CAGE 44 Tänään Kulttuuritalolla! Katso ottelukortin esittely

07.09.2018CAGE 44 -ammattilaisvapaaottelutapahtuma otellaan Helsingin Kulttuuritalossa tänään lauantaina 8.9.2018 alkaen klo 18.

Kaikki ottelijat pääsivät painoihin ongelmitta.

Alla läpileikkaus illan huipputasoiseen urheiluantiin. Kattavamman kuvauksen ottelupareista löydät klikkaamalla kuvaa otteluparista.

8. ottelu: Kuivaselle vaarallinen haastaja Moldovasta illan pääotteluun

Kolmen ottelun voittoputkessa rynnivä Helsingin Anton Kuivanen (26-10) kohtaa Moldovan vaarallisen Valeriu Mircean (21-5-1) 8.9. Helsingin Kulttuuritalossa järjestettävässä CAGE 44 -tapahtuman pääottelussa.

34-vuotias helsinkiläinen Anton Kuivanen aloitti ammattilaisuransa 11 vuotta sitten ja on otellut jo peräti 36 kertaa, keräten 26 voittoa ja 10 tappiota. Voitoista 7 on tullut tyrmäyksin, 8 kuristuksin tai luovutusottein ja 11 tuomariäänin. Kuivasen tuorein voitto on myös perustellusti uran kovin - Heinäkuussa Kuivanen tyrmäsi perinteikkään japanilaisorganisaatio Pancrasen hallitsevan mestarin Takasuke Kumen.

Roomassa asuva ja paikallista Gloria Fight Center -salia edustava 24-vuotias Valeriu Mircea omaa mustan vyön judossa ja kuvailee itseään monipuoliseksi moderniksi vapaaottelijaksi. Monipuolisuus ei ole pelkkää sanahelinää, sillä hänellä on 5-1 -ottelulista ammattilaispotkunyrkkeilyssä ja purppuravyö brasilialaisessa jujutsussa. Mircea on Kuivasen tavoin voittanut kolme edellistä otteluaan, jokaisen ennen täyttä aikaa. Kaikenkaikkiaan yli 80 prosenttia hänen voitoistaan on tullut keskeytyksellä. Mircealle on kerrottu tämän olevan yhden kovan voiton päässä UFC-sopimuksesta.

7. ottelu: Aleksi Toivoselle kova armenialaishaastaja toisessa pääottelussa

Lahden Aleksi Toivonensaa vastaansa Armenian Aren Akopyanin CAGE 44 -vapaaottelutapahtuman toisessa pääottelussa.

Lahden 26-vuotias huippulupaus Aleksi ”Jätti” Toivonen (6-0-0, 1 NC) on ammattilaisurallaan voittamaton ja amatöörinä voittanut kahteen kertaan vapaaottelun Suomen mestaruuden ja lukkopainin Euroopan mestaruuden. Pohjois-Euroopan toiseksi rankattu Toivonen otti huhtikuisessa ottelussaan uransa toistaiseksi kovimman voiton, kun Ranskan Salambek Damaev (9-4) taipui keskeytyksellä ensimmäisessä erässä.

Moskovassa asuva 24-vuotias armenialaissyntyinen Aren Akopyan (7-2-0) tyrmäsi edellisessä ottelussaan Kiinan voittamattoman Shiwugere Jin ensimmäisessä erässä. Myös combat sambon maailmanmestaruuden voittaneelle Akopyanille vieraskehässä menestyminen ei siis ole poikkeuksellista.

6. ottelu: Tyrmäystaiteilija Walls saa vastaansa voittamattoman venäläisen

Lappeenrannan Edward Wallsin(6-2) CAGE 44 -vastustaja vaihtuu viime metreillä. Kreikan loukkaantuneen Alex Savvidiksen korvaa viime metreillä Venäjän voittamaton Ivan Kibala(5-0). Kolmatta peräkkäistä voittoaan hakeva Walls pyrkii todennäköisesti ratkaisemaan ottelun lyönneillä, kun Kibala taas haluaa painia voittoon.

