CAGE 39: Joni Salovaaran haastajaksi bulgarilainen giljotiini-spesialisti

15.04.2017Lauantaina 29.4.2017 Helsingin Kulttuuritalolla oteltavassa CAGE 39 ammattilaisvapaaottelutapahtumassa yksi Pohjois-Euroopan kokeneimmista ja menestyneimmistä ammattilaisvapaaottelijoista, Joni Salovaara kohtaa Bulgarian Kostadin Enevin.

Tänä vuonna kymmenennettä vuotta ammattilaisena otteleva espoolainen Salovaara on ennättänyt kerätä vyölleen 27 ammattilaisottelua. Jo vuonna 2013 Salovaara otteli Conor McCregorin vapauttamasta höyhensarjan Cage Warriorsin mestaruusvyöstä. Tällä hetkellä Salovaara on rankattu Pohjoismaiden kolmanneksi, edellään ainoastaan Makwan Amirkhani ja Niklas Bäckström kenelle Salovaara hävisi edellisen ottelunsa täyden ajan jälkeen marraskuussa 2016. Salovaaran ottelusaldon 16:a voitosta 6 on tullut tyrmäyksellä ja 6 kuristuksella tai luovutusotteella.

Bulgarian Rusesta kotoisin oleva Enev saapuu Suomeen haastamaan Salovaaran neljän ottelun voittoputkessa. Yhteensä kymmenen voittoa urallaan keränneen Enevin erityisvahvuus on giljotiinikuristus millä Enev on lopettanut neljä otteluistaan. Vaikka ottelijoiden otteluhistorian valossa ottelua voisi pitää perinteisenä iskijä vastaan painija-otteluna Salovaaran voittojen tultua viime vuosina pääasiassa tyrmäyksin, on Enev vaarallinen myös pystyssä kovien voimatasojen, aggressiivisesti prässäävän ottelutyylin ja jatkuvan ottelustanssin vaihtelujen johdosta. Enevin meriitteihin kuuluu myös kaksinkertainen Bulgarian mestaruus thainyrkkeilyssä sekä Ranskan Grand Prix-voitto combat sambossa. 

- Vastustajasta tiedän ottelurekordin ja nimen. Kaveri ei pärjää vertailussa, eikä livessä. Tulen voittamaan keskeytyksellä. Tuttuun tyyliin häkissä annetaan kaikki mitä löytyy ja oma käsi nousee lopuksi. Vastustajalle tervetuloa ja lycka till, Salovaara sanailee.
 
Tapahtuman pääottelussa nähdään 11-ottelun voittoputkessa oleva Janne "Jamba" Elonen-Kulmala kohtaa Brasilian Diego Silvan.

CAGE 39 ammattilaisvapaaottelutapahtuma

otellaan Helsingin Kulttuuritalolla lauantaina 29.4.2017 klo 18 alkaen.
CAGE 39 ammattilaisvapaaottelutapahtuma

otellaan Helsingin Kulttuuritalolla lauantaina 29.4.2017 klo 18 alkaen.