu takaisin voittojen tielle kohdatessaan Venäjän Dmitry Berezinin.

Järvenpääläinen Repo siirtyi ammattilaiseksi helmikuussa 2016 voitettuaan amatöörien maailmanmestaruuskilpailuissa hopeaa. Lupaavasti kahdella tyrmäysvoitolla alkanut ammattilaisura otti marraskuussa takapakkia Revon tultua Jonathan Ramonin tyrmäämäksi. 

- Edellinen ottelu meni juuri niinkuin pitikin lukuunottamatta loppua - se on kamppailulajien kauneutta, että mitä vain voi tapahtua. Ottelu opetti, että paistaa se aurinko välillä risukasaankin, summaa Repo tyrmäystappiotaan. Revon edellinen ottelu Ramonia vastaan on katsottavissa kokonaisuudessan tämän uutisen lopusta tai täältä.

Vappuaaton aattona Repoa vastaan asettuva pietarilainen Dmitry Berezinin on kokemukseltaan huomattavasti suomalaista kilpakumppaniaan edellä ottelusaldon sisältäessä jo kahdeksan ammattilaisottelua, joista yhtä monta on voittoa ja tappiota. 26-vuotiaan Berezinin otteluista ainoastaan yksi on edennyt tuomariäänille saakka, joten Berezinin taidot riittävät tyrmäys- ja lopetusvoittoihin ottelutyylin ollessa samalla riskejä kaihtamaton.


Erittäin vauhdikkaasta pystyottelustaan ja kovista puheistaan tunnettu Repo on tuttuun tapaan röyhkeän itsevarma ottelun alla.

- Seuraava vastaantulija, niinkuin kaikki muutkin ottelupäivänä, on minua huonompi pystyottelussa, painissa, matto-ottelussa ja jatkobileissä. Matsi tulee päättymään minun kädet nostettuna ja yleisö seisaallaan, Repo vakuuttaa.   

CAGE 39 ammattilaisvapaaottelutapahtuma

otellaan Helsingin Kulttuuritalolla lauantaina 29.4.2017 klo 18 alkaen.
CAGE 39 ammattilaisvapaaottelutapahtuma

otellaan Helsingin Kulttuuritalolla lauantaina 29.4.2017 klo 18 alkaen.