MMA Lappeenrannan Edward Walls sai edellisessä ottelussaan makean revanssin Italian Manolo Sciannasta, joka vei voiton kaksikon ensimmäisessä kohtaamisessa kuristuksella. Huhtikuisessa CAGE 43 -illassa Walls kuittasi aiemman tappion poikkeuksellisen näyttävällä yläpotkutyrmäyksellä 42 sekunnissa. Revanssivoitto oli makea, mutta kansainvälistäkin huomiota osakseen saanut suoritus unohtui nopeasti ja seuraavaan otteluun valmistautuminen sai kaiken huomion.

Ivan ”The Bullet” Kibala on voittanut tähänastisen uransa kaikki viisi ottelua ennen täyttä aikaa. 23-vuotias Venäjän Kalingradissa asuva Kibala on voittanut alueensa mestaruuden vapaaottelussa. Poikkeusluvalla venäläisestä M1-jättiorganisaatiosta Cageen saapuva Kibala kuvailee kuvailee Wallsia nopeakätiseksi pystyottelijaksi, mutta uskoo vievänsä voiton keskeytyksellä vahvan mattopaininsa ansiosta.

5. ottelu: Tulevaisuuden lupaus Santalahti kovaan testiin

Nuori tulevaisuuden lupaus Olli Santalahtimetsästää yhdeksättä perättäistä voittoaan kohdatessaan Ranskan kovaiskuisen Alex Lohorensyyskuun 8. päivä Helsingin Kulttuuritalossa järjestettävässä CAGE 44 -vapaaottelutapahtumassa.

Santalahti on Suomen kokenein amatöörivapaaottelija 50 amatööriottelun saldollaan. Ammattilaisena UFC-ottelija Teemu Packalenin valmennettava ja harjoituskaveri Santalahti on saavuttanut 8 voittoa ja 2 tappiota. Voitoista 4 on tullut luovutusottein tai kuristuksin ja 2 tyrmäyksin. Hän on lopettanut voittamistaan otteluista 75 % ennen täyttä aikaa. Edellisessä ottelussa Englannin Nathan Jones kukistui tiukan väännön jälkeen tuomariäänin. Nyt Santalahdella on edessään uransa selkeästi kovin haaste.

Ranskan 29-vuotias Alex ”Da Kid” Lohore (14-3) on voittanut urallaan neljän eri englantilaispromootion mestaruuden. Hän on myös voittanut kahdesti Bellatorissa. Lohore kertoo kovan henkisen kantin olevan hänen suurin vahvuutensa ottelijana. Lohore on lopettanut voittamistaan otteluista peräti 85 % ennen täyttä aikaa.

4. ottelu: Salmimiehelle ukrainalaisvastus pikahälytyksellä

Suvi Salmimiehenhankaluudet vastustajien saamisessa jatkuvat. Venäläisvastus sairastui, mutta Ukrainan Vlada Yavorskayapaikkaa muutaman päivän varoitusajalla.

Kotimaan kokeneimman naisvapaaottelija Salmimiehen neljä vuotta kestäneen ammattilaisuran ottelusaldo on yhdeksän voittoa, viisi tappiota ja yksi ratkaisematon.   Valtaosan painoluokkansa eurooppalaisesta kärkikastista urallaan kohdannut Voice of Finlandistakin tuttu Salmimies janoaa nälkäisesti UFC-häkkiin minne monet hänen uransa aiemmista vastustajista ovat nousseet.

28-vuotias Yavorskaya on voittanut viisi ottelua ja hävinnyt kaksi. Alkuvuodesta legendaarisen Cristiane ”Cyborg” JustinonUFC-tittelistä haastanut Venäjän Yana Kunitskaya(10-4) on kuuluisin ottelija, jonka Yavorskaya on kohdannut. Kaikki Yavorskayan otteluista ovat päättyneet viimeistään toisessa erässä, joten varman päälle pelaaminen ei kuulu ukrainalaisen suosimaan taktiikkavalikoimaan. Ukrainan Unifight-maailmanmestarilla on lajitaustaa nyrkkeilystä ja vapaapainista.

3. ottelu: Kapanen vs Lampinen - tyrmääjät törmäyskurssilla

Helsingin Patrik Kapanen(4-2) testaa Rauman Toni Lampisen(4-2) taidot CAGE 44 -ammattilaisvapaaottelutapahtumassa. Lähes identtisillä ottelulistoilla ja -tyyleillä varustetun kovaiskuisen kaksikon kohtaamisesta ei ole odotettavissa tarkkaa puolustusottelemista, koska kumpikaan ei ole vielä ammattilaisurallaan otellut täyttä aikaa, vaan molempien kaikki voitot ja tappiot ovat tulleet tyrmäyksin ja kuristuksin.

