CAGE 59: Furuheim vs Adeshina

11.08.2023

   

 

CAGE 59: Furuheim vs Adeshina

CAGE 59 -vapaaottelutapahtuma potkaisee syyskauden käyntiin lauantaina 2.9. Helsingin Kulttuuritalolla. Tapahtumassa nähdään odotettu Pohjoismaalainen kamppailu, kun Norjan nimekkäin vapaaottelulupaus Jon Vetle Furuheim kohtaa kovalyöntisen ruotsalais-nigerialaisen Wasiu Adeshinan.

Norjan nuori superlupaus

Nuoresta iästään huolimatta tuorein CAGE -sopimusottelija, pian vasta 21-vuotias Jon Vetle Furuheim on nostanut melkoisen kansainvälisen metelin ympärilleen. Potkunyrkkeilyn Euroopan- ja maailmanmestaruudet sekä mittava amatööriura vapaaottelussa, mukaan lukien Cage Warriorsin amatöörien kahden painoluokan mestaruudet, ovat nostattaneet "Wonderboy" - lempinimellä kulkevan ottelijan uraodotukset poikkeuksellisen korkealle.

Taitavana pystyottelijana tunnettu Furuheim teki CAGE-debyyttinsä huhtikuussa kukistaen FinnFighters Gymin rohkean Hama Daran. Nyt Furuheim kohtaa kuitenkin astetta kovemman haastajan, kun vastaan asettuu kovalyöntinen Wasiu Adeshina.

- Uskon, että ottelu tulee olemaan sota alusta loppuun ja sen päätteeksi minun käteni tullaan nostamaan ylös, Furuheim toteaa.

"Nigerian Jaguar"

Karun alun ammattilaisuralleen saanut Wasiu Adeshina teki urallaan täyskäännöksen vuonna 2022. Nigerialaissyntyinen ruotsalainen nappasi vuosina 2022 ja 2023 neljä vakuuttavaa voittoa tyrmäten mm. Markus Rytöhongan ja Ville Mankisen kohdanneen maanmiehensä Robert Nyströmin 52:ssa sekunnissa. Nyt kovalyöntinen ja vahva Adeshina on valmis kaatamaan Furuheimin ja kaasuttamaan Pohjoismaiden rankingin kärkikahinoihin.

- Olen onnellinen päästessäni kilpailemaan näin hienossa organisaatiossa ja kiitollinen tästä mahdollisuudesta. Odotan, että vastustaja panee parastaan ja CAGE -yleisö voi odottaa varmaa ilotulitusta, toteaa Adeshina.

Furuheimin kovin haaste

- Maltillisia otteluita ammattilaisena tähän asti otellut Furuheim kohtaa tähänastisen uransa kovimman haasteen. Furuheim on teknisesti ottelijoista monipuolisempi, mutta Adeshinan iskuvoima, fysiikka ja järkkymätön itsevarmuus voivat aiheuttaa norjalaiselle ongelmia. Kamppailu on omasta mielestäni ehdottomasti yksi illan odotetuimpia ja voi kääntyä kumman tahansa ottelijan voitoksi, arvioi CAGE -urheilijayhteyspäällikkö Aleksi Toivonen.

CAGE 59 Helsingin Kulttuuritalolla lauantaina 2.9.2023 klo 18.