CAGE 36: Suomalaisvahvistusta Thaimaasta

17.08.2016

 

 


CAGE 36: Suomalaisvahvistusta ottelukortille Thaimaasta


AKA Thailandilla ja Järvenpään Sisu Gymillä harjoitteleva ja valmentava Henri Lintula astuu häkkiin ensimmäistä kertaa ammattilaisena 3. syyskuuta Helsingin Kulttuuritalolla CAGE 36-tapahtumassa Aleksi Toivosen jouduttua vetäytymään ottelustaan mykoplasman johdosta.

- Kiva on päästä vihdoin aloittamaan ammattilaisura Cagessa, se on ollut jo pitkään tavoitteena ja nyt olen valmis. Otteleminen tuo fiiliksiä mitä mikään muu ei tuo, varsinkin silloin kun hommat menevät putkeen, kertoo talvet Thaimaassa asuva Lintula.

- Parasta Thaimaassa on päästä oikeasti kovien maailmanluokan ukkojen kanssa sparraamaan ja huomata, että niiden vauhdissa pysyy hyvin. Treenikulttuuriin kuuluu paljon sparria, jopa kolme päivää viikosta on sparria jossa kavereina on mm. UFC-ottelijat Mike Swick ja Soa Palelei, ONE FC-ottelija Jeff Huang, Bellator-ottelija Anastacia Jankova ja myös Thaimaassa asuva suomalainen Glenn Sparv.

Amatöörinä Lintula on kerennyt kartuttamaan vakuuttavan ottelusaldon kymmenen voittoa ja kaksi tappiota. Lisäksi Lintula on vapaaottelun Shooto-liiton Pohjoismaiden alle 83-kiloisten sarjan mestari vuodelta 2012 sekä sinivöisten no-gi lukkopainin Suomen mestari vuodelta 2013.

- Talvet menee AKA Thailandissa Mike Swickin valmennuksessa. Elätän itseni valmentamalla AKA:lla ja vetämällä yksityistreenejä. Thaikuissa ei valmentamisen lisäksi tarvitse tehdä muuta duunia joten ennätän hyvin treenata maanantaista perjantaihin aamuin ja illoin, ja siihen päälle teen vielä lauantaisin yhdet kevyemmät treenit.

Brasilialaisen jujutsun ruskean vyön omaava Lintula sanoo omien vahvuuksien olevan kuitenkin matossa.

- Omat vahvuudet on BJJ-puolella. Kuristukset tuntuu löytyvän jotenkin luonnollisesti. Varsinkin pari ekaa treenivuotta painottuivat painipuolelle. Pystyosaamista on nyt viimeiset vuodet hiottu samalle tasolle, mutta sitä ei vielä ole päässyt matsissa esittelemään. Saa nähdä pääseekö tällä kertaa.


Tapahtuman pääottelussa Espoon Janne "Jamba" Elonen-Kulmala saa vastaansa brasilialaisen Denis "Alagoas" Silvan. Kyseessä on huipputason kohtaaminen kun 10-ottelun voittoputkessa oleva "Jamba" kohtaa 10 voittoa ja 2 tappiota otelleen Silvan.

CAGE 36 ammattilaisvapaaottelutapahtuma

otellaan Helsingin Kulttuuritalolla lauantaina 3.9.2016 klo 18 alkaen. CAGE 36 ammattilaisvapaaottelutapahtuma

otellaan Helsingin Kulttuuritalolla syyskuun 3. päivä klo 18 alkaen.


LisätietoaFACEBOOK

TWITTER

INSTAGRAM

YOUTUBE