CAGE 36: Jamballe uusi haastaja

01.09.2016

 

 

CAGE 36: Jamballe uusi haastaja Tsekistä  


Syyskuun 3. päivä Helsingin Kulttuuritalolla oteltavan CAGE 36 ammattilaisvapaaottelutapahtuman pääottelu koki muutoksen otteluviikolla, kun alunperin Espoon Janne "Jamba" Elonen-Kulmalan vastustajaksi kiinnitetty brasilialainen Denis "Alagoas" Silva sairastui chikungunya-kuumeeseen ja joutui näin ollen vetäytymään ottelusta. Uudeksi vastustajaksi on kiinnitetty kovatasoinen tsekkiläisottelija David Skrisovsky.

- Rohkee poika ja korkeatasoisen oloinen ottelija. Ei tällä varoitusajalla usein 10-2-listaista kaveria vastustajaksi saada. Kiitoksia Davidille, että uskaltaa tulla, Elonen-Kulmala kommtentoi uutta vastustajaansa.

Otteluun valmistautumiseen vastustajan vaihdos ei Elonen-Kulmalan mukaan vaikuta juuri mitenkään.

- Vähän helpottui valmistautuminen kun painoluokaksi sovittiin nyt alkuperäistä reilu puolitoista kiloa ylempi 63kg, joten selviää vähän vähemmällä saunomisella. Muutenhan tässä ennen matsia ei enää ei paljoa tehdä. Omilla vahvuuksilla nää kaikki matsit on voitettava vaikka siellä ois kuka vastassa, Elonen-Kulmala kiteyttää.

3-ottelun voittoputkessa oleva Skrisovsky on vapaaottelun ranking-listalla Tsekin ykkönen omassa painoluokassaan. Skrisovsky on ennättänyt ammattilaisurallaan kerätä 10 voittoa ja kärsinyt ainoastaan kaksi tappiota. Voitoista jopa 7 Skrisovsky on ansainnut ensimmäisessä erässä kuristuksin tai lukoin. Ennen ammattilaiseksi siirtymistä hän ennätti otella amatöörisaldon 15-4-0. Skrisovsky on ADCC-lukkopainin Tsekin ja Slovakian 2014-hopeamitalisti ja nyrkkeilyn Tsekin pronssimitalisti vuodelta 2012.

4-vuotta jatkuneessa voittoputkessa olevan Elonen-Kulmalan ammattilaissaldo on 14 voittoa, joista suurin osa on hankittu tyrmäyksin tai lopetuksin, ja ainoastaan 4 tappiota. Tuorein voitto tuli vartalopotkutyrmäyksellä maaliskuussa Lemmy Krusicia vastaan. Ennen ammattilaiseksi siirtymistä Elonen-Kulmala ennätti otella amatöörinä 23 voittoa, 3 tappiota ja 2 ratkaisematonta. Suomen mestaruuksia hänellä on peräti neljä, joista kaksi on ansaittu poikkeuksellisesti samana päivänä voittamalla oman sarjansa finaaliottelut niin nuorten, kuin aikuistenkin sarjoissa. Lisäksi Elonen-Kulmalalla on kaksi kultamitalia kansainvälisistä Finnish Open-turnauksista.
 
- Koen olevani ihmisyyden kaikilla osa-alueilla valmis pääotteluun.Otteleminen tuo mulle elämyksiä, sisältöä ja tavoitteita elämään. En tällä hetkellä osaisi nauttia niin sanotusta perusarjesta. Toivottavasti sekin päivä koittaa vielä joskus, toteaa Elonen-Kulmala. 
Voittoputkeaan ja uratilannettaan 26-vuotias Jamba arvioi jalat maassa.

- Yksittäiset voitot kertoo lyhyellä ajanjaksolla tehdyistä oikeista asioista. Vuosia kestänyt voittoputki taas enemmän siitä, että palikat rupee olee oikeesti kohdallaan tai sitten vastustajat on ollu ihan kuraa. Itellä mielestäni ollu ihan kovia kavereita vastakkaisessa kulmassa. En ota paineita voittoputkesta, en oikeestaan anna sille hirveesti painoarvoa. Usein sitä joko voittaa tai häviää, ei se sen ihmeellisempää ole.

- Tänä päivänä mun vahvuus on suorittamisen taso kilpailutilanteessa. Pystyn luomaan itelleni aika rauhalliset olosuhteet kisatilanteeseen, mikä sitten näkyy rauhallisena tekemisenä, Elonen-Kulmala tiivistää.

- Sairastumisia ja muita ottelemisen estäviä vastoinkäymisiä urheilijoille tulee säännöllisen epäsäännöllisesti. Meillä oli kuitenkin ripaus onneakin matkassa matchmaker Timo Lampenin taidon lisäksi, kun onnistuimme löytämään näin lyhyellä varoitusajalla näin korkeatasoisen vastustajan Jamballe. Skrisovskyn ottelusaldo ja meriitit puhuvat puolestaan. Hän tulee varmasti ahnaasti hakemaan Jambasta itselleen erittäin arvokasta päänahkaa. Vastaavasti Jamba on hurjassa vireessä ja kovassa voittoputkessa. Mikäli Jamban kehitys jatkuu samansuuntaisena on enää ajan kysymys milloin hänen kohdallaan nähdään lopullinen kansainvälinen läpimurto, analysoi Cagen toimitusjohtaja One Silvera.   

 

CAGE 36 ammattilaisvapaaottelutapahtuma

otellaan Helsingin Kulttuuritalolla lauantaina 3.9.2016 klo 18 alkaen.


 CAGE 36 ammattilaisvapaaottelutapahtuma

otellaan Helsingin Kulttuuritalolla syyskuun 3. päivä klo 18 alkaen.


LisätietoaFACEBOOK

TWITTER

INSTAGRAM

YOUTUBE