CAGE 39: Nyyssönen kohtaa ranskalaisen peilikuvansa Kapasen loukkaannuttua

20.04.2017Lauantaina 29.4.2017 Helsingin Kulttuuritalolla oteltavan CAGE 39 ammattilaisvapaaottelutapahtuman ottelukortti on kokenut muutoksen kun Mikael Nyyssönen alunperin haastanut Patrik Kapanen on joutunut vetäytymään ottelusta loukkaantumisen johdosta. Nyt Nyyssönen kohtaa Ranskan Majdeddine Ayadin.

Otteluparista erikoisen tekee se, että ennakkoasetelmien ja tilastojen perusteella ottelijat ovat kuin toistensa peilikuvia. Ottelusaldot, uratilanne, mitat, vahvuudet ja ottelutyylitkin ovat ottelijoilla identtiset. Molemmilla on urallaan 9 voittoa joista suurin osa on tullut ennen täyttä aikaa kuristuksilla. Ayadin voitoista peräti 8 on kuristuksilla, joista 5 giljotiini-kuristuksella. Nyyssösellä vastaavasti on 5 kuristusvoittoa. Nyyssösellä on alla kahden ottelun voittoputki ja Ayadilla kolmen. Molemmat ottelevat vasen käsi edellä ja ovat selvästi vaarallisimmillaan matto-ottelussa. Molempien ottelutyyli on erittäin lopetushakuinen - yhteenlaskettu ottelusaldo pitää sisällään 22 ottelua joista ainoastaan viisi on mennyt täyden ajan jälkeen tuomariäänille.

- Kapasen kohtaamista varten oli suunnitelmat selvät jo pari kuukautta sitten ja sitä varten duunit nyt tehty. Nyt game plan vaatii muokkausta vastustajan vaihduttua, mutta treenipäivät alkavat olemaan loppu. Toisaalta takana on ehjä 2,5 kk leiritys  mikä takaa viulunkielen tiukan vireen, joten ei tilanne minun kannalta paha ole, analysoi Nyyssönen vastustajan vaihtumista.

- Vastustajahan on kuin peilikuva minusta; Vasen käsi on edessä, fysiikka, ottelutempo ja taktiikka on samanlaiset kuin minulla. Ja ottelun ratkaisut tekee kuristuksilla. Rekordi hänellä on kaunis 9-2 ja miltei kaikki matsit voitettu jonkinlaisella kuristuksella, joten kädet käy päähän kiinni kuin krokotiilin leuat, arvio Nyyssönen vastustajaansa.

Ottelun kulusta Nyyssösellä on selvä näkemys.

- Itseni tuntien luulen, että ottelun kuvio on tuttu eläinten välisestä kamppailusta; isketään yhteen kuin kaksi vesikauhuista bulldogia ja tempo, kunto ja tahto ovat määrääviä ominaisuuksia. Varmaan tekniikkakin näyttelee jotain osuutta asiassa. Matsin voittaa se kumpi saa ensiksi tukevan otteen toisen kaulasta. Vastustajaa haluaisin lohduttaa jo tässä kohtaa. Matsista seuraava päivä on vappuaatto ja täältä saa pehmeitä munkkeja mitä voi syödä vaikka olisi leuat kipeät. Siihen kyytipojaksi simaa ja jos se on ylikäynyttä niin kirvelevä tappiokin alkaa hellittää viimeistään kolmannella kierroksella, Nyyssönen ennakkoi.


 
Tapahtuman pääottelussa nähdään 11-ottelun voittoputkessa oleva Janne "Jamba" Elonen-Kulmala kohtaa Brasilian Diego Silvan.

CAGE 39 ammattilaisvapaaottelutapahtuma

otellaan Helsingin Kulttuuritalolla lauantaina 29.4.2017 klo 18 alkaen.
CAGE 39 ammattilaisvapaaottelutapahtuma

otellaan Helsingin Kulttuuritalolla lauantaina 29.4.2017 klo 18 alkaen.