CAGE 39: Silanderille ja Husseinille uudet haastajat Brasiliasta

25.04.2017Lauantaina 29.4.2017 Helsingin Kulttuuritalolla oteltavan CAGE 39 ammattilaisvapaaottelutapahtuman toisen pääottelun vierasottelija on vaihtunut. Pohjoismaiden ykköseksi rankattu Mikael "Hulk" Silander saa nyt vastaansa Brasilian Eduardo Felipen. Silanderin oli alunperin määrä kohdata ukrainalainen Alexander Podlesniy, mutta tämä joutui vetäytymään ottelusta loukkaantumisen johdosta.

Espoon Kehähaiden Silanderin seitsemän vuotisen ammattilaisuran saldo on 15 voittoa ja 5 tappiota. Silander on hallinnut Pohjois-Eurooppalaisten ranking-tilastojen kärkisijoja jo vuosia ja otellut kansainvälisissä kehissä nimekkäitä vastustajia vastaan. 2016-vuoden ottelut Silander otteli Venäjällä ja jo vuonna 2013 hän otteli Brittipromootio Cage Warriorsin mestaruusvyöstä nykyistä UFC-ottelija Neil Seeryä vastaan.

Edellisessä ottelussaan helmikuun CAGE 38-tapahtumassa Silander otti vakuuttavan voiton poikkeuksellisen kokeneesta japanilaisesta UFC-veteraani  Shimizu Shunicista (30-18-11, 1nc). 

Nyt Silanderia vastaan asettuva War Machinea edustava 36-vuotias Felipe on niinikään erittäin kokenut. Felipen ura alkoi jo 16 vuotta sitten vuonna 2001 ja pitää sisällään 22 voittoa, 14 tappiota ja 3 arvostelematonta ottelua. Voitosta jopa 13 on tullut monipuolisin kuristuksin ja luovutusottein, sekä 4 tyrmäyksin, joten matossa ahnaasti lopetuksia hakeva Felipe on vaarallinen myös pystyottelussa.  

- Vastustajien huono onni ja loukkaantumiset jatkuvat kohdallani. Onneksi nyt uudeksi vastustajaksi saatiin kiinnitettyä itse asiassa edellistä kovempi ukko. Felipe on todella kokenut, taitava ja matossa erittäin vaarallinen. On voittanut monia kovia ukkoja. Olisin tietysti mielelläni otellut omassa painoluokassa 56,7-kiloisissa, mutta siirryn tätä matsia varten painoluokkaa ylemmäs 61-kiloisiin. Toisaalta vastustajakin ottelee normaalisti 56,7-kiloisissa, joten siltä osin puntit on tasan. Ottelussa mennään edelleen kaikesta huolimatta omilla vahvuuksilla, eli monipuolisuudella. Ja pitämällä kovaa tahtia ja haastamalla vastustajaa koko matsin ajan. Painetta siis pystyssä ja kaveri selälleen. Tosin matossa ei ole varaa virheisiin, vaan täytyy olla koko ajan tarkkana. Tällä kaavalla otellaan ja paikan tullen haetaan lopetusta, Silander valottaa.

Myös tulevan ottelun jälkeiset visiot ovat Silanderilla selvät. Pitkä uurastus ja kovat näytöt ovat kantaneet hedelmää, sillä espoolainen on allekirjoittanut pian julkistettavan sopimuksen kansainvälisen promootion kanssa.

- Olen tehnyt jo kansainvälisen läpimurron ja nyt teen siellä tulosta. Tavoite on huipulla, tästä kuulette pian lisää, myhäilee Silander.


 

Myös Suomalaisen vapaaottelun kirkkaimman lupauksen Abdul ”Abba” Husseinin alkuperäinen vastustaja Abdelmoumen Mssaate on loukkaantunut. Nyt Hussein saa vastaansa Brasilian voittamattoman Lucas Alexanderin.

Viime vuoden amatöörien maailmanmestari sekä vuoden 2015 amatöörien Euroopan mestari Hussein siirtyi ammattilaiseksi marraskuussa 2016 ja on sen jälkeen voittanut molemmat ammattilaisottelunsa ennen täyttä aikaa teknisellä tyrmäyksellä ja takakuristuksella. Nyt Husseinia vastaan asettuvan Alexanderin ammattilaissaldo on Husseinin saldon kanssa identtinen: 2 voittoa.

Hussein itsevarmuutta vastustajan vaihtuminen ei huojuta.
 
- Vastustaja vaihtui taas, mutta se ei haittaa mitään. Esimerkiksi EM-kisoissa ottelin neljää eri kaveria vastaan samana päivänä tietämättä yhtään ketä sieltä tulee vastaan. Se on paljon rankempaa kun, että nyt yksi vastustaja vaihtuu. Pitää vaan keskittyä ottelemaan omilla vahvuuksilla eikä ollenkaan miettiä vastustajaa, Hussein analysoi.

- Edellisessä matsissa tekeminen oli rentoa ja mukavaa. Pystyin nauttimaan jokaisesta hetkestä häkissä. En silti ole vielä lähelläkään sataa prosenttia omasta potentiaalista. Lauantaina tullaan taas näkemään parempi versio minusta, vakuuttaa Hussein.

Hussein on onnistunut ennustamaan ammattilaisotteluidensa lopputulokset erän ja lopetustekniikan tarkkuudella (ottelut katsottavissa tämän uutiskirjeen lopussa). Tälläkin kertaa visio on selvä.

- Alexander näyttää tykkäävän liikkua ja lyödä paljon. Ja on 180cm pitkä, mutta ei se ole kuin 5cm pidempi kuin edellinen vastustaja. Pitää vaan prässätä sitä kovaa ja viedä tonttiin ja kuristaa sitten siellä jos siltä tuntuu, Hussein ennakoi.


Tapahtuman pääottelussa nähdään 11-ottelun voittoputkessa oleva Janne "Jamba" Elonen-Kulmala kohtaa Brasilian Diego Silvan.

CAGE 39 ammattilaisvapaaottelutapahtuma

otellaan Helsingin Kulttuuritalolla lauantaina 29.4.2017 klo 18 alkaen.
CAGE 39 ammattilaisvapaaottelutapahtuma

otellaan Helsingin Kulttuuritalolla lauantaina 29.4.2017 klo 18 alkaen.