CAGE 41: Pääottelussa kolkutellaan UFC-portteja

18.10.2017

 

CAGE 41 HELSINGIN KULTTUURITALOLLA 25.11.2017:

PÄÄOTTELUUN JONI SALOVAARALLE VASTAAN CFFC-MESTARI GILPIN YHDYSVALLOISTA

Lauantaina 25.11.2017 Helsingin Kulttuuritalolla oteltavassa CAGE 41 ammattilaisvapaaottelutapahtumassa Pohjoismaiden kolmanneksi rankattu Joni Salovaara saa illan pääottelussa vastustajakseen yhdysvaltalaisen UFC-portteja kolkuttelevan CFFC-promootion hallitsevan mestarin Alex Gilpinin. Ottelun voittaja antaa merkittävät näytöt UFC:n suuntaan.

31-vuotias Salovaara on yksi Pohjois-Euroopan kokeneimmista ottelijoista. Jo vuonna 2013 Salovaara otteli Conor McCregorin vapauttamasta Cage Warriorsin mestaruusvyöstä. Tuleva ottelu on Salovaaran 10-vuotisen ammattilaisuran 30. Voittoja Salovaara on saavuttanut peräti 18 joista 77% tyrmäyksin tai luovutusottein. Viimeisimmät viisi voittoaan Salovaara on niittänyt tyrmäyksin. Pohjoismaisessa rankingissä Salovaara on kolmannella sijalla, edellään ainoastaan Makwan Amirkhani ja Niklas Bäckström.

Salovaaraa vastaan marraskuussa asettuva 25-vuotias Gilpin on yhdysvaltalaisen CFFC-promootion hallitseva mestari. Gilpinin ura on käynnistynyt rakettimaisesti tämän voitettua kahdeksan ottelua ja häviten ainoastaan yhden. Voitot ovat Salovaaran kaltoin tulleet 76-prosenttisesti tyrmäyksin ja luovutusottein. Viimeiset viisi voittoa ovat tulleet ennen täyttä aikaa ja tuoreimmat kaksi ottelua ovat olleet 5-eräisiksi suunniteltuja mestaruusotteluita mitkä Gilpin on voittanut neljännessä erässä. Gilpinillä on amerikkalaiseen tapaan pitkä ja menestyksekäs painiura takanaan. Ennen vapaaotteluammattilaiseksi siirtymistä hän saavutti painissa Wisconsinin osavaltion mestaruuden ja oli kaksi kertaa All-American.

Salovaaralla on määrätietoinen visio tulevasta.

- Gilpin on urheilullinen, hyväkuntoinen jätkä joka on tottunut voittamaan. Toivon aina, että vastustajani olisivat kovassa kunnossa ja Gilpin on ottanut 5-eräisiäkin matseja kovia ottelijoita vastaan ja onnistunut voittamaan vielä neljännessäkin erässä. Tulee varmasti intoa ja tarmoa täynnä, mutta se ei tule riittämään, kun ei ole kuitenkaan koskaan kohdannut tasoistani ottelijaa. Itselläni on palaset harjoituksissa loksahtaneet paikalleen aiempaakin paremmin ja tässä ottelussa tulen antamaan selkeän viestin omista taidoistani kovaa kaveria vastaan. Gilpin tulee kanssani häkissä huomaamaan, että ei tämä ollutkaan näin helppoa. Jatkan jatkumoa ja kaivan tästäkin kaverista näyttävän lopetusvoiton. Terveisiä Gilpinille, että pysyy terveenä, tulee kovassa kunnossa ja valmiina. Tervetuloa, mutta täyttä aikaa menevää matsia ei kannata odottaa, Salovaara toteaa.

Gilpin ei jää ottelua edeltävissä arvioissaan Salovaarasta jälkeen.

- Odotan innolla tilaisuutta päästä esittelemään suomalaiselle yleisölle vapaaottelua parhaimmillaan. Vahvuuksiani ovat liikkuminen, kunto, ottelijan sydän ja kyky yhdistellä kaikkia avujani ja sopeutua otteluihin. Tulen voittamaan kokeneen ja tunnetun Salovaaran tyrmäyksellä tai luovutusotteella. Se on askel matkallani tulla maailman parhaaksi ottelijaksi. Kiitos etukäteen kaikille tuesta, olkoon se minua tai vastustajaani kohtaan, summaa Gilpin.

- Salovaaraa nauttii laajaa arvostusta yhtenä painoluokkansa Euroopan kärkiottelijoista. Gilpin taas on CFFC-mestaruuttaan onnistuneesti puolustanut nuori ja nouseva ottelija, joka on varmuudella UFC-tutkan alla. Tämän ottelun voittaja kohottaa merkittävästi kansainvälisiä osakkeitaan ja on varmasti lähempänä UFC:hen pääsyä, arvioi Cagen toimitusjohtaja One Silvera.

CAGE 41 MMA AMMATTILAISVAPAAOTTELUA

HELSINGIN KULTTUURITALOLLA LAUANTAINA 9.9.2017 kLO 18.