Primus Fight Teamia ja GB Gymiä edustava helsinkiläinen Patrik Kapanen kuvailee itseään koomikko Ricky Gervaisin ja vapaaottelulegenda Tito Ortizin yhdistelmäksi. Sen voi kuulemma kukin tulkita miten parhaaksi näkee. Vapaaotteluharjoittelua 29-vuotiaalla Kapasella on takana reilut kymmenen vuotta ja junnuvuosilta pohjana saman verran karatea. 

MMA Raumaa edustava 28-vuotias Toni Lampinen kuvailee itseään rauhalliseksi, mutta hallitun aggressiiviseksi ottelijaksi. Vasta neljä vuotta sitten kypsällä iällä vapaaottelun aloittanut Lampinen on otellut tänä vuonna jo kahdesti ja voittanut molemmat matsinsa ensimmäisessä erässä. Nyt on haussa kolmas nopea ja näyttävä voitto.2. ottelu: Rytöhonka vs Tani –suomalaisottelijoiden välienselvittely

Helsingin Markus Rytöhonka(4-2-1) kohtaa Kouvolan Marko Tanin(3-1) CAGE 44 -ammattilaisvapaaotteluillassa. Kaksikon piti alunperin kohdata jo alkuvuodesta, mutta tuolloin Tanin loukkaantuminen peruutti ottelun ja häntä paikkasi Lahden Jani Hägg.

Tyrmääjänä tunnettu 26-vuotias Primus Fight Teamia ja GB Gymiä edustava helsinkiläinen Markus Rytöhonka voitti amatöörien SM-kultaa vuonna 2011 ja siirtyi samana vuonna ammattilaiseksi. Ammattilaisdebyytissä Rytöhonka sai vastaansa nykyään UFC:ssä ottelevan Makwan Amirkhanin, joka vei voiton triangeli-kuristuksella. 

Kouvolalainen Marko Tani aloitti vapaaottelun 16-vuotiaana vuonna 2011. Mies kilpaili amatöörinä ahkerasti ja otteluja kertyikin yli 20. Ammattilaisdebyytti oli vuorossa vuonna 2013 ja siinä kukistui Turun taitava Zanko Eliassi tuomariäänillä. Ammattilaisuran ainoa tappio tuli edellisessä ottelussa Kauhajoen Jesse Koivuniemelle, mutta nyt Tani aikoo palata voittokantaan Rytöhongan kustannuskella. 

1. ottelu: Myllynen vs Ayoub – "Ihmissirkkeli" vastaan "Hurjimus"

Tuukka Repo joutui vetäytymään loukkaantumisen takia ottelustaan Ranskan Amin "Fierceness" Ayoubia vastaan. Revon saappaisiin astuu lyhyellä varoitusajalla ennakkoluuloton hyvinkääläinen Niko "Ihmissirkkeli" Myllynen

Hyvinkään RNC Sport Clubia edustava 28-vuotias Niko “Ihmissirkkeli” Myllynen tunnetaan aggressiivisena pystyottelijana. Myllysellä ei ole tapana ottaa taka-askelia, vaan hyökätä ja murjoa vastustajansa keskeytyskuntoon. Hänellä on tilillään seitsemän voittoa, kaikki keskeytyksellä, ja seitsemän tappiota. Mattopainissa loistava Ayoub on puolestaan voittanut peräti yhdeksän viimeisestä yhdestätoista ottelustaan, eikä ole hävinnyt koskaan ennen täyttä aikaa.

Ranskan Nantesissa asuva 23-vuotias Amin "Fierceness" Ayoub (9 - 4) kuvailee itseään hurjaksi, mutta älykkääksi ottelijaksi. Hän on voittanut eniten otteluja erilaisilla luovutusotteilla matossa, mutta ei ole untuvikko pystyottelussakaan. Ayoub kertoo, että hänellä on 22-3 -ottelulista thai- ja potkunyrkkeilyssä, joten hän on hyvin monipuolinen vapaaottelija, jolla ei ole heikkouksia.

CAGE 44 ammattilaisvapaaottelutapahtuma otellaan Helsingin Kulttuuritalossa lauantaina 8.9.2018 
alkaen klo 18.