CAGE 44: Tulevaisuuden lupaus Santalahti kovaan testiin

06.08.2018

CAGE 44:  

Tulevaisuuden lupaus Santalahti kovaan testiin

Nuori tulevaisuuden lupaus Olli Santalahti metsästää yhdeksättä perättäistä voittoaan kohdatessaan Ranskan kovaiskuisen Alex Lohoren syyskuun 8. päivä Helsingin Kulttuuritalossa järjestettävässä CAGE 44 -vapaaottelutapahtumassa.

Santalahti on Suomen kokenein amatöörivapaaottelija 50 amatööriottelun saldollaan. Ammattilaisena UFC-ottelija Teemu Packalenin valmennettava ja harjoituskaveri Santalahti on saavuttanut 8 voittoa ja 2 tappiota. Voitoista 4 on tullut luovutusottein tai kuristuksin ja 2 tyrmäyksin. Hän on lopettanut voittamistaan otteluista 75 % ennen täyttä aikaa. Edellisessä ottelussa Englannin Nathan Jones kukistui tiukan väännön jälkeen tuomariäänin.

– Edellinen 
ottelu olisi voinut mennä paremminkin, vaikka voitto tulikin. Ensimäisessä erässä oli oiva paikka lopettaa ottelu, mutta en saanut sitä hyödynnettyä. Siitä otettiin opiksi ja jatkossa käytetään kaikki mahdollisuudet hyväksi, kommentoi Santalahti opettavaista otteluaan.

Lohorella on ensimmäisen erän tyrmäysvoitto Jonesista viime vuodelta, joten Santalahti on kovan haasteen edessä.

– Lohore
on räjähtävä, taitava ja monipuolinen ottelija. Olen silti vahvempi ja taidokkaampi ottelija, joten hän kaatuu, kun ylläpidän kovaa painostusta koko ottelun ajan, suunnittelee turkulainen.


Olli Santalahden ottelu CAGE 42 -illasta Roman Dikiä vastaan.

Ranskan 29-vuotias Alex ”Da Kid” Lohore (14-3) on voittanut urallaan neljän eri englantilaispromootion mestaruuden. Hän on myös voittanut kahdesti Bellatorissa. Lohore kertoo kovan henkisen kantin olevan hänen suurin vahvuutensa ottelijana. Lohore on lopettanut voittamistaan otteluista peräti 85 % ennen täyttä aikaa.

Lohore pelasi nuorempana jalkapalloa ja aloitti vapaaottelun 22-vuotiaana. Vertailun vuoksi on mainittava, että Santalahti otteli ensimmäisen kerran jo 14-vuotiaana. Kokemuseroa tasoittaa se, että Lohore on otellut amatööriottelut mukaanluettuna vaikuttavat 25 kertaa viisi vuotta kestäneen uransa aikana.

Ranskalainen haluaa kehittyä niin hyväksi vapaaottelijaksi kuin vain mahdollista ja nousta maailman huipulle. Santalahdesta Lohore ei paljoa vielä tiedä, mutta lupaa näyttää paremmuutensa otteluiltana.Alex Lohoren ottelu Santalahdellekin tuttua Nathan Jonesia vastaan viime syyskuulta.


CAGE 44 -ammattilaisvapaaottelutapahtuma otellaan Helsingin Kulttuuritalossa lauantaina 8.9.2018 alkaen klo 18. Pääottelussa Anton Kuivanen kohtaa Moldovan Valeriu Mircean.

CAGE 44 -ammattilaisvapaaottelutapahtuma otellaan Helsingin Kulttuuritalossa lauantaina 8.9.2018 alkaen klo 18. Pääottelussa Anton Kuivanen kohtaa Moldovan Valeriu Mircean.